Neler Yeni

Çözüldü✓ 70K-80K Monitör Dahil Sistem Önerileri

b1tmann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda Çiftçi
Bütçe
85000
Başlıkta anlattığım gibi parçaları tek tek topluyorum açıkçası sebebi taksit var diye peşin fiyata
Bilmediğim uyumlu olup olmayan parçalar hakkında size danışmak istedim
önemli olan taksit olayı

Ekran Kartı = RTX 4070 Ti Super N11de 35499Tl 6 Taksit Peşin
İşlemci = Açıkçası bu ekran kartına uyacak AMD işlemci arıyorum konunun asıl amacıda bu

Diğer parçalar aklımda olan şeyler var ancak işlemcide çok kararsız kaldım işlemci önerilerinize göre diğer parçaları değiştirebilirim

Monitör olarak bunu buldum
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 8K Fiyat
Klavyem yok klavye olarakda bunu buldum
ASUS ROG Strix Scope II RX Red Switch 3.5K Fiyat
Kasa bunu buldum
Corsair iCUE 3000D RGB Airflow USB 3.2 Mid Tower ATX 750W 80+ Bronze 5K Fiyat
İşlemci Soğutucu bunu buldum
Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB TL-C12CW-S 120mm 6 x 6mm Isı Borulu 1.5K Fiyat
Anakart bunu buldum
ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart 6.5K Fiyat

Bu bulduğum parçalar bir hazır sistemde değiştirdiğim parçalar sistemde işlemci Ryzen 5 7500F ve RTX 4070 DUAl OC bulunuyordu RTX 4070TI Super Dualı böyle bir fiyata bulunca taksitli halde vazgeçtim ve tek tek toplamaya karar verdim sizden ricam parça önerisi özellikle işlemci ve parçaların peşin taksitle alınması önemli şimdiden teşekkürler.

asko56

80+ Silver
Başlıkta anlattığım gibi parçaları tek tek topluyorum açıkçası sebebi taksit var diye peşin fiyata
Bilmediğim uyumlu olup olmayan parçalar hakkında size danışmak istedim
önemli olan taksit olayı

Ekran Kartı = RTX 4070 Ti Super N11de 35499Tl 6 Taksit Peşin
İşlemci = Açıkçası bu ekran kartına uyacak AMD işlemci arıyorum konunun asıl amacıda bu

Diğer parçalar aklımda olan şeyler var ancak işlemcide çok kararsız kaldım işlemci önerilerinize göre diğer parçaları değiştirebilirim

Monitör olarak bunu buldum
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 8K Fiyat
Klavyem yok klavye olarakda bunu buldum
ASUS ROG Strix Scope II RX Red Switch 3.5K Fiyat
Kasa bunu buldum
Corsair iCUE 3000D RGB Airflow USB 3.2 Mid Tower ATX 750W 80+ Bronze 5K Fiyat
İşlemci Soğutucu bunu buldum
Thermalright Peerless Assassin 120 SE WHITE ARGB TL-C12CW-S 120mm 6 x 6mm Isı Borulu 1.5K Fiyat
Anakart bunu buldum
ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart 6.5K Fiyat

Bu bulduğum parçalar bir hazır sistemde değiştirdiğim parçalar sistemde işlemci Ryzen 5 7500F ve RTX 4070 DUAl OC bulunuyordu RTX 4070TI Super Dualı böyle bir fiyata bulunca taksitli halde vazgeçtim ve tek tek toplamaya karar verdim sizden ricam parça önerisi özellikle işlemci ve parçaların peşin taksitle alınması önemli şimdiden teşekkürler.
hazır sistem var 4080 li

asko56

80+ Silver
Link atabilirmisin

istedigin özelleştirmeyi yap ss atın yorumlayalım

b1tmann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda Çiftçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Yaptım, işlemci ekran kartı için güçsüz kalıyor sanırım, hazır sistemlerde taksit olayı olmaması üzücü ancak yorumlarınıza göre bu sistemi tek tek toplamaya çalışacağım. 4070 Super düşünürken 4080 Super ilaç gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yaptım, işlemci ekran kartı için güçsüz kalıyor sanırım, hazır sistemlerde taksit olayı olmaması üzücü ancak yorumlarınıza göre bu sistemi tek tek toplamaya çalışacağım. 4070 Super düşünürken 4080 Super ilaç gibi
Ek olarak şöyle bir kağıdımı paylaşayım kağıttaki ekran kartı ve işlemci ve soğutucu kısımları hariç bunları düşünüyorum ekran kartı 4080 super olarak değişiklik olacak işlemci pek bir fikrim yok soğutucu tavsiyeniz çok iyi olur ek olarak anakartı attığınız hazır sistemdeki gibi x670e geçireyimmi Amazonda MSI X670E anakartı 10k civarında bütçeyi max 85-90kya çıkartabilirim monitör klavye dahil taksit olduğu sürece tabii ki o yüzden hazır sistemler dışında parça üzerinden yardımınız lazım

Ekler

• Screenshot_20241128_214603_Chrome.jpg
    Screenshot_20241128_214603_Chrome.jpg
    276.3 KB · Hit: 11
  • 20241128_215744.jpg
    20241128_215744.jpg
    1.4 MB · Hit: 9
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sinan

Bu sistemi özelleştirmeden olduğu gibi alsam çok saçma bir sistem olmuş olur mu? Çünkü 1 lira daha fazla verecek param yok.

b1tmann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Arda Çiftçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu sistemi özelleştirmeden olduğu gibi alsam çok saçma bir sistem olmuş olur mu? Çünkü 1 lira daha fazla verecek param yok.
Keşke öyle olsa hocam malum ekonomi şartları bilmiyorum bende zorlaya zorlaya toplayacam hayırlısıysa, ancak bu sistemi özelleştirmeden alsanız işlemci ekran kartını beslermi emin değilim, ssd yetersiz gelebilir size, halihazırda bulunan ram düşük ssd düşük anakart yükseltme için uzun vadede mantıklı değil. Bu fiyat bandında 4070,4070 Super,4070 Tı Super Hazır Sistemleri daha mantıklı olabilir bende en son öyle yapacağım gibi, hocam dönüş yaparsa bakayım önerdiği işlemci vs. ona göre artık. Parçaları tek tek toplamaya çalıştım özelleştirdiğim şekilde monitör klavye harici ort 80-85k oldu ekte belirttiğim gibi

Ekler

• 20241128_222918.jpg
    20241128_222918.jpg
    2.3 MB · Hit: 3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Sinan
Keşke öyle olsa hocam malum ekonomi şartları bilmiyorum bende zorlaya zorlaya toplayacam hayırlısıysa, ancak bu sistemi özelleştirmeden alsanız işlemci ekran kartını beslermi emin değilim, ssd yetersiz gelebilir size, halihazırda bulunan ram düşük ssd düşük anakart yükseltme için uzun vadede mantıklı değil. Bu fiyat bandında 4070,4070 Super,4070 Tı Super Hazır Sistemleri daha mantıklı olabilir bende en son öyle yapacağım gibi, hocam dönüş yaparsa bakayım önerdiği işlemci vs. ona göre artık. Parçaları tek tek toplamaya çalıştım özelleştirdiğim şekilde monitör klavye harici ort 80-85k oldu ekte belirttiğim gibi
Parçaların fiyatlarına, özelliklerine tek tek baktım da, doğru diyorsunuz. SSD, ram, anakart oldukça düşük seviye bu sistemde.

asko56

80+ Silver
ram 2x8 16 ve ssd 1 tb yaparak alabilrisiniz tabi monitör 4k olursa sorun olmaz 1080p de oyun oynayacaksan problem olur

Ek olarak şöyle bir kağıdımı paylaşayım kağıttaki ekran kartı ve işlemci ve soğutucu kısımları hariç bunları düşünüyorum ekran kartı 4080 super olarak değişiklik olacak işlemci pek bir fikrim yok soğutucu tavsiyeniz çok iyi olur ek olarak anakartı attığınız hazır sistemdeki gibi x670e geçireyimmi Amazonda MSI X670E anakartı 10k civarında bütçeyi max 85-90kya çıkartabilirim monitör klavye dahil taksit olduğu sürece tabii ki o yüzden hazır sistemler dışında parça üzerinden yardımınız lazım
güzel özelleştirmissiniz bnece biraz olmamamış ama denemeniz güzel bu şekilde özelleştirin

1732825506347.png

Top Bottom