75 bin tl bütçede sistem tavsiyesi

öğümcek adam

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
625
amd tarafı pahalandığından dolayı intele yöneldim. 265kf z890 rtx5070 sistem toplamayı düşündüm. işlemci hakkında pek fikrim yok,amd tarafı rakibi nedir? bu işlemciye nasıl bir soğutucu gerekir. ana parçalar bunlar olacak şekilde sistem toplar mısınız?

1746778853691.webp

şöyle bir sistem yaptım,nasıldır?

Oyun oynamayı planlıyorsan ortalama aynı fiyatlara ryzen 7 9700x işlemcili kasalar gelir. Sadece render tarzı işlemlerde kullanmayacaksan amd kullanman daha mantıklı olacaktır. Örnek işlemci anakart atayım,

render ve oyun için kullanacağım

render ve oyun için kullanacağım
9700x'de tatmin edici bir render performansı gösterir. 2 işlemci arasındaki oyun ve render performansı arasındaki farkı izle ona göre bir karar ver. Oyunda aldığın düşük fps senin için önemli değil render performansı çok daha önemliyse intel alabilirsin.

9700x'de tatmin edici bir render performansı gösterir. 2 işlemci arasındaki oyun ve render performansı arasındaki farkı izle ona göre bir karar ver. Oyunda aldığın düşük fps senin için önemli değil render performansı çok daha önemliyse intel alabilirsin.
soğutucu yeter mi? bu sisteme 750w psu düşündüm.

Bence iyi sistem, amd sistem toplasaydın bu kadar uyguna işlemci + anakart kombosu yapamazdın. Orada iş kişisel tercihe bağlı, bende de am5 sistem var.

soğutucu yeter mi? bu sisteme 750w psu düşündüm.
soğutucu yeter ama kasa argb olduğundan ufak miktar farkla argb versiyonunu almak daha keyfli olabilir senkron ışık yanar birde hocam soğutucu büyük biraz ramlerin üstünde kalıyor ram rgb si gözükmeyebilir büyük ihtimalle bir arkadaşıma kurmuştuk phantom spirit modelini sanırım sizin modelden daha büyük onda ramleri gözükmüyordu atx anakarttı onunkide 4 ram slotu vardı sadece en sağdaki 4 gözüküyordu hani bence rgbsiz model bakılabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soğutucu yeter ama kasa argb olduğundan ufak miktar farkla argb versiyonunu almak daha keyfli olabilir senkron ışık yanar birde hocam soğutucu büyük biraz ramlerin üstünde kalıyor ram rgb si gözükmeyebilir büyük ihtimalle bir arkadaşıma kurmuştuk phantom spirit modelini sanırım sizin modelden daha büyük onda ramleri gözükmüyordu atx anakarttı onunkide 4 ram slotu vardı sadece en sağdaki 4 gözüküyordu hani bence rgbsiz model bakılabilir
intel nasıl bu kadar ucuz demiştim şimdi b860lara baktım aynı fiyat sizn seçtiğiniz bu model sadece bu kadar uygun hocam acaba modelde mi bir sıkıntı var yoksa kampanya vs mi bilemedim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,424
Üyeler
187,042
Son üye
akinkoglu
Geri