75hz olduğu için v-sync ile 75 fps'e sabitlemiyor mumerhaba monitörüm 75 hz fakat bu son 3 aydır her oyunda fps imi 75 e sabitliyor kendi kendine format attım düzelmedi 60 hz e çektim yine düzelmedi nasıl düzeltebilirim
bazen oyunlar kendi de sabitliyor çok bilgim yokyeni olmaya başladı bilmiyorum ama v-sync desteği yok monitorun
oyun içi vsync da kapalı bir çözemedim çok canımı sıkıyor lol de sadece oluyor bazende 75 e sabıtleniyor normalde 220-360 larda olan fps neden 75 e sabitlenmeye başladı anlamıyorumbazen oyunlar kendi de sabitliyor çok bilgim yok
baktım şimdide kapalı yazıyor yanındaNvidia kullanıyorsan düşey senkrenizasyon açık kalmış olabilir
belki işlemcimden kaynaklıdır diye attım vallaha veya ne bilim pc mdeki bi program yapıyordur diye ama sorunuma çözüm olamadıCidden bunun için format attınızmı?
Ah be hocam muhtemelen boşuna format atıp yordunuz kendinizi. Bazı ayarlardan dolayı oyunlarda fps sabitleniyor olabilir.belki işlemcimden kaynaklıdır diye attım vallaha veya ne bilim pc mdeki bi program yapıyordur diye ama sorunuma çözüm olamad
oyun içi ayarlardan bakıp fps limiti varsa kaldırın ya da 144 yapabilirsinizçift monitor biri 144hz biri 75hz ama ben oyunları tahmin edebiliecein gibi 144 de oynuyorum ve 75 fps de kasıyormuş gibi hissettiriyor
144 e sabitliyorum ama 5-6 dk sonra fps bir anda 75 de takılıyor alt tab atınca düzeliyor sonra yine bi anda 75 e sabitleniyor sadece alt tab atınca kısa süreli düzeliyoroyun içi ayarlardan bakıp fps limiti varsa kaldırın ya da 144 yapabilirsiniz