750-850W PSU önerisi

yerler42

80+
Reaksiyon skoru
17
Bütçe
6000
Kernel Power 41 hatası aldığım için PSU'yu değiştirme kararı aldım. Galiba 2018'den beri FSP Hydro G 750W 80+Gold kullanıyorum. Öneriniz var mı hangi marka almalıyım?
Not: RTX 3080, i7 8700K için.

Green ged 700-800 öneriliyor

Peki sorun neyde olabilir ? Çünkü sistemimde bir değişiklik olmadı.
Ekran kartınızın ddu ile sürücüsünü kaldırıp bir önceki sürümünü deneyin. Varsa herhangi bir oc onları da default alın. Furmark benzeri ekran kartı testlerinde çökme, hata devam ediyorsa sorunlu gpu olabilir.
Ha birde occt power testinin sonuçlarını paylaşırsanız çok iyi olur. Çıkışlarda dalgalanma varsa görürüz.

Aynen hocam ekran 2k darboğaz var ama aşırı değil zaten 3080 çıktığından beri kullanıyorum böyle bir problem yaşamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartınızın ddu ile sürücüsünü kaldırıp bir önceki sürümünü deneyin. Varsa herhangi bir oc onları da default alın. Furmark benzeri ekran kartı testlerinde çökme, hata devam ediyorsa sorunlu gpu olabilir.
Ha birde occt power testinin sonuçlarını paylaşırsanız çok iyi olur. Çıkışlarda dalgalanma varsa görürüz.
Yok ben oc yapmadım geldiği gibi kullanıyorum.

DDU ile kaldırıp son sürümü manuel olarak kurdum NVIDIA APP bile yok şuan.

Ramlari değiştirmiştim ondan olabilir diye eskisini taktım hala aynı hatayı veriyor.

Aynen hocam ekran 2k darboğaz var ama aşırı değil zaten 3080 çıktığından beri kullanıyorum böyle bir problem yaşamadım.

Yok ben oc yapmadım geldiği gibi kullanıyorum.

DDU ile kaldırıp son sürümü manuel olarak kurdum NVIDIA APP bile yok şuan.

Ramlari değiştirmiştim ondan olabilir diye eskisini taktım hala aynı hatayı veriyor.
Yazdığımı tekrar yazıyorum hocam.
Ddu ile kaldırdıktan sonra son sürümü değil önceki sürümleri deneyin.
Occt power testi deneyin, sonuçları paylaşın. Monitoring üzerinden

OCCT testi yaparken işlemci derecesi 96 görüyor hocam bir macun yenilemesi yapayım ondan veriyor olabilir.

Hocam temizliği yaptım MX6 macun sürdüm BİOS pilini söküp taktım fakat 90 dereceyi gördü yine de ama kapanma olmadı şimdilik.

Ekler

• görsel_2026-02-12_234337458.webp
    görsel_2026-02-12_234337458.webp
    202.9 KB · Hit: 7
Hocam yok devam ediyor aynı sorun. Karnel Power 41 hatası alıyorum.

Geri