- Bütçe
- 750000
Merhaba arkadaşlar,
Maksimum 750 bin TL bütçem var ve bu bütçeye uygun araç arıyorum. Kendi belirlediğim bazı seçenekler var, ancak sizlerin de önerilerini almak isterim. Bu araçlar hakkında bilgi sahibi olanlar varsa artılarını, eksilerini ve kronik sorunlarını paylaşabilir mi?
Araçlarda kaputta değişim olmaması, en fazla 1-3 parça boyalı ya da hatasız olması tercihimdir. İlk arabam olacak, bu yüzden çok fazla değer kaybetmeyen, piyasası iyi olan ve kronik sıkıntısı fazla olmayan bir model istiyorum. Benzinli, dizel, manuel veya otomatik fark etmez.
İşte düşündüğüm araçlar:
Sizce bu araçlardan hangisi daha mantıklı? Yakıt tüketimi, yedek parça maliyeti, sürüş konforu ve ikinci el piyasası açısından en avantajlı model hangisi olur? Bu araçlarla ilgili tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim!

Maksimum 750 bin TL bütçem var ve bu bütçeye uygun araç arıyorum. Kendi belirlediğim bazı seçenekler var, ancak sizlerin de önerilerini almak isterim. Bu araçlar hakkında bilgi sahibi olanlar varsa artılarını, eksilerini ve kronik sorunlarını paylaşabilir mi?
Araçlarda kaputta değişim olmaması, en fazla 1-3 parça boyalı ya da hatasız olması tercihimdir. İlk arabam olacak, bu yüzden çok fazla değer kaybetmeyen, piyasası iyi olan ve kronik sıkıntısı fazla olmayan bir model istiyorum. Benzinli, dizel, manuel veya otomatik fark etmez.
İşte düşündüğüm araçlar:
1. Fiat Egea 1.6 Multijet (2015-2017)
- Paketler: Lounge, Urban, Urban Plus
- Şanzıman: Manuel veya Otomatik
- Motor: 1.6 Multijet (Dizel) – 120 HP
- Kilometre: 120 bin km altı
2. Hyundai i30 1.6 CRDi veya GDI (2013-2014)
- Paketler: Elite, Style
- Motor: 1.6 CRDi (Dizel) – 128 HP veya 1.6 GDI (Benzinli) – 135 HP
- Kilometre:
- Style Paket: 150 bin km civarı
- Elite Paket: 180 bin km civarı
3. Opel Astra J Kasa 1.4T (2013-2014)
- Paketler: Enjoy, Active
- Motor: 1.4 Turbo (Benzinli) – 140 HP
- Kilometre: 130-150 bin km arası
4. Renault Megane 4 1.5 dCi veya 1.6 (2016-2017)
- Paket: Joy
- Şanzıman: Manuel
- Motor: 1.5 dCi (Dizel) – 110 HP veya 1.6 (Benzinli) – 115 HP
- Kilometre: 170 bin km civarı
5. Ford Focus 1.5 TDCi veya 1.6 (2015-2016)
- Şanzıman: Manuel
- Motor: 1.5 TDCi (Dizel) – 120 HP veya 1.6 (Benzinli) – 125 HP
- Kilometre: 200 bin km altı
Sizce bu araçlardan hangisi daha mantıklı? Yakıt tüketimi, yedek parça maliyeti, sürüş konforu ve ikinci el piyasası açısından en avantajlı model hangisi olur? Bu araçlarla ilgili tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim!