7500F Phantom Spirit ile 93 derece

LynxE

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
377
Merhabalar phantom spirit 120se soğutucuya ve 7500F'e sahibim kutu içinden çıkan TF7 macunu sürüp PBO ile +200 mhz ve curve optimizer all core -35 PBO Scalar 10X ayarında OCCT CPU testinde 132W kadar güç çekiyor ve 92-93 derecelerde geziyor. Cinebench Multicore testinde ise 110W kadar güç çekiyor ve 85-86 derecelerde geziyor. Bana pek normal gelmedi sebebi ne olabilir ?

Son düzenleme:
Merhabalar phantom spirit 120se soğutucuya ve 7500F'e sahibim kutu içinden çıkan TF7 macunu sürüp PBO ile +200 mhz ve curve optimizer all core -35 ayarında OCCT CPU testinde 132W kadar güç çekiyor ve 93 derecelere çıkıyor. Bana pek normal gelmedi sebebi ne olabilir ?
65w işlemciyi 130w çalıştırman olabilir

termal macundan başka bir sebebi olamaz 93 den daha da gider o tam performans da alamıyorsunuzdur limitlediğinden kendini

Aynı soğutucuyu ben de kullanıyorum. Eğer performansı 130w işlemciyi 92c tutabiliyorsa ayakta alkışlamak lazım. Daha iyi performans için 360mm AIO bakın.

Aynı soğutucuyu ben de kullanıyorum. Eğer performansı 130w işlemciyi 92c tutabiliyorsa ayakta alkışlamak lazım. Daha iyi performans için 360mm AIO bakın.
İyi de +200 mhz ve -35 voltaj ayarıyla nasıl 130w çekiyor PBO ayarlarım yanlış olabilir mi.

Watt gereksi yüksek. Pbo, cpb aç kendi oc seçeneklerinde kalsın fazlasını napcaksınız merak ediyorum valla

Tüm çekirdek assetlerini -35 yapmışsın hacı manuel ayarlamışsın sebebi nedir? Ryzen masterdan kendisi optimize etseydi.

Watt gereksi yüksek. Pbo, cpb aç kendi oc seçeneklerinde kalsın fazlasını napcaksınız merak ediyorum valla
cpb nedir tam olarak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tüm çekirdek assetlerini -35 yapmışsın hacı manuel ayarlamışsın sebebi nedir? Ryzen masterdan kendisi optimize etseydi.
Hocam ilk kez amd işlemciye geçtim o yüzden YT de ne gördüysem onu yaptım. Ryzen Master için rehber videosu gibi bir şey varmı

İyi de +200 mhz ve -35 voltaj ayarıyla nasıl 130w çekiyor PBO ayarlarım yanlış olabilir mi.
AMD o.c hiç anlamadığım nadir durumlardan birisi ama kendi 12400f işlemcimi 5.2ghz'de 125w kullanıyorum ve max. sıcaklık 77c'lerde geziyor.

cpb nedir tam olarak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ilk kez amd işlemciye geçtim o yüzden YT de ne gördüysem onu yaptım. Ryzen Master için rehber videosu gibi bir şey varmı
Core performance boost

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,740
Üyeler
188,473
Son üye
Aragornbey
Geri