Neler Yeni

7500f ve RX7600'lü Toplama Sistem Mantıklı Mı?

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Herkese merhabalar öncelikle, hayırlı günler. Düşündüğüm bileşenler;

7500f işlemci,
Colorful A620M-D anakart,
Kingston KC3000 500GB ssd,
Kingston Fury Beast 1x16gb 6000mhz cl30 ram,
Vento VG20A 650W mesh kasa.

Bu şekilde Getir Finans kartı ile 5 ay vade farksız taksit imkanıyla 17.500 TL'ye geliyor.

Ekran kartı da Sapphire'in RX7600 Pulse modeli olucak, Hepsiburada'da şuan da 9.966 TL taksit imkanı ne bilmiyorum ama vade farksız taksit olucak ona da inşallah.

İşlemci soğutucu da Thermalright'dan 1.000 TL bi soğutucu alıcam, toplam fiyatta 28.500 TL oluyor. Hazır sistemlerde hemen hemen bu fiyatlardan satılıyor fakat parça kalitesi bu şekilde iyi olmuyor. Ayrıca, taksit imkanı da yok (vade farksız). Sizce mantıklı mı?

Fikirlenizi bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
VeV
gayet mantıklı uygun fiyatlı her oyunu akıcı oynatır. am5 platformu üzerinde olduğu için de ileride yükseltebilirsiniz. Yalnız anakart dikkat edin bildiğim kadarıyla her a620 anakart bütün am5 işlemcileri tam performansta desteklemiyor.
Edit şimdi baktımda sizin anakart destekliyormuş.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Hazır sistemlerdeki parça kalitesi tam da dediğiniz gibi maalesef vasatında altında oluyor. 80+ Bronze bile olmayan düz 80+ güç kaynağı işin en kötüsü oluyor zaten en başta. Anakart o kadar kaliteli olmuyor. Beraberinde gelen anakartta mosfet soğutması olmuyor, tek M2 slotu ile geliyor,

A620 değilde B650 model bir anakart tercih etmeye çalışın. Sadece azıcık daha bütçeyi aşıp 1TB SSD almaya gayret edin. Maalesef 500GB artık çok yetersiz.

Evet azıcık bütçeyi aşacaksınız ama anakartı B650 almanız ileride çıkması muhtemel bir 10. nesil AM5 işlemcileri bile rahat ve sorunsuz bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.

Onun dışında şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
VeV
Hazır sistemlerdeki parça kalitesi tam da dediğiniz gibi maalesef vasatında altında oluyor. 80+ Bronze bile olmayan düz 80+ güç kaynağı işin en kötüsü oluyor zaten en başta. Anakart o kadar kaliteli olmuyor. Beraberinde gelen anakartta mosfet soğutması olmuyor, tek M2 slotu ile geliyor,

A620 değilde B650 model bir anakart tercih etmeye çalışın. Sadece azıcık daha bütçeyi aşıp 1TB SSD almaya gayret edin. Maalesef 500GB artık çok yetersiz.

Evet azıcık bütçeyi aşacaksınız ama anakartı B650 almanız ileride çıkması muhtemel bir 10. nesil AM5 işlemcileri bile rahat ve sorunsuz bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.

Onun dışında şimdiden hayırlı olsun sisteminiz.
1tb ye katılıyorum

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla Colorful öyle dolu A serisi anakart yapmış ki B serisine geçmek istemedi canım 😂. Ssd konusunda da haklısınız, KC3000 fiyatı zaten 2.250 TL civarı onun yerine direk dramsiz ssd de alabilirim fakat alacak arkadaşa ilk etapta 500GB yeteceği için öyle bir şey yaptım tabi ki değişebilir sizlerin de dediği gibi.

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,380
İsim
1
mantıklı colorfulun batttle b650si indirimdeydi dün hala öylemi bilmiyorum ona da bakabilirsin

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,261
İsim
.
Herkese merhabalar öncelikle, hayırlı günler. Düşündüğüm bileşenler;

7500f işlemci,
Colorful A620M-D anakart,
Kingston KC3000 500GB ssd,
Kingston Fury Beast 1x16gb 6000mhz cl30 ram,
Vento VG20A 650W mesh kasa.

Bu şekilde Getir Finans kartı ile 5 ay vade farksız taksit imkanıyla 17.500 TL'ye geliyor.

Ekran kartı da Sapphire'in RX7600 Pulse modeli olucak, Hepsiburada'da şuan da 9.966 TL taksit imkanı ne bilmiyorum ama vade farksız taksit olucak ona da inşallah.

İşlemci soğutucu da Thermalright'dan 1.000 TL bi soğutucu alıcam, toplam fiyatta 28.500 TL oluyor. Hazır sistemlerde hemen hemen bu fiyatlardan satılıyor fakat parça kalitesi bu şekilde iyi olmuyor. Ayrıca, taksit imkanı da yok (vade farksız). Sizce mantıklı mı?

Fikirlenizi bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.
Çok iyi fiyat alınır.
Ben 1 sene RX 7600 kullandım akıyo :D

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs

Ysuflix

80+ Gold
Hocam benzer yakın konfigürasyon kullanıyorum R5 7600 ve RX6650XT. Kart güçleri çok yakın şuana kadar oynayamayıp üzüldüğüm bi oyun yok gayet memnunum sadece kart vrami üzüyor last of usta ultrada fsr kalite modundayken 70 fpsler civarında oynuyorum iç mekanda daha çok artıyo en düşük fps aldığım oyun bu oldu. Cod mw3 ve bo6 yı ultra ayarlarda bitirdim sorunsuzca. Akıyo valla.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
923
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Hocam benzer yakın konfigürasyon kullanıyorum R5 7600 ve RX6650XT. Kart güçleri çok yakın şuana kadar oynayamayıp üzüldüğüm bi oyun yok gayet memnunum sadece kart vrami üzüyor last of usta ultrada fsr kalite modundayken 70 fpsler civarında oynuyorum iç mekanda daha çok artıyo en düşük fps aldığım oyun bu oldu. Cod mw3 ve bo6 yı ultra ayarlarda bitirdim sorunsuzca. Akıyo valla.
Valla Last Of Us bile akmış hocam 😄🤩.

Ysuflix

80+ Gold
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,182
Üyeler
166,497
Son üye
DraconiaN