7800x3d - 9070xt donma sorunu

Kapattım kartı söktüm soket içi hep su dolmuş.
PSU anahtarını O'ya getirin kapatın, gücü tamamen kesin. fişten tamamen çekin kasayı.
Bütün güç kablolarını çıkartın sistemin.

Fiber bez yada kuru bez varsa yüzeydeki sıvıyı narince alın. Sakın fön makinasıyla vs sıcak üfleme yapmayın. İmkan varsa basınçlı havayla içini kurutun. İzopropil alkol varsa anakarta ve ekran kartına damlayan yerleri narince silin. Çok geçmiş olsun. :(

Geçmiş olsun, eğer parçalarda bir sorun çıkarsa firma bunu ödemekle mükellef olmalı bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9070xt 16gb olması cezbediyor bütçe olsa 5070ti alırdım da çok pahalı 9070xt bilemiyorum sorun yaşamak istemiyorum yeni toplayacağım sistemde bundan önceki sistemimle 5 ay boyunca kernel power hatasıyla uğraştım 3 farklı teknik servis tabi ondan önce kendi denediğim bütün yollar beni yordu artık sorunsuzluğa önem veriyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne tesadüf iphonecuyum 😃 ya fanboyluk da yapmak istemiyorum da nvidia ikinci elde de iyi gidiyor ve daha çok güven veriyor bana nedense
Bende 6600XT var ve hiç sorun yaşamadım. Önceden sadece bir kaç kez wattman hatası verdi fakat bu wattman sebebi karttan değildi büyük ihtimalle PSU eski diye böyle oluyordu bir de kablodan dolayı da sorun yaşatabiliyordu.

İçiniz rahat olsun burada kullanıcı hatası yok. Montaj hatası yada ürün hatası söz konusu. 1 günlük üründen sıvı akıntısı oluyorsa gereğini yapmak zorundalar. Sistemi hiçbir şekilde açmayın. Tamamen kuruduğuna kani olsanız dahi açmayın. Kurudu zannedip, yada bir nemle bile komple zarar verilebilir sisteme.

En güzeli arayıp durumu anlatın ve sistemi gönderin. "Dün teslim aldıım sistemde sıvı soğutucu sızdırıyor, ekran kartı slotuna sıvı doldu. Sistem 1 gün bile kullanılmadı daha” diye açıkça belirtin. Sıvı temasını fark edip kapattığınızı vurgulayın

Mecbur iade/değişim sürecini başlatmak zorundalar. 14 Gün cayma hakkınız var.

Aslında 1 günlük ürün olduğu için hiç silmemek/dokunmamakta iyi olurdu. Durumun aciliyeti ile biraz fevri davrandım. Ama sorun yok, daha 24 saat bile olmadı şu ürün elinize geçeli. Garanti kapsamında komple sistem değişimini isteyin.

Son düzenleme:
İçiniz rahat olsun burada kullanıcı hatası yok. Montaj hatası yada ürün hatası söz konusu. 1 günlük üründen sıvı akıntısı oluyorsa gereğini yapmak zorundalar. Sistemi hiçbir şekilde açmayın. Tamamen kuruduğuna kani olsanız dahi açmayın. Kurudu zannedip, yada bir nemle bile komple zarar verilebilir sisteme.

En güzeli arayıp durumu anlatın ve sistemi gönderin. "Dün teslim aldıım sistemde sıvı soğutucu sızdırıyor, ekran kartı slotuna sıvı doldu. Sistem 1 gün bile kullanılmadı daha” diye açıkça belirtin. Sıvı temasını fark edip kapattığınızı vurgulayın

Mecbur iade/değişim sürecini başlatmak zorundalar. 14 Gün cayma hakkınız var.
Eğer montaj hatası veya sıvı soğutucu üretim hatası derlerse de, garanti kapsamında komple sistem değişimini isteyin.
Bu metni gönderdim desteğe.

Sistemi montajlı bir şekilde teslim aldım, kargo esnasında kutu sağlamdı. Herhangi bir hatamda bulunmuyor ben sadece ekran kartının montajını yaptım. Sıvı soğutucu ekran kartının üzerine, slotunun içine ve anakarta su damlatıyor ufak tefekte değil şuan neredeyse ram hariç bütün parçalar temaslı. Bilgisayarı güçten çektim, iletken olmayan bir bezle topraklandıktan sonra ekran kartını ve diğer yerleri nazikçe sildim ve ekran kartını güvenlice çıkardım. Bu durum benden kaynaklı değildir, bu tarz sistemleri bir haftada almıyoruz 4 yıllık birikimimle aldım. lütfen Özenle ilgilenin değişimini yapın komple, ya da ne gerekiyorsa artık. Sıvı soğutma kaynaklı mı bilmiyorum fakat ekran kartında da sorun var.

Sürücü zaman aşımına uğradı, siyah ekran hatası anlık veya kalıcı komple donmalar oyunlarda fps düşmesi ve monitörden cızırtı gelmesi ve anlıkta değil dakikalarca uzun sürekli devam ediyor. Ya ekran kartı arıza verdi ya da sıvı soğutma kaynaklı. Ben temiz sürücü kurulumu chipset driver güncellemelerinide yaptım. Durum bundan ibaret.

Sıvı soğutucu masrafı seni bekliyor.
Elektrik iletmeyen radyatör sıvısı araştır derim.

Bide neden kule tipli soğutucu kullanmıyorsunuz anlamıyorum.

Zaten sıvı ısınınca kule tipli soğutucudan bir farkı kalmıyor.

Sistemi montajlı bir şekilde teslim aldım, kargo esnasında kutu sağlamdı. Herhangi bir hatamda bulunmuyor ben sadece ekran kartının montajını yaptım. Sıvı soğutucu ekran kartının üzerine, slotunun içine ve anakarta su damlatıyor ufak tefekte değil şuan neredeyse ram hariç bütün parçalar temaslı. Bilgisayarı güçten çektim, iletken olmayan bir bezle topraklandıktan sonra ekran kartını ve diğer yerleri nazikçe sildim ve ekran kartını güvenlice çıkardım. Bu durum benden kaynaklı değildir, bu tarz sistemleri bir haftada almıyoruz 4 yıllık birikimimle aldım. lütfen Özenle ilgilenin değişimini yapın komple, ya da ne gerekiyorsa artık. Sıvı soğutma kaynaklı mı bilmiyorum fakat ekran kartında da sorun var.

Sürücü zaman aşımına uğradı, siyah ekran hatası anlık veya kalıcı komple donmalar oyunlarda fps düşmesi ve monitörden cızırtı gelmesi ve anlıkta değil dakikalarca uzun sürekli devam ediyor. Ya ekran kartı arıza verdi ya da sıvı soğutma kaynaklı. Ben temiz sürücü kurulumu chipset driver güncellemelerinide yaptım. Durum bundan ibaret.
Sistem değişirse sıvı soğutucu yerine hava soğutma tercih edin, 2k civarına aldığınız hava soğutma zaten her türlü serin çalıştırır 7800x3d'yi

Neden beni beklesin burada benim hatam ne?

asla taviz vermeyin uyuzluk yapıp sizi oyalayıp değişim için sizi uğraştırabilirler gerekirse sert konuşun çünkü tınlamıyorlar bazen bu garanti olaylarından çok çektim ben gerekirse tüketici hakem heyetine başvurursunuz umarım o noktaya gitmez de uğraştırmadan değişimi yaparlar

Tamir etmek istemiyormusun sıvı soğutucunu? Yoksa servise yollayacaksınız?

Sıvı soğutucu seçmekle hata yapmışsın onu söylemek istedim. Tamir yaptırsan bile ne kadar güvenirsin o soğutucuya?

Yüreğine indircen, montajı kendisi yapmamış ürünü yeni aldı zaten.
Sen gerekli video kanıtlarını da al sistemi göndermeden önce, PC de kişisel bilgilerin varsa onlarıda temizlemeyi unutma.

Expo kapattım hala aynı bi alakası yokmuş Siyah ekran sorunu da oluyor donmaya ek olarak ekran yarım saniyeliğine siyah oluyor sonra geri geliyor.
Gpu ölçekleme aç veya kapa, renk derinliğini değiştir dene. 8bpc çözebilir.

Yüreğine indircen, montajı kendisi yapmamış ürünü yeni aldı zaten.

Sen gerekli video kanıtlarını da al sistemi göndermeden önce, PC de kişisel bilgilerin varsa onlarıda temizlemeyi unutma.
Harbi mi :D ahahdhdhshsjsj

Hayırlı olsun desem kötü bişey söylemiş olurmuyum?

Geri