Neler Yeni

7800x3d için 360 mm sıvı soğutma önerir misiniz?

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik
Evet. Bios update sonrası expo kapalı da test ettim yakın sonuçları veriyor.
Sistemlerimiz neredeyse aynı. Bende 240mm sıvı soğutucu var. Expo açık ile kapalı arasında boşta ve yükte yaklaşık 10-11 derece fark oluyor. Yükte ise işlemci thermal throttling yaşıyor ve clock düşürüyor. Ben 240mm soğutucudan hiç memnun değilim. 360mm sıvı soğutucu bakıyorum bu nedenle.

Expo Kapalı. Ramler 4800mhz'de çalışıyor. işlemcinin boştaki sıcaklığı
CbpAcik_Expokapali_WpumpBosta.jpg

Expo Açık. Ramler 6000mhz'de çalışıyor. işlemcinin boştaki sıcaklığı
CbpAcik_ExpoTweaked_WpumpBosta.jpg

Not: Ekran görüntüsünde Expo tweaked profili seçili. Expo2 seçersem boşta 52 derece, Expo1 seçersem boşta 49 derece oluyor.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,426
İsim
Baran Kut
Sistemlerimiz neredeyse aynı. Bende 240mm sıvı soğutucu var. Expo açık ile kapalı arasında boşta ve yükte yaklaşık 10-11 derece fark oluyor. Yükte ise işlemci thermal throttling yaşıyor ve clock düşürüyor. Ben 240mm soğutucudan hiç memnun değilim. 360mm sıvı soğutucu bakıyorum bu nedenle.

Expo Kapalı. Ramler 4800mhz'de çalışıyor. işlemcinin boştaki sıcaklığı
Alıntıyı görüntüle

Expo Açık. Ramler 6000mhz'de çalışıyor. işlemcinin boştaki sıcaklığı
Alıntıyı görüntüle
Hocam curve optimizer videolarına bir göz atmanı öneririm. Anormal boştaki sıcaklığın. Kule tipinde expo açık ben 43-44 lerde geziyorum (ki bu değer 3d işlemci için boşta aşırı normal) Thermal throttling hiç görmedim.

Bir de chipset driverlarını ve bios update ini bir kontrol et. Bazen beta bios atıyorlar stabil olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Örnek video olarak atayım bunu . Vardır belki daha iyi açıklayanı.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Kenan Çelik
Hocam curve optimizer videolarına bir göz atmanı öneririm. Anormal boştaki sıcaklığın. Kule tipinde expo açık ben 43-44 lerde geziyorum (ki bu değer 3d işlemci için boşta aşırı normal) Thermal throttling hiç görmedim.

Bir de chipset driverlarını ve bios update ini bir kontrol et. Bazen beta bios atıyorlar stabil olmuyor.

Örnek video olarak atayım bunu . Vardır belki daha iyi açıklayanı.
Bios güncel sürüm ve beta değil bundan eminim. Curve optimizer konusu ise aklımdaydı ama üşeniyordum. Şimdi bir bakayım.

Meran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Anıl
Yardımın için teşekkür ederim ama bundan daha iyi bir soğutucu arayışım var.

Deepcool LT720

Lt 720 mi iyi ls 720 mi? Model olarak ls720 daha hoş geliyor gözüme. Teşekkürleri.

RGB olmaması sorun değilse açık ara en iyisidir.
Aslında bende artic düşünüyorum argb modelini ama ls720 nin 3 derece kadar daha iyi olduğu söyleniyor videolarda gördüm.

Benim sistemde rgb yasak gpu da oluyor bazen ona yapacak bişey yok :) Bu arada bazı kasa lar sıvı soğutucu sığmayabiliyor ona bakmıştır umarım , anakart ram bunlar bazen sıkıntı yaratıyor yer anlamında
Kasa vento vok3 sistem :) işlemci değişecek 7800x3d ile sadece. Teşekkürler

Son düzenleme:

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
RGB seviyorsan LS720 al geç. LT720 ile performans farkı yok kabul et.

Meran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Anıl
RGB seviyorsan LS720 al geç. LT720 ile performans farkı yok kabul et.
Evet bunu merak ediyordum. Lt720 ile ls720 performans farkı var mı yok mu? Birde bu ls720 kullanıcı yorumlarına bakıyorum olumsuz yorum cok bozulan ,pompdan ses gelen gelen,fanı duran çok kişi var. Normal mi bu durum :) çok sattığı için mi sorunlu üründe çok oluyor. Anlayamadım orasını. Amazonda DeepCool LS720 Sıvı CPU Soğutucu, 360mm Radyatör, Otomatik RGB fonksiyonlu 120mm A-RGB PWM Fan, Infinity Ayna Kapağı Tasarımı, Özelleştirilebilir Logo Plakası, 5V A-RGB Yazılım Kontrolü https://amzn.eu/d/emJQzi8 bu linkteki yorumlar korkuttu beni. Teşekkürler.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Evet bunu merak ediyordum. Lt720 ile ls720 performans farkı var mı yok mu? Birde bu ls720 kullanıcı yorumlarına bakıyorum olumsuz yorum cok bozulan ,pompdan ses gelen gelen,fanı duran çok kişi var. Normal mi bu durum :) çok sattığı için mi sorunlu üründe çok oluyor. Anlayamadım orasını. Amazonda DeepCool LS720 Sıvı CPU Soğutucu, 360mm Radyatör, Otomatik RGB fonksiyonlu 120mm A-RGB PWM Fan, Infinity Ayna Kapağı Tasarımı, Özelleştirilebilir Logo Plakası, 5V A-RGB Yazılım Kontrolü https://amzn.eu/d/emJQzi8 bu linkteki yorumlar korkuttu beni. Teşekkürler.
TR'den al direkt.

Evet özellikle fanlarında uğultu sorunu yaşayan çok pompadan ziyade. Fan hızlarını farklı ayarlayarak fanların rezonans yapması önlenebiliyor.

Performans açısından piyasada daha iyi soğutucu pek yok.

Sorun yaşarsan garanti kapısı her zaman açık.

Eğer daha sessiz olsun dersen Arctic bakabilirsin.

Arctic bir kaç derece daha geride ama daha sessiz.

7800x3d yanında secure frame de almanı öneririm. Hem macun sürmeyi kolaylaştırıyor hem de yanında kaliteli termal macun geliyor.

Soğutucuların üzerinde sürülü gelen termal macunu kullanma. Secure frame alırsan yanında gelen yeter. Almazsan haricen termal macun da al.

Arkadaşım LT520 ile kullanıyor 7800x3d ve performansından pek memnun değil. 75 derece altında tutuyor ama arkadaş biraz sorunlu daha da düşük olsun istiyor.

O yüzden LS720 aldık biz de. Kasa 5-10 derece arası fark edebiliyor.

Kasayı da değiştirelim dedik.

Ekler

• IMG_20240110_085850.jpg
    IMG_20240110_085850.jpg
    1.5 MB · Hit: 37
Son düzenleme:

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.

Meran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Anıl
TR'den al direkt.

Evet özellikle fanlarında uğultu sorunu yaşayan çok pompadan ziyade. Fan hızlarını farklı ayarlayarak fanların rezonans yapması önlenebiliyor.

Performans açısından piyasada daha iyi soğutucu pek yok.

Sorun yaşarsan garanti kapısı her zaman açık.

Eğer daha sessiz olsun dersen Arctic bakabilirsin.

Arctic bir kaç derece daha geride ama daha sessiz.

7800x3d yanında secure frame de almanı öneririm. Hem macun sürmeyi kolaylaştırıyor hem de yanında kaliteli termal macun geliyor.

Soğutucuların üzerinde sürülü gelen termal macunu kullanma. Secure frame alırsan yanında gelen yeter. Almazsan haricen termal macun da al.

Arkadaşım LT520 ile kullanıyor 7800x3d ve performansından pek memnun değil. 75 derece altında tutuyor ama arkadaş biraz sorunlu daha da düşük olsun istiyor.

O yüzden LS720 aldık biz de. Kasa 5-10 derece arası fark edebiliyor.

Kasayı da değiştirelim dedik.
Bu kasa hep aklımdaydı ama ventoyuda beğendim. Vok3 deki vento kasaya uyarmı acaba?

Yardımın için teşekkür ederim ama bundan daha iyi bir soğutucu arayışım var.

Lt 720 mi iyi ls 720 mi? Model olarak ls720 daha hoş geliyor gözüme. Teşekkürleri.

Aslında bende artic düşünüyorum argb modelini ama ls720 nin 3 derece kadar daha iyi olduğu söyleniyor videolarda gördüm.

Kasa vento vok3 sistem :) işlemci değişecek 7800x3d ile sadece. Teşekkürler
LT720 az biraz daha iyi. Ama LS720'ün tipini beğendiysen onu al, sıkıntı olmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,997
Üyeler
164,591
Son üye
Özgür0671
Top Bottom