Çözüldü✓ 7800x3d için kasa ve sıvı soğutma önerisi

Reaksiyon skoru
5
Bütçe
8000
7800X3D işlemcisi için başlangıçta Phantom Spirit almayı düşünüyordum, ancak bazı yorumlarda yaz ayları için yeterli olmayabileceği belirtilmiş. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Ayrıca, toplam 8.000 TL bütçeyle 360mm sıvı soğutma ve bu soğutmayı rahatlıkla takabileceğim bir kasa önerebilir misiniz? Her kasaya 360mm radyatörün sığmadığını duydum.

Bu işlemci ile sadece oyun oynayacak, Blender, Adobe Premiere Pro, HandBrake gibi programlar kullanmayacaksanız, (OCCT, Prime95) gibi aşırı yük testlerine sokmayacaksanız :D hiçbir zaman 120W gibi değerleri görmeyeceksiniz haliyle 360mm gibi bir sıvı soğutmayı bu CPU'ya takmanın hiçbir anlamı yok. Kaliteli bir 240m çift fanlı hava soğutucu da yeter. Bütçenizi başka ihtiyaçlara ayırabilirsiniz bu sayede.

Son düzenleme:
Bu işlemci ile sadece oyun oynayacak, Blender, Adobe Premiere Pro, HandBrake gibi programlar kullanmayacaksanız, (OCCT, Prime95) gibi aşırı yük testlerine sokmayacaksanız :D hiçbir zaman 120W gibi değerleri görmeyeceksiniz haliyle 360mm gibi bir sıvı soğutmayı bu CPU'ya takmanın hiçbir anlamı yok. Kaliteli bir 240m çift fanlı hava soğutucu fazlasıyla yeter. Bütçenizi başka ihtiyaçlara ayırabilirsiniz bu sayede.
Yorumunuz için teşekkürler peki hava soğutucu olarak ne önerebilirsiniz performansın yanında sessizlikte benim için ön planda 240mm bir sıvı soğutucu da işimi görecekse eğer o seçeneği de duymak isterim.

Yorumunuz için teşekkürler peki hava soğutucu olarak ne önerebilirsiniz performansın yanında sessizlikte benim için ön planda 240mm bir sıvı soğutucu da işimi görecekse eğer o seçeneği de duymak isterim.

Bende 7800x3D kullanıyorum, şuan https://www.vatanbilgisayar.com/coo...ow-2x120mm-argb-led-fanli-cpu-sogutucusu.html ile birlikte kullanıyorum. Şuan hava Ankara'da 28 derecede, CPU boşta 36-40 derecelerde geziniyor. Yük altında 65-75 derecelerde geziniyor. Fan sesi duymadım hiç. Siz biraz daha iyisine daha verimli bir geri dönüş alabilirsiniz. Bu benim için yeterli size de yeterli ise tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bende 7800x3D kullanıyorum, şuan https://www.vatanbilgisayar.com/coo...ow-2x120mm-argb-led-fanli-cpu-sogutucusu.html ile birlikte kullanıyorum. Şuan hava Ankara'da 28 derecede, CPU boşta 36 derecelerde geziniyor. Yük altında 65-70 derecelerde geziniyor. Yer yer 71-73 dereceleri gördüm. Fan sesi duymadım hiç. Siz biraz daha iyisine daha verimli bir geri dönüş alabilirsiniz. Bu benim için yeterli size de yeterli ise tavsiye ederim.
Teşekkürler.

Hocam sizden sonra bende bakındım biraz soğutuculara, şu model çok güzel duruyor. Benim modelden de uygun üstelik ve daha fazla performans verecektir üzerine birde dijital ekranlı falan :D tam F/P ürünü denebilir galiba.

Hocam sizden sonra bende bakındım biraz soğutuculara, şu model çok güzel duruyor. Benim modelden de uygun üstelik ve daha fazla performans verecektir üzerine birde dijital ekranlı falan :D tam F/P ürünü denebilir galiba.

Teşekkürler.

Bu işlemci ile sadece oyun oynayacak, Blender, Adobe Premiere Pro, HandBrake gibi programlar kullanmayacaksanız, (OCCT, Prime95) gibi aşırı yük testlerine sokmayacaksanız :D hiçbir zaman 120W gibi değerleri görmeyeceksiniz haliyle 360mm gibi bir sıvı soğutmayı bu CPU'ya takmanın hiçbir anlamı yok. Kaliteli bir 240m çift fanlı hava soğutucu fazlasıyla yeter. Bütçenizi başka ihtiyaçlara ayırabilirsiniz bu sayede.
240mm taktıktan sonra sıvı soğutmanın ne anlamı kaldı ki. Onun yerine kaliteli bir kule tipi taksın aynı şey. Benim bildiğim 360mm ve sonrasında sıvı soğutma farkını ortaya koyar.

240mm taktıktan sonra sıvı soğutmanın ne anlamı kaldı ki. Onun yerine kaliteli bir kule tipi taksın aynı şey. Benim bildiğim 360mm ve sonrasında sıvı soğutma farkını ortaya koyar.
Açıkçası benim de niyetim 360mm takmaktı fakat kasa ve sıvı soğutmanın uyumu konusunda takılıp duruyorum.

Sıvı soğutmanın ne anlamı kaldı derken anlamadım hocam? Sıvı soğutma önermedim zaten oyun odaklı ise. İmzanızda aynı işlemci var, soğutucunuz da 6k civarı 360mm sıvı soğutucu. Boşta ve yük altındaki değerlerini yazarsanız hepimiz için daha faydalı olur. Bu işlemciyle sadece oyun oynanacak ise bütçeyi sıvı soğutucular için zorlamaya gerek gerek yok diye yazdım.

Sıvı soğutmanın ne anlamı kaldı derken anlamadım hocam? Sıvı soğutma önermedim zaten oyun odaklı ise. İmzanızda aynı işlemci var, soğutucunuz da 6k civarı 360mm sıvı soğutucu. Boşta ve yük altındaki değerlerini yazarsanız hepimiz için daha faydalı olur. Bu işlemciyle sadece oyun oynanacak ise bütçeyi sıvı soğutucular için zorlamaya gerek gerek yok diye yazdım.
Boşta 40-50 arasında yük altında ise 75 civarında. Kullandığım kasa akvaryum kasa olduğu için kasanın ön cam paneli takılı haldeyken yük altında sıcaklık 85 derecelere kadar çıkıyor, o yüzden yük altında kullanırken ön paneli çıkarıyorum. Normalde bu kadar ısınmaması lazım bu işlemcinin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Açıkçası benim de niyetim 360mm takmaktı fakat kasa ve sıvı soğutmanın uyumu konusunda takılıp duruyorum.
Kasa ve sıvı soğutmayı hakkında son kararını burada paylaşırsan yardımcı oluruz sığıp sığmama konusunda

Boşta 40-50 arasında yük altında ise 75 civarında. Kullandığım kasa akvaryum kasa olduğu için kasanın ön cam paneli takılı haldeyken yük altında sıcaklık 85 derecelere kadar çıkıyor, o yüzden yük altında kullanırken ön paneli çıkarıyorum. Normalde bu kadar ısınmaması lazım bu işlemcinin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasa ve sıvı soğutmayı hakkında son kararını burada paylaşırsan yardımcı oluruz sığıp sığmama konusunda
Kasamı değiştirmeden Deepcool AK620 Digital versiyonunda karar kıldım. Umarım memnun kalırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,597
Üyeler
184,652
Son üye
qhalart
Geri