Çözüldü✓ 7800x3d ile donma yaşıyorum

Ekran kartının bellek ayarlarıyla oynamasan iyiydi. Kartın zaten güçlü bir kart. Valorant dediğin işlemci tabanlı bir oyun. Ekran kartını fazla yoran bir oyun değil. Ekran kartının bellekleri yetmediği durumda zaten paylaşım özelliği sayesinde ramlerden destek alır. Valorant için bu ayarla oynamana gerek yok. Yaptığın ayarları geri standart ayarlara çek bence. Bir de olay günlüğünü minidump dosyası olarak oluştur. Burada paylaş arkadaşlar bakar yardımcı olur. Nasıl minidump oluşturulur internetten bakabilirsin zor değil
geri mi çektim belleği hocam teşekkür ederim. işten gelince ilgilenceğim dediğin şeylerle

Sistemi yeni topladım sadece valorant oynuyorum başka oyunlarda test etmedim oyun içi 500-600 fps alıyorum ama oyun içinde milisaniyelik mikro donmalar yaşıyorum. monitörüm 165hz henüz upgrade yapamadım ama oyun içinde fpsi 165e 200e 300e sabitlesem de donmalar yine oluyor. yepyeni sistem nasıl oluyor anlamıyorum önerisi bilgisi olan varsa yardımcı olursa süper olur. oyundayken aldığım işlemci performansı da böyle

7800x3d
9060xt sapphire 16gb
gigabyte b850 gaming wifi6
patriot venom 16gb 6000mhz
samsung 990 evo plus 1tb
artic liqiud freezer 360 mm
nzxt 750wt
msi mag pano 100r pz
hocam konuyla alakasız ama bende böyle bir sistem topluyorum valorant veya cs2 fpsniz nedir oyun akıcımı acaba

Bende de 7800x3d var aldığım günden beri sürekli driver kaynaklı hata raporu alıyorum bildiğin çöküyor ilk win10 kullanıyordum aşırı çökme raporu geliyordu win11 de yükselttim çok azaldı ama hala oluyor oyunlarda da oluyor browserde takılırken de oluyor bayağı bir araştırdım mevzu aslında amd nin wattman hatası ile aynı şey donanım uyumsuzluğundan kaynaklı sürekli sürücü çöküyor

Ekran kartının bellek ayarlarıyla oynamasan iyiydi. Kartın zaten güçlü bir kart. Valorant dediğin işlemci tabanlı bir oyun. Ekran kartını fazla yoran bir oyun değil. Ekran kartının bellekleri yetmediği durumda zaten paylaşım özelliği sayesinde ramlerden destek alır. Valorant için bu ayarla oynamana gerek yok. Yaptığın ayarları geri standart ayarlara çek bence. Bir de olay günlüğünü minidump dosyası olarak oluştur. Burada paylaş arkadaşlar bakar yardımcı olur. Nasıl minidump oluşturulur internetten bakabilirsin zor değil
Sanal bellek ram ayarı ekran kartı değil. Ram bitince diskten kullanmaya başlıyor, default olarak açık zaten windowsta.

Sanal bellek ram ayarı ekran kartı değil. Ram bitince diskten kullanmaya başlıyor, default olarak açık zaten windowsta.
Yanlışım olabilir doğrudur da ekran kartının paylaşılan bellek ayarlarını değiştirdiğini sanarak yazdım. Evet default olarak açık ama normal kullanıcının oynaması gereken ayarlar değil bunu belirtmek istedim.

Geri