7800x3D sıcaklık değerleri nasıl?

TsuchinagaHiyori

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
248
360mm Arctic sıvı soğutma kullanıyorum. MX-4 macun kullandım.

Boşta iken takıldığı sıcaklık değerleri :
Ek Açıklama 2025-04-10 213955.png

Tek Çekirdek Cinebench R23 Testi :
Ek Açıklama 2025-04-10 214146.png

Çoklu Çekirdek Cinebench R23 Testi :
1744310756852.png

Bu değerler nasıl, kötümü, kötüyse en yakın zamanda macun değiştirmem gerekirmi?
Not : (Ekran Kartı takılı deyil, işlemci içindeki entegre grafik kartını kullanarak yaptım testleri)

gayet iyi gibime geldi.
Macunu hocam değiştirdim eve geldi bügün, braketleride düzelttim ama sıcaklıklar öncekinden biraz daha yüksek. bide enerjiyi yüksek performansa ayarladım bilgisayarda ondan dolayıda olurmu?

Macunu hocam değiştirdim eve geldi bügün, braketleride düzelttim ama sıcaklıklar öncekinden biraz daha yüksek. bide enerjiyi yüksek performansa ayarladım bilgisayarda ondan dolayıda olurmu?
yüksek performansa ayarlarsan her zaman yüksek performansa çalışır dengelide tutmak her zaman daha iyidir.

yüksek performansa ayarlarsan her zaman yüksek performansa çalışır dengelide tutmak her zaman daha iyidir.
o zaman güc dengesini dengeliye çekiyorum hocam. yinede bu sıcaklıklarla kafam rahat olurmu? yani endişe etmeme gerk yok deilmi

CPU güç tüketimi max 43watt görünüyor, biraz az geldi bana, başka bir stres testine daha sokabilirsin, OCCT de dener misin mesela?

sıcaklık değerlerin stres testinde gayet güzel kardeşim

CPU güç tüketimi max 43watt görünüyor, biraz az geldi bana, başka bir stres testine daha sokabilirsin, OCCT de dener misin mesela?
1744311630348.png

Hocam OCCT Değerleri bunlar, 43 watt olan tekli çekirdek olduğundan az güç tüketiyo olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sıcaklık değerlerin stres testinde gayet güzel kardeşim
hocam bu işlemci bu kadar sıcak alev topumuydu. ben nedense daha az sıcaklıklarda takılır diye bekliyordum. boşta 30-40 derece arası falan.

Tamam, bence hiç fena değil...
Hocam bi süre kafama takmama gerek kalmaz deyilmi, en azınad bi yarım sene falan. bilgisayarı toplicağım diye elimde para kalmadı şu sıralar pek macun alacak durumum yok.

Alıntıyı görüntüle
Hocam OCCT Değerleri bunlar, 43 watt olan tekli çekirdek olduğundan az güç tüketiyo olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam bu işlemci bu kadar sıcak alev topumuydu. ben nedense daha az sıcaklıklarda takılır diye bekliyordum. boşta 30-40 derece arası falan.

ateş topu değil stres testinde gayet makul knk 3 5 derece oynatır sadece

ateş topu değil stres testinde gayet makul knk 3 5 derece oynatır sadece
yani oyunlarda 60 dereceyi asla geçmedi şu ana kadarda. ryzen 5 3500 den buna geçince biraz gözüme sıcak geldi işlemci

Geri