Neler Yeni

7800XT Coil Whine Sorunu

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
just ReQo
Ekran Kartı: Asus Dual RX 7800 XT OC 16GB

Sistemimi daha dün aldım, hiç bir sıkıntısı yoktu. Gece oyun oynarken ekran kartından tuhaf sesler gelmeye başladı. Sorunu araştırdım, ekran kartında Coil Whine varmış.
Aşağıdaki videolardan sesin ne kadar fazla geldiğini anlayabilirsiniz

Sistemi aldığım site: Gaming.Gen.TR
Sorum şu; Birebir değişim yaparlar mı?..

Son düzenleme:

desty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
EMİR KARTAL
Azıcık ayrıntılı düşünmeye çalışırsan kartın başka firmalar tarafından modlandigini söylediğimi anlarsın paşam ama izah etmeme rağmen anlamıyorsun nöroloji doktoru ayarlayabilirim.
soğutma sistemi mi dostum,he öyle miymiş

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
702
İsim
Tuğra
soğutma sistemi mi dostum,he öyle miymiş
Neyse zaten bu bilgi ve üslupla forumda max 1 ay barinabilirsin o süre zarfında saçma fikirlerin beynimi kirletmesin paşam ignored.

desty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
EMİR KARTAL
Neyse zaten bu bilgi ve üslupla forumda max 1 ay barinabilirsin o süre zarfında saçma fikirlerin beynimi kirletmesin paşam ignored.
kirli ve cahilce bilgilerini temizliyorduk ne güzel,babana yalvar yakar aldırdığın kartı başka forumlara yönelerek savunmaya devam edebilirsin minik dostum,yedin engeli

barça

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Baran yılmaz

Sistemimi daha dün aldım, hiç bir sıkıntısı yoktu. Gece oyun oynarken ekran kartından tuhaf sesler gelmeye başladı. Sorunu araştırdım, ekran kartında Coil Whine varmış.

çok ses geliyor sanki benimde var aynı ama o kadar ses yok yeni aldım bende 4 5 gündür

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
just ReQo
çok ses geliyor sanki benimde var aynı ama o kadar ses yok yeni aldım bende 4 5 gündür
Valla ben kartı servise gönderdim kral gelmesini bekliyorum, sende sistemi yeni almışsın tavsiyem sende gönder servise

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
hasta mısın yoksa amd yanlısı mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

amd kartlar fazla güç tükettiği için %90'ında fazla cw sorunu var,15 yaşındaki cahil eleman bana türedi diyor koparsın :D
Amd ile de nvdia ile de alakası yok aslında konunun 😂 yorumlarda herkes bilirkişi ama kimse neden kaynaklandığını belirtmemiş. Aslında belirtmemiş de demiyim bol keseden sallamış herkes 😂

Fazla güç çekmeyle coil whine kesin olacağı kanısına vardıysan 5090 4080 4090 kartlardan uzak durmanı öneririm keza piyasadaki en fazla güç çeken kartlardan.

Coil whine bobinlerin çevresine sarılan bakır tellerin bobinlerin üstünden elektrik geçmesiyle titreşen bakırın çıkardığı sestir. Sarma kalınlığına uzunluğuna vs vs çeşitli şekilde çıkar bu ses. Kartın izolasyonu ve malzeme kalitesi önemlidir bu sesin azlığı veya çokluğu konusunda. Bakırın kalitesi bobinlere sarılan bakırın reçineyle izolasyon yapılması sesin şiddetini azaltır. Yani alacağın 5090 3080 4090 ne bileyim 7900 kartlarda olabilir. Kartın üreticisi asus en üst düzey kart da üretir en alt da. Ucuz veya pahalı ama kalitesiz izolasyonsuz kartlarda olur.

Sadece ekran kartlarında da değil psu vs bobin olan çoğu araçta bu cızırtı sesi olur. Laptop şarj adaptörleri vs de dahildir ( bi ara kulağınızı dayayın izolasyon yoksa duyarsınız. )

ruaF1912

80+ Bronze
Ekran kartı almadan önce, alacağınız kartın techpowerup sitesinden iç akşamına bakın, giriş seviye, dual, pulse, ventus gibi serilerde üst seviye modellere göre daha az bobin bulunur, buda bobinlere daha fazla yük binmesi ve cw ye sebebiyet veriyor. U.V ile cw azaltılabiliyor, vsync açmak tamamen ferrariye LPG takmaya benzetiyorum, neden bu kadar üst seviye kartta, düşük performans kullanasınız ki...

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
Ümit
coil whine tüm marka modellerde var ama amd kartlarında hiç sekmiyor %70 kadarında var.
ben senin yerinde olsam iade ederim sorun çıkarıyorlarsa tüketici hakem heyetine giderim.

Uzun Vs hayri

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Keloğlan 🆚sinek
coil whine tüm marka modellerde var ama amd kartlarında hiç sekmiyor %70 kadarında var.
ben senin yerinde olsam iade ederim sorun çıkarıyorlarsa tüketici hakem heyetine giderim.
7900 xt de varmı Coil whine

Bide 7900 xt pulse mi 7900 xt Nitro mu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,726
İsim
Arda doğan

fan sesi gibi geldi asus dual çift fanlı

7900 xt de varmı Coil whine

Bide 7900 xt pulse mi 7900 xt Nitro mu
en ucuzu hangisiyse onu al bende pulse var

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim