8/16 GB RAM farkı

Reaksiyon skoru
3
arkadaşlar şu dönemde yeni bir bilgisayar almak istiyorum, çok yük bindiren işler yapmıyorum bilgisayarda 8 gb ram bana yeter diye düşünüyorum, 8 mi almalıyım 16 çok daha iyi olur mu aradaki fark ne kadar etki eder

Oyun oynuyorsan kesinlikle 16 ama ne yaptığın önemli

Oyun oynayacaksan mutlaka 16 GB al derim, çünkü artık oyunlar 8 GB'dan fazlasını istiyor. Render tarzı işler yapacaksan da 16 GB şart diyebilirim.
Sadece günlük işlerde kullanacaksan 8 GB fazlasıyla yeter. (Youtube, ofis programları vesaire)

Oyun oynamıyorum, arada cs go vb oyunlar oynuyorsan 8 yeterli.

arkadaşlar şu dönemde yeni bir bilgisayar almak istiyorum, çok yük bindiren işler yapmıyorum bilgisayarda 8 gb RAM bana yeter diye düşünüyorum, 8 mi almalıyım 16 çok daha iyi olur mu aradaki fark ne kadar etki eder
Oyun oynuyorsan kesinlikle 8x2 16gb ram gerekiyor.Çift kanal kullandiğında fps in artar ayrıca yeni oyunlar coğu 8 gb sınırı aşıyor.

arkadaşlar şu dönemde yeni bir bilgisayar almak istiyorum, çok yük bindiren işler yapmıyorum bilgisayarda 8 gb RAM bana yeter diye düşünüyorum, 8 mi almalıyım 16 çok daha iyi olur mu aradaki fark ne kadar etki eder
Sistemin nedir ? Eğer orta yada üst segmentte bir PC toplayacaksan 8 yetmez. Ama düşük bütçeli bir sistem ise yeter de artar bile.
Tabi ne yapacağın da önemli PC ile.

Oyun için kesinlikle 16 8 işini görür ama 16 Çok daha rahat

İşçi almak gibi düşün;
8 işçi vs 16 işçi

Sistem için 2 işçi
Oyunu çalıştırmak için 6 işçi
Diğer işleri yapacak işçi kalmıyor.
Bu yüzden diğer tüm işler aksıyor, donuyor, takılıyor vs.

16 işçi olan sistemde
Sistem için 2 işçi
Oyunu çalıştırmak için 6 işçi
Diğer işler için hala boşta 8 işçi var.

İş arttığı zaman 8 işçi yetişemeyecektir.
Ama 16 işçi her zaman hazır şekilde bekleyecektir.

Geri