8 pinlik güç girişine 4 pin takarsam ne olur ?

Batuw

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,116
Arkadaşlar CPU güç girişi 8 pin istiyor ancak benim psu 4 veriyor sorun olur mu ?

Sorun olup olmayacağını takıp çalıştırdığında anlayabilirsin. Belki normal şartlarda açar ancak yük altında sıkıntı çıkarabilir. En sağlıklısı 8 pin takmak.

Anakarttaki CPU güç girişlerinin hepsini dolduracaksın diye bir kaide yok.

Anakart, işlemci ve PSU modelini söyle.

Sadece işlemci için 4 pin CPU güç kablosu yeterli olacaktır.
Ekran kartlarındaki gibi işlemci gücü arttıkça mı giriş artıyor yani mesela r5 5600x alırsam her türlü psu güncellemem mi gerekir

Arkadaşlar CPU güç girişi 8 pin istiyor ancak benim psu 4 veriyor sorun olur mu ?
Bazı anakartlar görüntü veriyor, bazısı ise hiç açılmıyor. Denemek lazım ama verimli olmaz. Ben Intel sistemde denemiştim, belli bir süreden sonra reset atıyordu. Ama test için kullanılabilir.

Forumda ilk açtığım konum
Aynı soruyu ben de sormuştum ama gelen cevap pek işime yaramamıştı. Kendim denedim ve sorun yaşamadım. İşlemciyi yüke de soktum vs vs hiçbir şey olmadı.

Bazı anakartlar görüntü veriyor, bazısı ise hiç açılmıyor. Denemek lazım ama verimli olmaz. Ben Intel sistemde denemiştim, belli bir süreden sonra reset atıyordu. Ama test için kullanılabilir.
Bendede aynı olay oluyo ama bazen reset atmıyor bazen atıyor herhangi bir zararı olur mu?

Zarardan öte kullanımda sıkıntı yaratır. Sinir bozucu bir durum..

Ekran kartlarındaki gibi işlemci gücü arttıkça mı giriş artıyor yani mesela r5 5600x alırsam her türlü psu güncellemem mi gerekir
Öyle denebilir. Ancak Ryzen 5 5600X alırsan da 4 pin CPU güç girişi yeterli olur.

8 pin güç girişi 350 küsur watt güç sağlıyor, 4 pin yarısı desek 120-130watt. Senin işlemci 65w tdp değerine sahip bir işlemci sorun olmaz.

Geri