Evren avcı
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,321
bence lgsye çalışma vaktinin %70i matematiğe yap.%20 fizik zaten gerisi çok kolay.
En iyisi kardeşim hedeflerinin peşinden koş ve a101 de çalısmaya hak kazan pardon tıp oku kolay gelsin iyi çalışmalar.Lgs sen düşük veya çok yüksek alsamda değişmez fikrim.(büyük konusmayim) hedefim peşinden sonuna kadar giderim.
Hocam bu yıl LGS ye girdim. normal bir öğrenciydim. Günde 12 saat çalışmalayla (her gün) Fen lisesi kazandım. ve Bahçeşehir yüzde 85 burs teklif etti. tabii ben yüzde 50 burs veren okula gittimBen çocukluğumdan beri doktor olmak istiyorum. Tıp kazanmak için çalışıyorum. Tıp kazanmak için nasıl çalışabilirim ve günde ne kadar çalışmam gerek. Sizce şimdi düzenli olarak çalışmaya başlasam ilerde rahat eder miyim ? Yoksa son yıllarda mı çalışmam gerek ? Bu konuda bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim. Son olarak 30bin derece ile tıp fakültesiyle ilk 2bin arasında ne gibi farklar var ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler![]()
9 ve 10 da sağlam tutarsam iyi olur hem tyt rahatlamış olurYks zamanı gelince 11 in ilk dönemi full tyt aban, deneme çöz o sırada da ayt altyapını oluştur. Ama önceliğin tyt olsun. Ardından tytden güzel bir derece yapıp ertesi sene puanını koruyup ayt odaklanıp ondan da güzel derece yapmaya bak. İlk yılında tıp kazanmak çok zor
Özel okula gitmek devletden daha mı iyi sence ?Hocam bu yıl LGS ye girdim. normal bir öğrenciydim. Günde 12 saat çalışmalayla (her gün) Fen lisesi kazandım. ve Bahçeşehir yüzde 85 burs teklif etti. tabii ben yüzde 50 burs veren okula gittim. Her neyse. azmetmen lazım Her ders çalışmaktan bıktığında hayallerini düşün.
Bu sene bilgi sorulmadı. sadece okuma anlamaydı nerdeyse.Lgs de bir tek mat zor. Sözel kısmın Türkçesinin hiç bir konu bilmeden 18 doğru 2 boş yaptım.
Devletti normal okul olarak düşün. ama özelde: ek dersler, Bire bir dersler, soru çözümleri, ETÜTler ...9 ve 10 da sağlam tutarsam iyi olur hem tyt rahatlamış olur
Özel okula gitmek devletden daha mı iyi sence ?
Yaani evet biraz erken başlamışsın çalışmaya. Şimdilik çalışma saatini azaltabilirsin. 8.sınıf 2. dönemde daha çok yoğunlaş.Peki ben 7. Sınıfın 2. Döneminin ortalarından berri lgs matematiğe çalışıyorum ortalama günde 3 saat(bazen 4.30 saate çıkıyor) Ve matematikte zor kaynakları çözebiliyorum ama herkes diyor ki şimdiden çalışırsan lgsye sonradan baygınlık gelir. Sizce uzun süredir lgsye çalışmam yanlış mıydı ?