8. Sınıfta ne yapılmalı ?

.RBO.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,728
Bu gün 7. Sınıftan 8. Sınıf a geçtim sizce 8. Sınıfta en önemli şey ne.sınava çok kasmalımıyım yoksa az ama öz mü calışmalıyım,çok kitap orta soru mu çözmeliyim yoksa çok soru az kitap mı ?
Lgs sınavı öğrencileri nasıl eliyor ?
Önerileriniz ve cavaplarınızı bekliyorum özellikle sınava bu yıl girenlerden

temel soruları çözmeyi öğren ilk önce hemen yeni nesil sorularına uğraşmaya çalışma

Bu gün 7. Sınıftan 8. Sınıf a geçtim sizce 8. Sınıfta en önemli şey ne.sınava çok kasmalımıyım yoksa az ama öz mü calışmalıyım,çok kitap orta soru mu çözmeliyim yoksa çok soru az kitap mı ?
her sene sağ gösterip sol vuruyorlar buna göre çalış

Gün içinde çözdüğün 300 tane yeni nesil soru, 500 tane klasik sorudan daha iyidir.
LGS her ay örnek soru yayınlıyor, onları çöz.(Ocakta başlıyor.)
Konulara yakında başla.
Dikkatli soru çöz.
Seviyene göre etüt merkezlerine de gidebilirsin.
Yalnız sınava ben geçen yıl girdim, onu da ekleyeyim.

Sadece matematik ve fen çalış, sınavda diğer dersleri çok kolay soruyorlar zaten.

Test çöz paragraf çöz ya da kitap oku

Başlarda kolaydan başla ancak seviyen hemen yükselirse orta seviyeye geç hazır hissedersen zor çözmeye başla ve bolcana deneme çöz.
Bir yandan stres problemlerini çöz yaparsın koç.

Kendini oyunlara çok kaptırma, ilk dönem konuları iyi kavraman önemli, 2 haftada bir tüm derslerin genel tekrarını yap, soru sayını yavaş yavaş arttır ama düzenli olsun, birden 200 soru çözeceğim dersen yapamazsın, 80-90 ile başla, kaliteli kaynaklar seç, kitap okumayı hiç bırakma, eğer sıkılıyorsan macera falan oku ama okumayı bırakma günde 30dk ayırsan, yeterli olacaktır.

sınava önceki sene girdim son 3 ay kala çalışıp yüzde 6 ya girmiştim gittiğim anadolu lisesinden de çok memnunum yani işin özü çok çalışmak marifet değil öz ve verimli çalış bu yaz bol bol oyun oyna benim en büyük hatam buydu okul zamanında bile bolca oyun oynuyordum bu yaz oyuna doy okul açılınca günü gününe çalış bolca paragraf çöz yeterli gelir

Stres olma olunacak bir nokta yok.
Düzen kur kendine önce kitap okuyayım sonra test çözeyim falan deme bir plan yap mesela saat 12 de 1 saat kitap okuma saat 14 de 2 saat ders çalışma gibi.
Kitap okumak önemli okuyup anlama kabiliyetin artar.
Bütçe el verirse dershaneye yazıl çok faydası olur.
Testi çözdüm demek için değil anlamak için çöz.
2-3 haftada bir muhakkak ağır bir deneme yap kendine sonra çözemediklerine de tek tek bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,182,519
Üyeler
187,694
Son üye
recep433
Geri