Rehber 8 Yıllık Türk Telekom Tecrübem ve Millenicom Bağlanma Sürecim

Esenyurtta olduğunu öğrendiğime göre evini basmaya gelebilirim!
Bana da 6 ay içerisinde fiber gelecekmiş, 5 yıldır Vodafone'u çekiyorum.
 
Esenyurtta olduğunu öğrendiğime göre evini basmaya gelebilirim!
Bana da 6 ay içerisinde fiber gelecekmiş, 5 yıldır Vodafone'u çekiyorum.
jfjdhfjdfhdjdsgsdj sen neredesin?
 
Arkadaşlar merhabalar, bu yazımda sizlere uzun süreli Türk Telekom tecrübelerimden artı ve eksilerinden ve Millenicom bağlanma sürecinden bahsedeceğim, aşağıda kısa hikaye vardır okumak istemeyenler paragrafı atlayabilir, detaylar yazının devamında.
Ben 2013 Mart ayından itibaren Türk Telekom kullanıyordum. Ama benim oturduğum mahalleyi bırakın semtte (İstanbul/Esenyurt) bile sadece ADSL altyapı vardı. Velhasılıkelam interneti (16/1 ADSL) aldık, sözleşmemizi yaptık ve 1 haftada internet bağlatıldı. 2 yıl taahhüt "sözümüze" karşılık ilk 4 ay 70 TL sonraki aylar 85 TL ödedik. 4,5 sene geçtikten sonra Türknet ile tanıştım ve internetimi geçirmek için babamı da ikna ettikten sonra işlemleri yaptık. Sonrasında 2 ay internetimizi bağlatamadılar ve bunun sonucunda iptalimizi verdik. Türk Telekom o zaman köprü sürecinden dolayı olsa gerek bize 120 gün ceza kesti. Ceza günü biteceği gün müdürlüğe gittik ve başvuru yaptık ardından 2 gün sonra internetimiz bağlatıldı. Artık paketlere zam gelmiş ve 100 TL olmuştu. Bunun ardından sessiz sedasız bir takım sıkıntılar ile birlikte, "evliliğin tuzu biberi" diyebileceğimiz küçük olaylarla internete devam ettik ta ki 2020 yaz ayına kadar. 2020 yaz ayında Türk Telekom Esenyurt genelinde çalışmalarını arttırmış ve hipernet dedikleri VDSL altyapıyı döşemeye başlamışlardı. Ve sonunda benim bölgeme de altyapı gelmişti. Önceleri biraz daha bekledim ve internetim için acele etmedim ama bu ay artık geçmek istedim ve ne göreyim Türk telekom 26 Aralık günü babama 2 yıl taahhüt "sözümüze" karşılık ilk 4 ay 85 kalan 20 ay 100 TL şeklinde bizi VDSL 16/5 paketine geçirmiş, babamda kabul etmiş. Tabii ben evde kriz geçirirken Türk Telekom'u aradım ve ceza miktarının 131 küsur TL olduğunu öğrendim ve direk iptal ettirdim. Sonra @LordHasan 'ın kodu ile Millenicom'a geçişimi sağladım. 3 Ocak Pazar akşamı başvurumu yaptım, 4 Ocakta belgelerimi yolladım ve 6 Ocakta'da internetim bağlatıldı. Kısaca 8 yıllık serüvenim böyle şimdi size firmaların artı ve eksilerinden bahsedeceğim.
Türk Telekom
+Geniş bir saha ekibi vardır ve eksiklik çekmez.
+Saha ekipleri cidden işini iyi ve cidden "hızlı" yapar.
+Müşteri hizmetleri sıkıntısı çekmezsiniz.
+Vaat ettiği hızları çok net bir şekilde verebilir.
+Bir sorununuz varsa muhtemelen hızlı çözülür.

-Çok fahiş fiyatlara sahiptir.
-Sıkıntı yaşadığınız zaman çözülemediyse sizi kanser eder.
-Müşteri hizmetlerine ulaşırsınız ama yarısı düzgün bilgiye sahip değildir.

Türknet
+Düşük fiyata sahiptir.
+Düzgün kampanya ve paketleri vardır.
+Kendini geliştirmeye devam eder.

-Muhattap bulamazsınız.
-Müşteri hizmetlerinin çoğu bilgiden yoksundur.
-Türk Telekom'un saha ekiplerini kullanır.
-Bir sorun yaşadığınızda çözemezsiniz çünkü muhattap bulmanız zor (50 dakikadan fazla beklemişliğim var.)
-Muhattap bulup şikayet kaydı vs. açsanız bile işlemleriniz cidden çok yavaş ilerliyor, çok yavaş.

Millenicom
+Paketleri rakiplerine kıyasla uygundur.
+Kendi saha ekiplerini kullanır.
+Vaat ettiği hızlarda sıkıntı yaşamazsınız.
+Müşteri hizmetleri bakımından sıkıntı yaşamazsınız.
+Müşteri hizmetleri bilgilidir.
+İşlemleriniz gerçekten hızlı olur.
+Teknik bir sorun yaşadığınız da kendileri gelirler.

-Paket seçeneği azdır.

Bunlar da hız değerlerim:
Alıntıyı görüntüle

Bu yukarıdakiler benim ve çevremdeki arkadaşlarımın yaşadıkları sıkıntılardır, yani genel olarak bakılmamıştır. İstanbul bölgesi için Millenicom cidden iyi bir seçenek ama bu size kalmış. Ben yaklaşık 1 senedir hafif hafif araştırmalarıma devam ediyordum, ediyorum da ve baktığım zaman cidden en mantıklısının Millenicom olduğunu gördüm. Şu an cidden çok memnunum ve pişman değilim. Eğer sizde Millenicom'a geçmek isterseniz benim kodumu kullanabilirsiniz. Hem size hem de bana 1 ay bedava olur, kodum 7ECED116. Eğer bir sorunuz varsa konu altından ya da özelden sorabilirsiniz.
Türk telekom konusunda artıların bende öyle değil işini iyi ve hızlı yapmıyor.Vaat ettikleri hızı alamıyorum.Bir sorunu çözdük diyip çözememeleri.
 
Türk telekom konusunda artıların bende öyle değil işini iyi ve hızlı yapmıyor.Vaat ettikleri hızı alamıyorum.Bir sorunu çözdük diyip çözememeleri.
Umarım düzelir.
 
Umarım düzelir.
Bakalım Ümit Önal'a mail atmıştım sağolsunlar bunda hızlılardı Türk Telekom genel müdürlüğünden aradılar fiber alt yapı istemiştim 2021 yılında getirileceğini söyledi ama kesin tarih söylemediler.Umarım 1 aya gelir fiber.Çünkü PTT falan kazı işlemleri yapıyor hep.Geçende kablo döşüyolardı cadde de
 
Bakalım Ümit Önal'a mail atmıştım sağolsunlar bunda hızlılardı Türk Telekom genel müdürlüğünden aradılar fiber alt yapı istemiştim 2021 yılında getirileceğini söyledi ama kesin tarih söylemediler.Umarım 1 aya gelir fiber.Çünkü PTT falan kazı işlemleri yapıyor hep.Geçende kablo döşüyolardı cadde de
Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
 
Güzel bir rehber olmuş eline sağlık :love:
 
Amin inşallah
 
kullandığın paketi öğrenebilir miyim?
 
Türk Telekom
+Saha ekipleri cidden işini iyi ve cidden "hızlı" yapar.
+Müşteri hizmetleri sıkıntısı çekmezsiniz.
Modemin içinde cam olan kablosu parçalandı TT bizi 1 hafta bekletti ve 2 günde bir 48 saat içerisinde geleceğiz diyorlardı.
 
Daha detayı var mıdır, neler oldu bir sıkıntı mı var vs?
Anlatayım hemen.
12 aralık günü aradım abonelik başvurusu yaptım.
14 aralıkta TT tarafından arayıp Alt yapınızı kontrol edip, ayarlamaya geliyoruz diyip adres doğrulaması yaptılar.
O gün herhangi bir şekilde giden gelen olmadı millenicom tarafından da aranmadım.
15inde kimse arayıp sormadı
16 sında Telesekreter tarafından aranıp Port olmadığı için başvurunuz incelemeye alındı dendi.
Hemen millenicomu arayıp abonelik başvurumun detaylarını sordurdum ve tekrar alt yapımı kontrol etmelerini istedim. Bana verdikleri cevap herhangi bir sıkıntı olmadığını, portun olduğunu söylediler ve ardından abonelik işlemlerimin sorunsuz devam ettiğini aktivasyon ekibi tarafından aranacağımı söylediler. Çoktan 5 gün geçmişti.
17 sinde geri aradım herhangi birisi aramayınca. Aradığımda aboneliğimin 15 aralıkta iptal edildiğini söyledir ve iptal sebebininde alt yapı sebepli olduğunu ve müşterinin iptalle ilgili bilgisi olduğunu belirttiklerini söylediler. Beni başka bir müşteri hizmetlerine bağlamalarını istedim. Daha yetkili birisine bağladıklarını belirttiler. Yeni konuştuğum kişi ise bana aboneliğimin devam ettiğini herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi ve her aramamda yaptırdığım gibi aciliyet talebi oluşturdum ve telefonu kapadım.
2 gün bekledim herhangi arayan eden olmadı. 7 gün dolmuştu. Aradım ne oldu niye herhangi bir kişi aramıyor diye. En yakın zamanda sizi ararlar herhangi bir sıkıntı yok dendi. 2 gün geçti tekrar aradım. Noldu bir sıkıntımı var diye tekrar sordum alt yapı kaynaklı bir sıkıntı yazmışlar buraya ve sizin aboneliğinizi 22 sinde iptal etmişler dendi tekrardan. Bu sefer normalde aboneleri bağladıkları teknik yönetim birimine bağlamalarını istedim. Bağladıkları kişiyle neredeyse 1 saat bu mevzuları konuştum ve çözüm sağlayacaklarını söylediler. Benden aktif kullandığım internet aboneliğinin hizmet numarasını istedi. TT ye ileteceklerini belirttiler. Alt yapımda herhangi bir sıkıntı olmadığını tekrardan belirtti ve müşteri hizmetlerinden birisinin beni arayıp hizmet numarasını isteyeceğini ya da benim arayıp iletebileceğimi belirtip telefonu kapattı. (Her konuşmamda aciliyet kaydı oluşturttum.) Akşamına müşteri hizmetlerini arayıp hizmet numaramı ilettim. 3 gün sonra anca geri dönüş sağladılar ve bana hizmet numarasını iletmemişsiniz onu almak için aradım dediler ve kontrol etmelerini istedim 1 dakika sonra kusura bakmayın 3 gün önce iletmişsiniz teşekkür ederiz kontrollerimizi sağlayıp size en yakın zamanda geri dönüş sağlicaz dediler ve kapattılar. Artık kaç gün geçtiğini falan saymadığım için daha dün sabah aradılar hala sıkıntı olduğunu bu seferde adresini TT doğrulayamıyor adresinizi doğrulayabilirmiyiz diyip bana adresimi tekrardan sordu :D ve teşekkür edip kapadı. Hala daha merakla bekliyorum ne zaman arayacaklar diye. Aramayı falanda bıraktım bıktım çünkü..
(Müşteri hizmetleri beni bu süreçte herhangi bir şekilde aramadı ve halen daha aramıyor.)
 
Geri
Top