Yardım 80 derece ekran kartı için ne yapayim sizce ?

bende GALAX vardı 80 olmadı, ASUS TUF ile kıyaslanamaz bi model öyle diyim, sıcaklık fazla.

Kasanın hava akışı nasıl? Odanın derecesi bile etkiler ama bir sorun yok gibi. oyundan oyuna bile değişir 80 derece normal.
hocam 80 derece olması bence de normal fakat %100 fan olmasına rağmen öyle olması biraz tuhaf geldi bana

Kasanın hava akışı nasıl? Odanın derecesi bile etkiler ama bir sorun yok gibi. oyundan oyuna bile değişir 80 derece normal.
kasanın hava akışı çok iyi yani. Hem kasanın kendisi mesh. Hem de içine 110 cfm'lik fanları dizdim. Püfür püfür esmesine rağmen bu allahın belası kart 80'i görüyor. 5080 süper çıkmasını bekliyorum. Direkt parayı basıp Asus ROG serisinden alacam artık. Soğutması iyi olsun kafam rahat etmiyor çünkü böyle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende GALAX vardı 80 olmadı, ASUS TUF ile kıyaslanamaz bi model öyle diyim, sıcaklık fazla.
Ne yapmalıyım sizce servise mi göndereyim ?

hocam undervolt yaparak düzelecek bir şeye benziyor en azından bakım yapılana kadar. bu kadar rahatsızsanız hazır garantisi de varken çıkarıp gönderin garantiye derim

hocam undervolt yaparak düzelecek bir şeye benziyor en azından bakım yapılana kadar. bu kadar rahatsızsanız hazır garantisi de varken çıkarıp gönderin garantiye derim
Buna bakım yapıldıktan sonra sıcaklık ilk aldığım zamankine dönecek dimi hocam ? İlk aldığımda 73 görmüştüm. Bakıma gidip de sıcaklığı 65 derecelere düşürme şansım var mı yani o tarz bir bakım yapılabilir mi ?

iyi forumlar arkadaşlar.

Asus TUF 4070 Tİ ekran kartım var. Sırf iyi model olsun diye Asus'un Tuf serisinden alalım dedik almaz olaydım , kışın 72-73 derece seyrediyordu. Yaz geldi şimdi 80 dereceyi görüyor ,üstelik ekran kartı fanları %100 olmasına rağmen. Yani tehlikeli bir sıcaklık değeri mi bu bilmiyorum size sormak istedim.

Kartı alalı 1 sene oldu. 1 yıl daha garantisi var. İçini kendim açıp da termal macun yenilemek istemiyorum garantisi iptal olacağı için. Servise göndereyim desem 20 gün bekletecekler bilgisayarsız kalacam.

Acaba bunu bu şekilde kullanmaya devam etsem bir sıkıntı olur mu ?
Bence sıcaklık normal değil. 7800xt kullanıyorumz. Daha çok 300 watt çekiyor ve 65 dereceyi geçmiyor. Kasanızın airflowunda sıkıntı olabilir ya da fanlar tozlanmış olabilir.

Ben aynı kart ile %60 fanda occt de 75 dereceler alıyorum. 80 derece normal ama %100 fanda asla değil bence.

kasanın hava akışı çok iyi yani. Hem kasanın kendisi mesh. Hem de içine 110 cfm'lik fanları dizdim. Püfür püfür esmesine rağmen bu allahın belası kart 80'i görüyor. 5080 süper çıkmasını bekliyorum. Direkt parayı basıp Asus ROG serisinden alacam artık. Soğutması iyi olsun kafam rahat etmiyor çünkü böyle.

Ne yapmalıyım sizce servise mi göndereyim ?
Asustan başka bir kullanıcıya gelen cevap, 80 derece kafanı bulandırmasın adamlar 90 lar bile sıkıntı değil diyor.

Screenshot 2025-08-24 at 01-00-32 ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X - ASUS - Ze...webp

macunda yada termal pedlerde sıkıntı var kışın 72 fazla
Kışın almıştım bu kartı. hatta bir dakka bakayim tarihine. Evet 18 eylül yazıyor. Sonra kart bana geldiğinde hemen furmark yaptım ve 73 derece görmüştüm. Şuan yaz ayı ve 80 derece. Şimdi ben bu kartı servise yolladım diyelim. Karta bakım yapıldığında sıcaklık yine 73'e mi düşecek yoksa 65'lere düşme ihtimali var mı ? Yani çok değişik bir bakım yaparlar belki ve ilk defa sıcaklık 65lere iner mi diye düşünüyorum.

Buna bakım yapıldıktan sonra sıcaklık ilk aldığım zamankine dönecek dimi hocam ? İlk aldığımda 73 görmüştüm. Bakıma gidip de sıcaklığı 65 derecelere düşürme şansım var mı yani o tarz bir bakım yapılabilir mi ?
hocam o tarz bir bakım dediğiniz en fazla yapılacak şey macun, pad değişimi ve temizlik yapılır karta he 65 e düşer mi bilemem fakat 70-75 bile olsa iyidir bence sadece %100 fanda tuhaf geldi onuda undervolt ile normale getirilir. sıkıntı yapmayın yani 80 derece ile zarar görmez o kartlar

Asustan başka bir kullanıcıya gelen cevap, 80 derece kafanı bulandırmasın adamlar 90 lar bile sıkıntı değil diyor.

Alıntıyı görüntüle
Şunu bir google lens ile türkçeye çevirip okuyayim. Çok teşekkür ederim emek edip attığınız için.

hocam o tarz bir bakım dediğiniz en fazla yapılacak şey macun, pad değişimi ve temizlik yapılır karta he 65 e düşer mi bilemem fakat 70-75 bile olsa iyidir bence sadece %100 fanda tuhaf geldi onuda undervolt ile normale getirilir. sıkıntı yapmayın yani 80 derece ile zarar görmez o kartlar
Çok teşekkür ederim efenim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,373
Üyeler
183,107
Son üye
TheSOSgal
Geri