80000TL Sistem Toplama

Sizin attığınız sistemi alıcam hocam monitör olarak ne önerirsiniz en az 240hz olursa iyi olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne önerirsiniz
O sistemdeki kasayı 850w olarak değiştirin arkadaş yanlış atmış altta görmediyseniz linki burda aynısı daha ucuza var

İnsanların yorum ve kaliteli algısını anlıyorum çok satılan en iyisidir hayır sana önerdiğim her şey fiyatinin son kuruşuna kadar hakkını verdiği parçalardir benim fiyat algim şu sekildedir fiyatına göre alınan en yüksek birim

AM5 islemcilerin veri yolu aynıdır sen kat trilyonluk anakart bile alsan işlemcin ile iletişime geçen veri yolu sınırlıdır bunu en uygun fiyata ve kaliteli parantez içinde gigabyte seni asla üzmez almak gerekir

Benim sistem görüşüm fiyatına göre alınan en yüksek verimdir
Yazdığın sistemdeki msi ekran kartı yerine hangi anakartı alayım o zaman

Hmmm bilgisiz olduğunuz aşikar bunu sizi küçümsemek için asla söylemiyorum aksine sizi aydinlatmak isterim sonucta herkes bir şey bilmek zorunda değil senin bilip benim bilmediğim çok şey vardır

Kullandığım parçaları kısaca açıklayacağım

FPs için ekran kartını söylemem gerekmiyor

5080...

Anakart b620 bile alsa aynı fps alacak sizin kalite diye tabir ettiginiz x870e ile de aynı performansı alacak

Benim önereceğim en ucuz atx anakarttir sebebi phantom büyük bir soğutucu ve atx anakart almak çok mantıklı bir yoldur

Sıvı soğutma gereksiz

Verdiğim psu kasa işini çok rahat görür

Verdiğim ram hynix a olan en ucuz ram istersen 1 trilyonluk ram al daha iyi performans almicaksin

Sadece işlemci konusunda kararsiz olduğum için çok seçenek sunamadim
Önerdiğin parçalar gayet iyi hocam ama kasanın satıcılar biraz problem olabilir :shy: hep pttavm gördüm

neye dayanarak söylüyorsunuz bunu onuda açsanıza
Forumda çok fazla şikayet var ufak bir araştırma ile anlayabilirsin

Reddid uzerinden ozellikle msi bios ile(yeni bios sistemine geçtiler) aşırı fazla sistem hatası alınıyor özellikle bios uprade yaparken

İntel olarak sorun yok kesinlikle intel alıyor olsaydiniz msi onerebilirdim

neye dayanarak söylüyorsunuz bunu onuda açsanıza

İnsanların yorum ve kaliteli algısını anlıyorum çok satılan en iyisidir hayır sana önerdiğim her şey fiyatinin son kuruşuna kadar hakkını verdiği parçalardir benim fiyat algim şu sekildedir fiyatına göre alınan en yüksek birim

AM5 islemcilerin veri yolu aynıdır sen kat trilyonluk anakart bile alsan işlemcin ile iletişime geçen veri yolu sınırlıdır bunu en uygun fiyata ve kaliteli parantez içinde gigabyte seni asla üzmez almak gerekir

Benim sistem görüşüm fiyatına göre alınan en yüksek verimdir
o yüzden 6plus 2plus2 var doğru diyorsun ileride upgrade yapacaksa birde anakart masrafı yaz oraya

Önerdiğin parçalar gayet iyi hocam ama kasanın satıcılar biraz problem olabilir :shy: hep pttavm gördüm
Ben satıcılara hiç bakmadım sadece akakce ile kısa bir gezintiye çıktım sitelere bakabilirsin eğer daha pahalıya geliyorsa bir kaç şeye daha bakabilirim

• Beğen
Reaksiyonlar: Ascl
Yazdığın sistemdeki msi ekran kartı yerine hangi anakartı alayım o zaman
Sadece oyun içinse 9600x al geç Multicore hala oyunlarda çok etkili değil gereksiz 3 4k fazladan harcamaa am5e son çikan x3d işlemciyili alırsın 2027 de 2 3 sene daha kullanır am6 geçersin
Anakart için shankarin attığı giga b850 ye bakabilirsin daha ucuz olsun dersen Asus b650m-k al geç

Ben satıcılara hiç bakmadım sadece akakce ile kısa bir gezintiye çıktım sitelere bakabilirsin eğer daha pahalıya geliyorsa bir kaç şeye daha bakabilirim
Bu attığım anakart gigabyte b850den kötü mü hocam 12+2+2 phase var garip geldi biraz sizin attığınız 6+2+2

Sadece oyun içinse 9600x al geç Multicore hala oyunlarda çok etkili değil gereksiz 3 4k fazladan harcamaa am5e son çikan x3d işlemciyili alırsın 2027 de 2 3 sene daha kullanır am6 geçersin
Anakart için shankarin attığı giga b850 ye bakabilirsin daha ucuz olsun dersen Asus b650m-k al geç

Normalde b650mk öneririm ama küçük anakarttalara kule tipi biraz sorun çıkarıyor kimi diyor rami kapatti kimi diyor ekran kartima dayandı bu yüzden atx şöyle genis geniş çok daha iyi olur ama b650mk da kesinlikle aynı performansı verirdi

Hocam 5080 ve 9600x kesin gibi oldu yanına sistemi ucuzlatıcak şekilde diğer bileşenleri tavsiye eder misiniz ne alabilirim

Am5 işlemciler yüksek voltaj çekmediği için herhangi 8 vrm 50 60 amperlik anakart çok rahat yetip besler ısınma sorunu olmaz kesinlikle onerdigini anakart daha ucuzsa alınır

Forumda çok fazla şikayet var ufak bir araştırma ile anlayabilirsin

Reddid uzerinden ozellikle msi bios ile(yeni bios sistemine geçtiler) aşırı fazla sistem hatası alınıyor özellikle bios uprade yaparken

İntel olarak sorun yok kesinlikle intel alıyor olsaydiniz msi onerebilirdim
intelde bu vram kısmı daha önemli ama yinede söyle söyleyim kullanıcan vramlerin kapasitesini göremedim ama 6faz 2 plus 2 olması dezavanjtaj 80k bir sisteme verip 6faz vram li anakart kullanmak saçma ki şöyle bir durumda var bu vramlerin kapasitesinin yarısı olarak hesaplanır elenizdeki faz değeri 300w yapıyorsa maksimum 150tdp lık işlemci takabilirsiniz bunun böyle olmasının sebebi voltaj dalgalanmasından ve clock hızının etkilenmemesi bu tarz anakartlarını alıp 3 4 sene sonra am6 çıktığında ve oturduğunda
az masraf yapayım 3 4 sene daha idare etsin kafasına giremezsiniz am5 in en güçlü işlemcisini alıp takarsınız 3 4 sene fazla kullanırsınız 5700x3d ve 5800x3d 5900x bunlara örnektir mesela

Hocam 5080 ve 9600x kesin gibi oldu yanına sistemi ucuzlatıcak şekilde diğer bileşenleri tavsiye eder misiniz ne alabilirim
5080
9600x
KASA+PSU
ANAKART
SOĞUTUCU
SSD
RAM
https://www.sin erji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?srsltid=AfmBOop_OsgR0itOciX250FoURWcVV4TNjW2kaP-d6G5BDAO-B4aSwsr

Bu şekilde 85k yapıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,636
Üyeler
185,138
Son üye
umut3
Geri