Neler Yeni

İnceleme -----------

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
BIOS ve ekran kartı driverları güncel, cihaz harici monitöre bağlı ve kendi ekranı çalışmıyor. Hava akışı konusunda oyunlarda 76-78 dereceyi geçmiyor performans modunda. Cihaz şarjda, boost otomatik her oyunda yapıyor. Format atmak, DDU ile driver silip yüklemek vb. şeyleri yaptım. Bugün 4 oyunda test ettim ekran kartı 90W civarını geçmediği oyunlarda performans kabul edilebilir düzeydeyken 100W'ı geçiren oyunlar oynanabilecek durumda değil. %1 Low FPS düzgün çalışan oyunlarda normal FPS'in yarısı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Netflix, Apple TV vb. uygulamaların açıldığı anlardaki ani dropları hiçbir şekilde çözemedim. Bunların yanında ara sıra yaşadığım tarayıcı donmaları da var.
Hocam tarayıcı donmalarinin limitle alakası olmaması lazım. Belki tarayıcının donması nedeniyle aynıdır oyunlardaki drop sorunları.

vampirelf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Mehmet
hocam senin cihazda kesin bir ariza olmali hp destek ile görüş. 444lu bi numara. limit ile donma alakasız. win 11 ve bios güncelleme düzeltmiyor ise bir arıza var belli. yoksa o kadar test inceleme videosu var cihaz tv de low fps ler gözüküyor.
garantiye yollayin uğraşmayın..

NZXT

80+ Bronze
@Senerr @Ruffian benim acer nitro 3070 ti makinenin incelemesini paylaşmayı düşünüyorum. Konuya limitlemeler, özellikler ve testler haricinde ne eklememi önerirsiniz ?. Fikir almak istiyorum.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
@Senerr @Ruffian benim acer nitro 3070 ti makinenin incelemesini paylaşmayı düşünüyorum. Konuya limitlemeler, özellikler ve testler haricinde ne eklememi önerirsiniz ?. Fikir almak istiyorum.
eklemediyseniz panel özelliklerini ghosting testini UFO testini vs. eklerseniz iyi olur.

Senerr

80+ Bronze
AIDA64 yoksa ekle kesinlikle, panel ismi onda yazar mesela onu ekle ondan sonra aynı uygulamada batarya wat değeri yazar söyleyebilirsin.

hocam senin cihazda kesin bir ariza olmali hp destek ile görüş. 444lu bi numara. limit ile donma alakasız. win 11 ve bios güncelleme düzeltmiyor ise bir arıza var belli. yoksa o kadar test inceleme videosu var cihaz tv de low fps ler gözüküyor.
garantiye yollayin uğraşmayın..
Oyunla da alakalı olabilir illa cihaza sorun atmaya gerek yok ama limitler zaten takılmadan ziyade limitin konulma sebebi önemli. Genelde ya soğutmadan ya da vb. şeylerden konuyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT

NZXT

80+ Bronze
hocam hp victus 15 var i5-13500h var limit varmı varsa nasıl kaldırıcam
Genelde hp intel cihazlara power limit koymuyor, fakat power limitsiz işlemciyi soğutmaya gücü yetmediğinden, thermal throttle yiyiyor işlemci. Önce throttlestop indirip TS Bench yapın sonra limits kısmını ve ana ekranı atın throttlestopun.

AIDA64 yoksa ekle kesinlikle, panel ismi onda yazar mesela onu ekle ondan sonra aynı uygulamada batarya wat değeri yazar söyleyebilirsin.

Oyunla da alakalı olabilir illa cihaza sorun atmaya gerek yok ama limitler zaten takılmadan ziyade limitin konulma sebebi önemli. Genelde ya soğutmadan ya da vb. şeylerden konuyor.
Testlere başlamadan önce cihazın termallerini yenilemeyi düşündüm. Ondan belirlediğim süreye 2-3 gün daha ekledim. Diğer türlü thermal etkisine girer yüksek ihtimalle cihaz. 6-7 ay önce aldım, aldığım günden beri termalleri yenilemedim.

Son düzenleme:

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Genelde hp intel cihazlara power limit koymuyor, fakat power limitsiz işlemciyi soğutmaya gücü yetmediğinden, thermal throttle yiyiyor işlemci. Önce throttlestop indirip TS Bench yapın sonra limits kısmını ve ana ekranı atın throttlestopun.

Testlere başlamadan önce cihazın termallerini yenilemeyi düşündüm. Ondan belirlediğim süreye 2-3 gün daha ekledim. Diğer türlü thermal etkisine girer yüksek ihtimalle cihaz. 6-7 ay önce aldım, aldığım günden beri termalleri yenilemedim.
6-7 ayda termal kurumaz. Değişim için senede 1 ideal laptoplar daha ısındığını var Sayar isek 9-10 ay denilebilir.

NZXT

80+ Bronze
6-7 ayda termal kurumaz. Değişim için senede 1 ideal laptoplar daha ısındığını var Sayar isek 9-10 ay denilebilir.
Benim içim rahat etmedi yinede. Hem incelemeye cihazın içinin fotoğraflarınıda eklemem lazım. Pump out yapmış olma olasılığı da yüksek macunun 7 ay içerisinde.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
önerim 6 ay da 1 bakım yapılması ofis bilgisayarları yıldan yıla yapılır çok toz çekiyor gaming laptoplar 6 ayda bir tavsiyemdir ne olursa olsun 1 yılı geçirmemeye çalışın yada 10 ayı.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
önerim 6 ay da 1 bakım yapılması ofis bilgisayarları yıldan yıla yapılır çok toz çekiyor gaming laptoplar 6 ayda bir tavsiyemdir ne olursa olsun 1 yılı geçirmemeye çalışın yada 10 ayı.
Toz ayrı, macun ayrı.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Toz ayrı, macun ayrı.
Hocam zaten macunu mazgallardan sokuşturmuyoruz açıyoruz içini tozu temizlerken macunu da yenilemek mantıklı hem daha uzun ömürlü olur.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom