Neler Yeni

8Bitdo 2C Gamepad'in Triggerları BERBAT! Şahsen alınmasını önermiyorum

Cassius Clay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Kadir
Yarın alacaktım bundan iyi oldu konuyu gördüğüm

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,389
İsim
Selim
Trigger deadzone bende de var ama alınmayacak kadar kötü değil. Artı olarak rb lb kesinlikle katılmıyorum hocam diğerlerine göre basış daha rahat mouse butonu gibi yapmışlar v2de. En kötü r4 l4e rb lb atayıp turbo ekle, tekrarlı basış daha rahat olur. Kalibrasyon modu vardı galiba denediniz mi belki çözüm olur. Beni daha çok ergonomi rahatsız etti.

Son düzenleme:

Dentista

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil
Dostum ben Ultimate hakkında konuşmuyorum ki. 2C^de bir ayar yapabiliyor musun? Aynı gamepadler hakkında konusmuyoruz bile.
Konuyla alakasını anlamadım. 2C'ye kötü diyorum Ultimate'ye bir şey demedim ki kullanmadığım alete niye laf atayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Firmanın her kolu için yazılım desteği var attığım linkten kullandığın modeli bularak uygulamayı indirebilirsin. Yukarıda sordum zaten uygulamanın üzerinden bak %100 tuş basım aralığı var mı yok mu.
1000095781.jpg

Görsel ekledim senin kolun bu sanırım. Benim demek istediğim her trigger için çalışma bölgesini kafana göre seçebiliyorsun uygulama yüklüyse bir bak belki orada çalışmayan bir bölge vardır onu görürüz. Ayar %100deyse ve hala ölü bölge varsa artık kol ve f1 içerisinden ayarlar ile çözeceğiz.

Bende böyle bir sorun yok ama her oyunu oynamak in en iyi seçenek değil 8bitdo. Hele f1 için imkanın varsa direksiyon seti çöz. Benim de uzun süre kolla f1 serüvenim oldu şuan sime dönüştü. Oda da yer açabilirsem ramazan sonu kokpit kuracağım. Kolda en ufak değişikliğin bütün kas alışkanlığını bozduğu için seni çok iyi anlıyorum o yüzden yardımcı olmaya çalışıyorum.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,265
İsim
Abdullah Aydoğdu
Firmanın her kolu için yazılım desteği var attığım linkten kullandığın modeli bularak uygulamayı indirebilirsin. Yukarıda sordum zaten uygulamanın üzerinden bak %100 tuş basım aralığı var mı yok mu.
Görsel ekledim senin kolun bu sanırım. Benim demek istediğim her trigger için çalışma bölgesini kafana göre seçebiliyorsun uygulama yüklüyse bir bak belki orada çalışmayan bir bölge vardır onu görürüz. Ayar %100deyse ve hala ölü bölge varsa artık kol ve f1 içerisinden ayarlar ile çözeceğiz.

Bende böyle bir sorun yok ama her oyunu oynamak in en iyi seçenek değil 8bitdo. Hele f1 için imkanın varsa direksiyon seti çöz. Benim de uzun süre kolla f1 serüvenim oldu şuan sime dönüştü. Oda da yer açabilirsem ramazan sonu kokpit kuracağım. Kolda en ufak değişikliğin bütün kas alışkanlığını bozduğu için seni çok iyi anlıyorum o yüzden yardımcı olmaya çalışıyorum.
Hocam zaten kendi driverimi de attığınız linkten 2.4 G controllers kısmındaki ''Ultimate 2C Wireless Controller'''i indirerek kurdum. ''Ultimate 2C Blueetoth Controller'' diye de bir driver var ama 2.4G alıcısıyla kullandığım için ''wireless controller'' yazanı indirdim.
Kablo bağlı bir şekilde 8bitdo ultimate software'yi başlatıp açıyorum. Yalnızca şöyle bir update için yazılım var o kadar.

Ekler

• 1739461578398.png
    1739461578398.png
    87 KB · Hit: 11
  • 1739461602188.png
    1739461602188.png
    64.8 KB · Hit: 13
  • 1739461890079.png
    1739461890079.png
    45.5 KB · Hit: 12

Loki_0

80+
Hocam zaten kendi driverimi de attığınız linkten 2.4 G controllers kısmındaki ''Ultimate 2C Wireless Controller'''i indirerek kurdum. ''Ultimate 2C Blueetoth Controller'' diye de bir driver var ama 2.4G alıcısıyla kullandığım için ''wireless controller'' yazanı indirdim.
Kablo bağlı bir şekilde 8bitdo ultimate software'yi başlatıp açıyorum. Yalnızca şöyle bir update için yazılım var o kadar.
Şu an kullandığınız sürüm nedir 1.7 mi?

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,265
İsim
Abdullah Aydoğdu
Sorununu çözer mi bilmem ama sağ üstteki ayarlar sekmesine basıp get beta firmware seçip update yapınca 1.7 sürümüne geçiyor. Alakası var mı emin değilim ama deneyebilirsiniz.
Ben arkadaşın attığı ekran görüntüsüne takıldım. Driverinden ölü bölge ayarı yapabılıyorsunuz dıyor da benım driverde oyle bır sey yok sadece guncelleme ekranı var. Sız de mı 2C kullanıyorsunuz? Var mı sızde arkadasın attıgı gıbı bır ayar sekmesı drıverde?

Loki_0

80+
Ben arkadaşın attığı ekran görüntüsüne takıldım. Driverinden ölü bölge ayarı yapabılıyorsunuz dıyor da benım driverde oyle bır sey yok sadece guncelleme ekranı var. Sız de mı 2C kullanıyorsunuz? Var mı sızde arkadasın attıgı gıbı bır ayar sekmesı drıverde?
Evet hocam bende de var 2C ve benim driver da sizin ki gibi. Arkadaşın attığı model 2C olmayan düz Ultimate modeli sanırım. Bizdekilerin yazılımı çok vasat ama dediğimi deneyebilirsiniz. Zaten onun dışında çok bir şey yok gibi duruyor driverda.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,265
İsim
Abdullah Aydoğdu
Evet hocam bende de var 2C ve benim driver da sizin ki gibi. Arkadaşın attığı model 2C olmayan düz Ultimate modeli sanırım. Bizdekilerin yazılımı çok vasat ama dediğimi deneyebilirsiniz. Zaten onun dışında çok bir şey yok gibi duruyor driverda.
Konunun başında attığım videodaki gibi ufak bir ölü bölge var mı sizin triggerlarda da? Sizde de varsa sorun benım aletten kaynaklanmıyor demektır

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Mehmed Efe
Piyasada 30 dolar altına eksiği olmayan gamepad yok malesef. 2C de triger sorunu x15 de bumper sorunu xbox da deadzone sorunu. Gamepad alınacaksa X10 X20 G5 PRO T4 Kaleid tarzı ürünlerin altına düşülmemeli düşülürse 2 3 model dışında sorunsuz ürüne denk gelmek zor oluyor.
Birkaç yıldır en f/p msi force gc20 v2. Hiçbir kronik sorun vs yok. Kendin de kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu gamepadi sırf F1 ve hikayeli oyunlar için aldım. Çoğunlukla F1 oynuyorum. Logitech F310'dan geçtim. 310'da en ufak ittirmeyi algılıyor oyunda ve testlerde. 8bitdo gamepadde ise %20 bir ölü bölge var.
Herkes Logitech'e fosil der ama onun triggerlarındaki hassasiyet bu gamepadde yok. Bunun analogları aşırı hassas, hiçbir lafım yok çok iyi ama triggerlar kullandığım en berbat triggerlar.
Viraja giriyorum ufak frenle, freni algılamıyor çünkü neredeyse yarısına kadar basmam lazım. Virajda ufak gaza basıyorum spin atmamak için gazı algılamıyor çünkü gene aynı şekil en aşşa %20 deadzone var.
Reddit'te de hakkında bir çok şikayet okudum triggerlar hakkında. Özellikle yarış oyunları oynayanlar için bu aleti tavsiye etmiyorum.

Loki_0

80+
Konunun başında attığım videodaki gibi ufak bir ölü bölge var mı sizin triggerlarda da? Sizde de varsa sorun benım aletten kaynaklanmıyor demektır
Valla hocam siz diyene kadar dikkat etmediğim için hiç denemedim ama hangi uygulama yada siteden yaptığınızı çözemedim. Bir link varsa atabilir misiniz? Hemen deneyeceğim.

Enivici Vokke

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,265
İsim
Abdullah Aydoğdu
Valla hocam siz diyene kadar dikkat etmediğim için hiç denemedim ama hangi uygulama yada siteden yaptığınızı çözemedim. Bir link varsa atabilir misiniz? Hemen deneyeceğim.
Bu site hocam. Videodaki gibi minik minik dokunup denersenız cok sevınırım

Top Bottom