ayranli_tuz
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 407
2k görüntü kalitesi güzel 2. monitör yapmak için monitör arıyorum nb f80 ile dik kullanmak istiyorum önerir misiniz
sizce 11 kasımı beklemeli miyim koorui amazonda 8kQ27G4XF iyi. H27T22C nin ergonomisi iyi olan versiyonu gibi sayılır, denk diyebileceğim kadar yakın ölçüm değerlerine sahipler. Koorui de renk gamutu testini gördüm onda da gayet iyiydi. Parlaklık ve kontrast hakkında bilgi bulamadım. Haliyle yorum yapmak güç. Ama kötü olacağını düşünmüyorum.
Fiyatları ben belirlemediğim için şu tarihte alın tarzı bir şey söylemek yalan söylemek olur.sizce 11 kasımı beklemeli miyim koorui amazonda 8k
aoc trendyolda 8.7k
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ktc de 6.9kymış sanırım h27t22c
siz olsanız ne yapardınız?Fiyatları ben belirlemediğim için şu tarihte alın tarzı bir şey söylemek yalan söylemek olur.
Benim kullanımım size uymayabilir. Ben zorlar G65B almaya calısırdım. Olmuyorsa da AG275QXN alırdım. Sık sık dizi vs izlediğim için renkleri SRGB ye kilitlemek zorunda kalıyorum, çünkü aşırı doygun renkler bu tarz içeriklerde sorun oluyor. Haliyle renkleri sınırlamak görüntüyü de soluklaştırdığı için görüntünün derinliğini artırman gerekiyor yoksa görüntü soluk gözükecektir. Görüntünün derinliğini de kontrast oranı artırır.siz olsanız ne yapardınız?
ders çalışırken aynı ekranda daha fazla görsel açmak ve pivot kullanmak için 2. monitör ihtiyacım var biraz acil de sayılabilir blok(vizelerim) yaklaşıyor
teşekkürler ktc ile msi arasında kaldım siz öyle diyince ana monitörüm 2k 360 hz oled olduğu için 2. monitörde hz pek önemli değilBenim kullanımım size uymayabilir. Ben zorlar G65B almaya calısırdım. Olmuyorsa da AG275QXN alırdım. Sık sık dizi vs izlediğim için renkleri SRGB ye kilitlemek zorunda kalıyorum, çünkü aşırı doygun renkler bu tarz içeriklerde sorun oluyor. Haliyle renkleri sınırlamak görüntüyü de soluklaştırdığı için görüntünün derinliğini artırman gerekiyor yoksa görüntü soluk gözükecektir. Görüntünün derinliğini de kontrast oranı artırır.
8k bütçem olsaydı ve IPS almam şart olsaydı H27T22C alıp yanına stand alırdım herhalde. Koorui hakkında detaylı bilgi yokken iyi olduğunu düşünsem bile riske girmezdim. Q27G4XF de KTC nin pivotlu versiyonu olduğu için stand + KTC almak daha mantıklı olurdu benim nezlimde.
Eğer KTC istenmiyorsa Q27G4XF almak yerine biraz koyar amazondan G274QPF E2 yönelirdim.
![]()
MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI G274QPF E2 27" 1 ms 2K Pivot IPS 180 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 7.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Sonra da fiyatları tekrar göz geçirir MSI ın üstüne 700 TL ekler aşağı-yukarı aynı kalitede ama 240hz versiyona sahip Philips olana yönelirdim. Çünkü fiyat farkı az.
O zaman yüksek yenileme hızına sahip 2k monitör almak yerine 4k metin okuma performansı iyi olan bir IPS monitör almanız daha mantıklı olur. Pivot ve yükseklik ayarı var. İncelemesini görmedim ama 1200:1 kontrast 360nit parlaklık belirtmişler sanmıyorum ki 1000:1 den daha kötü bir kontrast oranına sahip olsun. Parlaklıkta 250nit falan değildir herhalde 360nit girmezlerdi çünkü.teşekkürler ktc ile msi arasında kaldım siz öyle diyince ana monitörüm 2k 360 hz oled olduğu için 2. monitörde hz pek önemli değil
bu monitörü resim çizerken monitörün üstüne kağıt koyup onun ışığıyla çizmek ve yazı gibi statik görselleri okumak için alacağım
60 hz de fazla az gelir diye korkuyorum o yüzden 2k bakıyordum telefon tablet bile 120 hzO zaman yüksek yenileme hızına sahip 2k monitör almak yerine 4k metin okuma performansı iyi olan bir IPS monitör almanız daha mantıklı olur. Pivot ve yükseklik ayarı var. İncelemesini görmedim ama 1200:1 kontrast 360nit parlaklık belirtmişler sanmıyorum ki 1000:1 den daha kötü bir kontrast oranına sahip olsun. Parlaklıkta 250nit falan değildir herhalde 360nit girmezlerdi çünkü.
VIEWSONIC VG2708-4K WORKPRO MONITOR 27" 4MS 60HZ 3840 x 2160 4K TILT SWIVEL PIVOT YUKSEKLIK AYARI : Amazon.com.tr: Bilgisayar
VIEWSONIC VG2708-4K WORKPRO MONITOR 27" 4MS 60HZ 3840 x 2160 4K TILT SWIVEL PIVOT YUKSEKLIK AYARI : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
9 ay taksit varmış çok cazip duruyorO zaman yüksek yenileme hızına sahip 2k monitör almak yerine 4k metin okuma performansı iyi olan bir IPS monitör almanız daha mantıklı olur. Pivot ve yükseklik ayarı var. İncelemesini görmedim ama 1200:1 kontrast 360nit parlaklık belirtmişler sanmıyorum ki 1000:1 den daha kötü bir kontrast oranına sahip olsun. Parlaklıkta 250nit falan değildir herhalde 360nit girmezlerdi çünkü.
VIEWSONIC VG2708-4K WORKPRO MONITOR 27" 4MS 60HZ 3840 x 2160 4K TILT SWIVEL PIVOT YUKSEKLIK AYARI : Amazon.com.tr: Bilgisayar
VIEWSONIC VG2708-4K WORKPRO MONITOR 27" 4MS 60HZ 3840 x 2160 4K TILT SWIVEL PIVOT YUKSEKLIK AYARI : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
Siz bilirsiniz seçenekler bu şekilde.60 hz de fazla az gelir diye korkuyorum o yüzden 2k bakıyordum telefon tablet bile 120 hz
9 ay taksit varmış çok cazip duruyor