Neler Yeni

9 Tane Sorumlu Vereceğim Ders Var Ne Yapmalıyım?(Kaygılanıyorum)

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Hocam şimdi bir şey yazacağım ama malum partiyi savunuyorum sanacaksınız ama gene de yazayım.

Hocam bu işsizlik olayı bence insanların abartması. Yani üni. mezunlarının işsiz kalma olayı abartı gibi geliyor. Açıkçası ben ismi bilindik ve köklü okullardan mezun olupta işsiz kalan çok az kişi gördüm. Adamlar Hakkari'den bir üniversite okuyor, (Yanlış anlaşılmasın. Puan düşük diye dedim.) ve sonra işsiz kaldım. Yaşım kaynaklı pek bilgim yoktur ama bana da sorsalar, Hacettepe mezunu birisi mi, Gaziantep'te puanı düşük bir okuldan mezun olmuş birisi mi diye. Ben Hacettepe derdim. Tabii ki bu olaylar aşırı saçma. Şu sonuca varıyor, zeki olmayanlar işsiz kalacak. Böyle bir şey demek istemedim. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.
Sorun şu ki : hacettepe mezunları da işsiz kalıyor. Eğer istihdam sağlamayacaksan bölüm açıp insanların hayatını karartmayacaksın. İşsizliğin tek sorumlusu onlar.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR

HoYeon Jung

80+ Gold
Sorun şu ki : hacettepe mezunları da işsiz kalıyor. Eğer istihdam sağlamayacaksan bölüm açıp insanların hayatını karartmayacaksın. İşsizliğin tek sorumlusu onlar.
Haklısınız hocam. İnsanlar iş sahibi olmak için böyle köklü üniversitelerden mezun olmak zorunda değil ve mezun olanlar da işsiz kalıyor. Her ne kadar da konuşsak boş, tek sorumlusu devlet :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Akgül
Bak şunu söyleyeyim, bizim okulda bir arkadaşım vardı üstelik yakın ama çok değil. Çoçuğun işi serserilik ve bir gün yardım istedi ve notlarımı paylaştım. Çocuk benden yüksek aldı ıquweıjqwe. Sizin gayretiniz de bu noktada çok önemli çünkü eğitim sistemimiz iyi değil. İyi değil çünkü ben hayatım boyunca çok samimi söylüyorum, devlet okulunda 2 kere rehberliğin kapısını çaldım ve bana bir program yazmasını istedim. 5 dk baktı bilgisayara ve hazır program çıkarıp doldurtturdu. Demek istediğim en önemli olan şey Rehberlik ama hemen hemen hiçbir devlet okulunda bu önemli olan faktör çalışmıyor. Yani sizin gayretiniz, sizi bir yerlere getircek. Umarım kendini sıkmadan, günde max 6 saat çalışırsın. Belli bir zamandan sonra verim düşecek ve sıkılcaksın. Mümkün olduğunca ara sürer gibi vites arttıra arttıra git yoksa yolda kalırsın. Bu arada kendin için çalış, ailen senin ayakta durmanı ister, onlar için çalışmanı değil :)
Gerçekten çok güzel motivasyon ediyorsun çok teşekkür ederim fakat nasıl ders çalışıcam bilmiyorum 9 sınıftan mı başlamam gerek yoksa 10 sınıf sorumlu derslerinden mi bilmiyorum

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Türkiye de planlama diye bir olay olmadığı için haklısın hocam, maalesef haklısın :(

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Ensar
Arkadaşlar nerden nasıl başlasam bilemiyorum kafamda çok dağınık 9 tane vereceğim sorumlu derslerim var geleceğim için kaygılanıyorum ailemi yüz üstü bırakmak istemiyorum 11 sınıfa geldim fakat hiç bir şey bilmiyorum üzülüyorum uyuyamıyorum sadece geleceğimi ve annemin benim okuyamadığımı görmesinden korkuyorum gerçekten psikolojim bozuldu arkadaşlar ne yapmam gerekiyor bana tavsiyeleriniz nelerdir bu zamanda liseyi bitiremeyen bir genç olmak istemiyorum

Aslında çalışmak istiyorum fakat hemen bayıyorum kaytarıyorum beynim sanki çalışmamı istemiyor çalışma diyor bana bu düşünceyide kıramıyorum
Eşit ağırlık öğrencisiyim fakat 10 Sınıftan kaldığım matematik biyoloji ve kimya derselerini imkansız veremeyeceğimi düşünüyorum

Abilerim kardeşlerim bana ne tür bir tavsiyede bulunabilirsiniz gerçekten hayattan bir ümidim kalmadı.
Aynı durumdayım, ama benim 15 tane vermem gereken sorumlu dersim var...

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,847
İsim
Can BOZKURT
Arkadaşlar nerden nasıl başlasam bilemiyorum kafamda çok dağınık 9 tane vereceğim sorumlu derslerim var geleceğim için kaygılanıyorum ailemi yüz üstü bırakmak istemiyorum 11 sınıfa geldim fakat hiç bir şey bilmiyorum üzülüyorum uyuyamıyorum sadece geleceğimi ve annemin benim okuyamadığımı görmesinden korkuyorum gerçekten psikolojim bozuldu arkadaşlar ne yapmam gerekiyor bana tavsiyeleriniz nelerdir bu zamanda liseyi bitiremeyen bir genç olmak istemiyorum

Aslında çalışmak istiyorum fakat hemen bayıyorum kaytarıyorum beynim sanki çalışmamı istemiyor çalışma diyor bana bu düşünceyide kıramıyorum
Eşit ağırlık öğrencisiyim fakat 10 Sınıftan kaldığım matematik biyoloji ve kimya derselerini imkansız veremeyeceğimi düşünüyorum

Abilerim kardeşlerim bana ne tür bir tavsiyede bulunabilirsiniz gerçekten hayattan bir ümidim kalmadı.
Kusura bakma destek çıkmak isterdim de okulun en zayıf çocuğu bile 3 sorumlu dersle geçti? Ve ben meslek lisesinde bilişim okuyorum 11 sınıf. Sen nasıl 9 dersle geçtin? Demekki hiç derslere girmedin etmedin. O senin sorunun artık.

Hllmtll1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
HALİL MUTLU
Geçmiş olsun bende önceden sınıfta kalmış biri olarak çok kötü bir durum ama bu senin dönüm noktan olacağından eminim bende öyle olmuştu şimdi eskiye dönüp baktigimda iyiki kalmışım diyorum sen yapman gereken şey kaygılanmak değil çalışmak kaygılanmak sana başarı getirmeyecek

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Akgül
Kusura bakma destek çıkmak isterdim de okulun en zayıf çocuğu bile 3 sorumlu dersle geçti? Ve ben meslek lisesinde bilişim okuyorum 11 sınıf. Sen nasıl 9 dersle geçtin? Demekki hiç derslere girmedin etmedin. O senin sorunun artık.
Hayır bakın 9 ve 10 sınıfım kötüydü 50 ortalama zor getirdim fakat 11 de 62 getirdim sorun şuydu pandemiden önce ortalama 47 ile sınıfta kaldım ve okulu bitirdiler şimdide sorumluluklarla uğraşıyorum

Aware

80+ Silver
Adam kendini ne kadar geliştiriyor ki ? Geliştirene saygım sonsuz ama adam gidiyor Hacettepe'ye yatıyor yıkıyor garip bölümlerde sonra işsiz oluyor araştırsa böyle olmayacak bence herkes sorumlu maalesef.

thErenSK

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hocam şimdi bir şey yazacağım ama malum partiyi savunuyorum sanacaksınız ama gene de yazayım.

Hocam bu işsizlik olayı bence insanların abartması. Yani üni. mezunlarının işsiz kalma olayı abartı gibi geliyor. Açıkçası ben ismi bilindik ve köklü okullardan mezun olupta işsiz kalan çok az kişi gördüm. Adamlar Hakkari'den bir üniversite okuyor, (Yanlış anlaşılmasın. Puan düşük diye dedim.) ve sonra işsiz kaldım. Yaşım kaynaklı pek bilgim yoktur ama bana da sorsalar, Hacettepe mezunu birisi mi, Gaziantep'te puanı düşük bir okuldan mezun olmuş birisi mi diye. Ben Hacettepe derdim. Tabii ki bu olaylar aşırı saçma. Şu sonuca varıyor, zeki olmayanlar işsiz kalacak. Böyle bir şey demek istemedim. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.
özel sektör haricinde üniversitenin bir önemi yok diplomada bölümün yazar üniversiten değil devlet için okuduğun okulun hiçbir önemi yok. bunu bizzat hocam söylemişti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Akgül
Geçmiş olsun bende önceden sınıfta kalmış biri olarak çok kötü bir durum ama bu senin dönüm noktan olacağından eminim bende öyle olmuştu şimdi eskiye dönüp baktigimda iyiki kalmışım diyorum sen yapman gereken şey kaygılanmak değil çalışmak kaygılanmak sana başarı getirmeyecek
Kaygılanmadan duramıyorum hayatımı düzene sokmayı deniyorum fakat tembelim ama başarmam lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,161
Üyeler
159,457
Son üye
kaluscusan
Top Bottom