90 bin₺ 2K Oled için Sistem önerisi

taksit avantajı için tek tek alıyorum, birde bu yazdığım ürünlerin bir arada olduğu sistemlerde mutlaka tuhaf 2-3 parça araya sokuşturuyorlar.

aynen bende o yüzden yakınlarıma da o şekilde almıyorum. bilinmedik veya dandik bir kaç parça sokuşturuyorlar araya :)

bende sizin gibi son kullanıcıyım ama bir süredir araştırıyorum. sizin attığınız bu pakette 9600x var ve inceleme önermelerde hiç denk gelmedim bu modele. siz sorunsuz pörfect bir işlemci istiyorsanız ilk hedef 7500x3d(11-12k civarı) biraz daha bütçem var derseniz 7 7800x3d alıp sırtınıza yaslanacaksınız. ha bu arada ekstra bir indirim denk getirirde 12k ya felan 9700x i yakalarsanız hiç süşünmyip alıp geçebilirsiniz. 7800x3d ye yakın performansı varmış 9700x in. şimdi işlemcci hallettik derseniz; ekran kartına karar vermeniz gerek. ondada 5070ti 50-60k arası 9070xt de 30-37k arası ve her ikiside işimizi görür. çoğul yazdım zira bende bunlara bakıyorum ama 9070 den yana kullandım hakkımı. işlemciyi güzlü alırsanız 7800x3d ekran kartı olarakda 9070xt ile beraber istediğiniz akıcılığı fazlası ile yakalarsınız 2k da. ama 4 k da düşük fps verir onu diyeyim. bu iki kartda 4k da zayıf ayarda oynatıyorlar. sonra ana kart geliyor. onuda ben b850 seçtim. bütçeniz oranında 9-15k arasında çok model var.
bu model çok hoş ana kart olarak. hah ben buraya kadar geldim. birde kasa+psu ikilisini kurarsam/k tadından yenmez.gerisini de taksit taksit kurarım diye düşünüyorum. geriye ram soğutucu 2. bi ssd felan kalıyor.

ayrıca o paketteki powercolor marka ekran kartı hiç güven vermedi bana. 30 küsür bin lira verdiğim ekran kartı bence dört beşlik olamıyorsa en kötüt dört dörtlük içime sinerek almalıyım. mesela şu anki 6,5 senedir kullandığım 1660ti oc idi ama normalinden almadım asus rog strix versiyonunu özellikle aldım ki uzun zaman kullanayım. kart yükte hala daha 60 dereceleri çok geçmiyor.

hiç bir toplu oem pakette bu saydığım işlemci+anakart+ekran kartı üçlüsünü sizin aradığınız güzel marka modelleri bir arada koymuyorlar yada koysalarda çok tuzlu oluyor.
hocam herşeyi okudum. Anladım ki sistemi kendim tek tek alsam daha mantıklı olacak. Anakarttan başladım sepete eklemeye. Hemen hepsini de amazondan alacağım 6 ay taksidi falan var. Ama ilk etapta 1 adet 16gb ram almayı düşünüyorum sonrasında eklerim olur mu

IMG_0186.webp

Ekler

• IMG_0187.webp
    IMG_0187.webp
    106.7 KB · Hit: 26
  • IMG_0188.webp
    IMG_0188.webp
    91.4 KB · Hit: 18
sıvı soğutucuya o kadar para verip 1-2 sene sonra arızası ile uğraşmak mantığıma yatmıyor. ben bi fii tarihinde kule soğutucu aldım ve hala taş gibi çalışıyor. 2-2,5k civarına taş gibi soğutucalar mevcut. hani param var almak istiyorum der geçebilirsiniz ama ben daha sonra bozulma ihtimali olan bir ürünü pek alasım gelmiyor.
seçtiğiniz asus kasası nasıl acaba. kasa konusunda ben çok kararsızım.

sıvı soğutucuya o kadar para verip 1-2 sene sonra arızası ile uğraşmak mantığıma yatmıyor. ben bi fii tarihinde kule soğutucu aldım ve hala taş gibi çalışıyor. 2-2,5k civarına taş gibi soğutucalar mevcut. hani param var almak istiyorum der geçebilirsiniz ama ben daha sonra bozulma ihtimali olan bir ürünü pek alasım gelmiyor.
seçtiğiniz asus kasası nasıl acaba. kasa konusunda ben çok kararsızım.
Valla yorumlar baktım çok beğeniliyor zaten markası asus bence bi sorun olmaz ama dediğin gibi hocam soğutucuyu ben de kule alacam

Güncelleme:
Monitörüm geldi 2K Oled Gigabyte MO27Q28G modeli. Bendeki laptopta 3060 6gb ekran kartı var, 2K ultra ayarlarda 150-160 fps alıyorum . Şimdilik vazgeçtim monitörü alacaklara da öneririm.

Geri