9060 Xt Ddr5 Pc Toplama

ReXyyx

80+
Reaksiyon skoru
0
İçinde 16GB VRAM 9060 XT 16GB DDR5 RAM olan, her oyunda güzel FPS verecek bir PC toplasak içinde neler olur ve kaç TL ye toplanır ?

60+k gözden çıkart hocam yarın öbür gün yavaş yavaş yükseltirim diyorsan en önemli 3 parça işlemci ekran kartı anakart ekran kartını seçmişsin zaten ucuz ama iş görsün diyorsan ryzen 5 7500f veya 7500x3d anakartta da tercihen orta yollu bi b650 veya b850 anakart ayarlarsan başlangıç olarakta tek ram 16gb atarsın yanına cl30 patriot viper venom ram m2 ssd tamamen kullanım boyutuna göre ona bi tavsiye veremem ama bi 60k gözden çıkartmak lazım belki haziran ortasında karne indirimi çart curt patlarsa 2 3k daha aşağıya denk gelir belki

Hocam peki sadece ekran kartı değişip 9070 xt 16gb koysak 70 k ya çıkar mı ?

İçinde 16GB VRAM 9060 XT 16GB DDR5 RAM olan, her oyunda güzel FPS verecek bir PC toplasak içinde neler olur ve kaç TL ye toplanır ?
Sıfır yada ikinciel alma durumuna göre değişir. 2. El den de yararlanacaksan fiyat biraz daha düşer tamamen tercih meselesi.
İşlemci 7500f yeterli bütçeye göre daha da yüksek olabilir ama ikinci elde 4500 TL ye bulunuyor.
Anakart bence b840 çipset almak mantıklı b650 den daha yeni ve iyi tabi versiyona göre değişir. b850 den daha uygun. Sıfırı 4000 TL bandında bulunuyor b840 kar.
SSD ihtiyaca göre ama 1 TB gen4 6000-7000 okuma yazma işini fazlasıyla görür onuda geçen indirimde 5650 TL ye aldım ben Mld marka 7000/6400 hızlarında. Biraz bakınırsan denkgelir illa.
Kasa 2000 TL ye sıfırda var 7-8000 TL'ye ikinciel o senin seçimin ama orta yollu bir kasayı 2-3 bin e alırsın sıfır. PSU 750 w 80+ fazlasıyla yeterli geleceğe yönelik de işini görür. Modüler olsun dersen fiyat artar ama onun harici ikinci elde 2000 bandında alınır.
Ram en sıkıntılı adım. Tek modül 16 GB 6000 MHz bir ram işini şuanlık görürü oda 10000 bandında indirimle sıfır denkgetirebilirsin yada 19-20 bandında 2*16=32 yaparsan daha iyi olur ama maliyet artıyor.
CPU soğutucu 2000 TL'ye sıvı soğutma var ocypus markasının sinerjide satılıyor. Onu al geç kaliteli ve güzel ürün f/o yeni marka adını duyurmak için kaliteyi ucuza veriyor.
Ekran kartını belirlemişsin zaten.
Bu sistemle oynayamayacağın oyun olmaz. 2/4 k hertğrlü çalışır. Fiyatlar aşa yukarı bu hesabı sen yap.

hocam ben diziyorum şu anda ekran kartı 16GB VRAM 9060 XT işlemci r5 9600x diziyorum şu anda ssd ram işlemci kaldı bunlarıda alırsam toplam total 78k olur ama ram indirimi gelirse 65k hallederim

Elimde 2 tane ssd var hocam ama ddr4 anakarta takılanla ddr5 anakarta takılan farklı mı olur bilmiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamamdır hocam kolay gelsin sizede. Sağ olun yardım içinde.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam anakart olarak gaming plus mı yoksa başka modeller mi ? Daha net bir model söylerseniz güzel olur.

Elinde SSD varsa takribi 51 52 tutar 16gb ramle

Tamamdır sağ olun hocam.

toplayınca yazsana kaça topladın ne aldın benim de bi düşünce var belki toplarım ben de

Hocam ben belki 1 2 yıla bile toplayamam 😅 Kafamda taslak oluşması için böyle bir konu açtım.

toplayınca yazsana kaça topladın ne aldın benim de bi düşünce var belki toplarım ben de
İkinci elden diziyorum 7500f 4k, 16gb 5200mhz ram 7,5k, colorful b650 5k kadar tuttu elimde m2 ssd ve ekran kartı var o yüzden biraz rahat oldu ama ram konusunda yakın gelecekte yükseltme yapmayı düşünüyorum elimdeki parçalardan çıkabilirsem. Bir de aldığım parçaların sıkıntısız çalışması lazım bakalım.

Geri