Çözüldü✓ 9070 XT Almalı Mıyım? 5070 TI'a mı uğraşmalıyım?

arkadaşlar açıkçası hiçbir nvidia özelliğini zorunda kalmadıkça kullancağımı düşünmüyorum. gerekirse amd'deki muhadillerini kullanırım . yani aslında 9070 XT tam benlik kart F/P açıdan. ama işte şu wattmandır "Amede çöp git 9k fazla ver kafan rahat olsun" tayfadır falan aklımda çok soru işareti var. gerek var mı cidden aradaki farka? ya da 9000 serisinde wattman falan devam ediyor mu?
Valla ben de 9xxx serisinde düzelmiştir bir şeyler diye kız arkadaşıma 9060xt aldırdım, her pcyi açışında hata verip duruyor amd :D + oyunlarda crash verip amd hatası vs yazıyor. Ayrıca muadil özellikleri de genelde kullanamıyorsun oyunların desteği yok pek...

Valla ben de 9xxx serisinde düzelmiştir bir şeyler diye kız arkadaşıma 9060xt aldırdım, her pcyi açışında hata verip duruyor amd :D + oyunlarda crash verip amd hatası vs yazıyor. Ayrıca muadil özellikleri de genelde kullanamıyorsun oyunların desteği yok pek...
kullandığınız sistem neydi

O kadar yüksek seviyeye de değil de biraz daha giriş seviyesinden kurtularak orta seviye bir şeyler arıyorum sağolun içimi rahatlattınız
Gigabyte aourus bulabilirseniz veya Asus tuf da olabilir veya Asus Prime

arkadaşlar açıkçası hiçbir nvidia özelliğini zorunda kalmadıkça kullancağımı düşünmüyorum. gerekirse amd'deki muhadillerini kullanırım . yani aslında 9070 XT tam benlik kart F/P açıdan. ama işte şu wattmandır "Amede çöp git 9k fazla ver kafan rahat olsun" tayfadır falan aklımda çok soru işareti var. gerek var mı cidden aradaki farka? ya da 9000 serisinde wattman falan devam ediyor mu?
9000 serisinde sorun yok diye biliyorum 9060xt kullanıyorum sorunsuz kart serinde çalışıyor aldığım model 9070xt alınabilir.

Hocam ben ucuz olsun diyorum siz daha pahalı modeller öneriyorsunuz 😅
Hocam çok bi fark yok asus prime ile birlikte. Gaming gecesini bekleyin iyi indirimler düşecektir elbet onlardan birini tercih edersiniz

Hocam çok bi fark yok asus prime ile birlikte. Gaming gecesini bekleyin iyi indirimler düşecektir elbet onlardan birini tercih edersiniz
gaming gecesinde indirime düşen bi reaper hatırlıyorum onun da incelemesini bulamadım

Aklına gelebilecek her seriden AMD kullandim bir kere olsun 1 istisna dışında wattman yemedim

Sen o amd çöptür ve 9000 veya 7000 serisinde watman var diyen tayfanın setupundaki gt730'u görsen asıl bu nasıl çöp dersin hiçbir zaman nvidia kullanmadım.hep amd kullandım radeon hd seriside kullandım rx500-rx6000 ver rx7000 seriside kullandım 500 serisinde watman vs vardı evet 6000 serisindede vardı 500 serisinde rx580 lerde genelde birde 6000 serisinde 6500xt'de watman sorunu yaşadım 7000 seriainde 7700xt 7900gre ve şuanki 7900xt'yi senelerdir kullanıyorum hiç watman falan almadım herhangi bir sorun yaşamadım ama şunu söylüyeuim watman hatası üzerine rehber yazdım Başlık 'Amd Ekran Kartı Watman Hatası Çözümü' https://forum.donanimarsivi.com/konu/amd-ekran-karti-watman-hatasi-cozumu.887864/ ben kendim deneyimledim ve test ettim watman dediğimiz hata o karta özel olan bir şey değil aslında kartın hem fabrika çıkışlı o.c'lu olabilmesinden hemde ekran kartı ile sistem arasındaki uyumsuzluktan oluşan bir hata bende hata vermeyen kart bile satış yaptığım adamda watman verdi diye geri getirdi amd fsr'de 9000 serisinde kendisini 7000 serisine göre daha'da geliştirdi hatalar neredeyse yok diyebiliriz elbetki driverlar bazen nadiren hatalı olabiliyor ama dieek ilgileniliyor zaten ve hatalı çıkma olasılığı çok az birde nvidia'nın sana özellik satmasıyla gözünü boyamalarına izin verme amd driver'ı içerisinde nvidia'dan daha detaylı şekilde hizmet veriyor fsr desteksiz oyunlar ixin yeniden ölçeklendirme ile minimum yakıpla artış suman vsr teknolojisi olsun sistemin tüm parçalarını detaylı bir şekilde görebileceğin göstergesi olsun kolayca ekran görüntüsü yayın ve kayıt alabilmen olsun nvidia ile yarışır durumda amd al geç sırf nvidia diye birton para vermeye gerek yok bence amd kendisini iyi şekilde geliştirdi ve kendisini kanıtladı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen o amd çöptür ve 9000 veya 7000 serisinde watman var diyen tayfanın setupumdaki gt730'u görsen asıl bu nasıl çöp dersin hiçbir zaman nvidia kullanmadım.hep amd kullandım radeon hd seriside kullandım rx500-rx6000 ver rx7000 seriside kullandım 500 serisinde watman vs vardı evet 6000 serisindede vardı 500 serisinde rx580 lerde genelde birde 6000 serisinde 6500xt'de watman sorunu yaşadım 7000 seriainde 7700xt 7900gre ve şuanki 7900xt'yi senelerdir kullanıyorum hiç watman falan almadım herhangi bir sorun yaşamadım ama şunu söylüyeuim watman hatası üzerine rehber yazdım
Recep baltaş'a yazmaya gidiyorum xD
Senin 1 tane hatan var, sen tek taraflı düşünüyorsun kendin demişşin hiç NVIDIA kullanmadım, şimdi hayatı boyunca tek marka kullanan birisi ekran kartı önerirken yada AMD NVIDIA tartışmalarında ne kadar objektif olabilir? düzgünce soruyorum kankam, ben AMD yı 2007 den 2019 a kadar kullandım birsürü modelini, NVIDIA yı da 2019 dan 2025 e kadar kullandım. Şimdi ben iki firmayıda eleştirebiliyorum.

En önemlisi şu AMD nin rekabeti bırakmaması lazım bu hepimiz için önemli, ben ne kadar NVIDIA kullansam hayatımı daha kolaylaştırsada heryerde söylerim NVIDIA kapitalist bir firma, Rekabet olmasına rağmen oyunlara zorla teknoloji import ediyor arkada neler çeviriyor kim bilir, Redditte teoriler var birsürü, mesela NVIDIA partner olan oyunlarda saf performans çok kötü oluyormuş DLSS ve MFG kullanılsın diye.

AMD yi eleştirdiğim 2 tane nokta var ve benim için kritik, ilk olarak amd teknolojilerini yaymıyor, sürekli açık kaynak yapıp modculara paslıyor bu kötü bir şey, pazarlamada çok kötü bir firma.

Diğeride AMD ekran kartında NVIDIA nın dibine girerek satıyor bu yüzden forumlarda tartışıyoruz, çünkü aralarında fiyat farkı konuyu kapatacak kadar açık değil. NVIDIA nın teknolojik artısı 1 nesil önde bana göre, buna rağmen hala AMD ısrarla eski nesil bellek ve teknoloji kullanmasına rağmen 5-8 k dibinde kart satıyor, insanlarda 9070xt ucuz diyor aslında değil. Çok daha ucuz bir kart olmalıydı. Yani öyle bir fiyat koycakki ben direkt tartışmadan o kartı seçicem ama bunu yapmıyor.

çok basir bir kural var oyun ise 9070xt , iş yoğunluklu / oyun ise 5070ti fazladan 10k vermenin bir anlamı yok senin için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok fazla sebebi olabilir eski driverler çakışıyor olabilir , ddu ile temiz kurulum yapmamış olabilirsiniz , aygıt yöneticisinden de güncellemek gerekiyor baze , windows dandik driver kurabiliyor gibi gibi en yaygını ise kötü bir 750w ile kullanmak hatanın ne olduğunu gösterirseniz yardımcı oluruz çünkü ben 7800xt kullanıyorum bu tarz problemler yaşadım çözümü aygıt yöneticisi ve ddu ile temiz kurulum yaparak çözdüm o gündür de en güncel driveri kullanırım sorunsuz kullanıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,294
Üyeler
184,137
Son üye
ZeLoSa333
Geri