Çözüldü✓ 9070 XT Almalı Mıyım? 5070 TI'a mı uğraşmalıyım?

arkadaşlar açıkçası hiçbir nvidia özelliğini zorunda kalmadıkça kullancağımı düşünmüyorum. gerekirse amd'deki muhadillerini kullanırım . yani aslında 9070 XT tam benlik kart F/P açıdan. ama işte şu wattmandır "Amede çöp git 9k fazla ver kafan rahat olsun" tayfadır falan aklımda çok soru işareti var. gerek var mı cidden aradaki farka? ya da 9000 serisinde wattman falan devam ediyor mu?
amd driver çok sıkıntlar yazılımsal olarak sorunları var bide cır cır sesleri var fanboy değilim ama amd kart alınmaz kendim amd kart kullanıyorum

amd driver çok sıkıntlar yazılımsal olarak sorunları var bide cır cır sesleri var fanboy değilim ama amd kart alınmaz kendim amd kart kullanıyorum
mükemmel olduğunu söylemiyorum zaten çökmesin wattman yemesin yeter. o crr crr sesleri coil whine olmasın?

3 yıldır bu forumdayım. Ne zaman ekran kartlarıyla ilgili konu görsem konunun altında nvidia amd tartışması dönüyor. Çok anlamsız. Nvidia teknoloji olarak bazı alanlarda önde, amd saf güç ve fiyat/performans olarak önde. İşine hangisi geliyorsa, hangisi ucuzsa veya hangisini almak istiyorsan al. Basit. Babanın markası gibi neyi savunuyorsunuz? 9070 xt canavar gibi kart. Yerinde olsam super serisini bekler, duruma göre 9070 xt veya 5070 super alırdım. İyi forumlar.

3 yıldır bu forumdayım. Ne zaman ekran kartlarıyla ilgili konu görsem konunun altında nvidia amd tartışması dönüyor. Çok anlamsız. Nvidia teknoloji olarak bazı alanlarda önde, amd saf güç ve fiyat/performans olarak önde. İşine hangisi geliyorsa, hangisi ucuzsa veya hangisini almak istiyorsan al. Basit. Babanın markası gibi neyi savunuyorsunuz? 9070 xt canavar gibi kart. Yerinde olsam super serisini bekler, duruma göre 9070 xt veya 5070 super alırdım. İyi forumlar.
aynı fikirdeyim ama bazı kalın kafalılara laf anlatamıyorsun benim amacım insanların yanlış bilgilendirilmemesi zaten Türkiye de yaşıyoruz insanların çok parası yok AMD kart alınmaz diye bir algı yaratıp insanlara fazladan para ödetiyorlar benim amacım bunu düzeltmek.

süperi beklemiyorum içime sinen bi sistem bekliyorum da bu gidişle ben bulmana kadar superler çıkar zaten. kas gücünü 4070ti super seviyesine çekebilirlerse çok güzel olur ama 4070ti'ın belki bir tık güçlüsünün 18gb vramlisi olacak gibi

aynı fikirdeyim ama bazı kalın kafalılara laf anlatamıyorsun benim amacım insanların yanlış bilgilendirilmemesi zaten Türkiye de yaşıyoruz insanların çok parası yok AMD kart alınmaz diye bir algı yaratıp insanlara fazladan para ödetiyorlar benim amacım bunu düzeltmek.
Usta bir aralar ben de uğraşıyordum da vazgeçtim ya. Forumlardaki bilgi kirlilikleri akıl almaz derecede. Forumda bilgili adam sayısı bir elin parmaklarını geçmez. O yüzden burada gördüğünüz bilgilerin doğruluğunu teyit etmeden inanmayın. Naçizane tavsiyemdir...

ulan ben hatalı kartları kabullenmiyormuyum dedim mimarisi kötü demiyormuyum sabahtan beri arkadaş delirtecek misin sen beni ? otur oku ağla diyor bak şimdi canım arkadaşım adam ne diyor ? sadece f1 gibi oyunlarda oluyor diyor hemen basit mantık yapalm f1 gibi oyunlarda ne olur ? kart full yükte çalışır eğer psu dandik ise de wattman yaşanır rx500 ve rx5000 serisin mimari olarak bozuk kötü sorunlu bak SORUNLU büyük harfle de yazdım anlayabil diye , 6000 , 7000 ve 9000 serisinde ise düzeldi bu durum ama gidip sen 7600'e dandik bir psu takarsan yüksek güç tüketen oyunlarda tabii ki sorun yaşarsın neden yapıyorsun bunu neden anlamamazlıktan geliyorsun amd nin kartları daha çok güç çeker nvidia kartların mimarisi amd kartlara göre daha iyi olduğu için daha az güç çeker ben burda amd yi gömüyorum hala gelip bana laf anlatmaya çalışıyorsun ya.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-590.c3322 bak yazıyor orda kafam kadar 175W tüketiyor
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-gtx-1650-super.c3411 bak burda da yazıyor kafam kadar 100w tüketiyor
senin 1650s 75w daha az güç çekiyor bu ne demek senin o dandik psun bunu kaldırabilecek güçte anlatabiliyor muyum ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ya yıllardır kurulu bir forum bu tabii ki çıkacak nvidia sorunları yaz oda çıkar bu nasıl bir mantık ?
Yıllardır kurulu forumda AMD ile Nvidia sorunlu konuların sayısı bile Nvidia alın amd den kaçın diyor, sen de aynısını söylemişsin sağol. Bu arada 100 watt çeker dediğin karta zaten kötü PSU takılıyken Rx590'a iyi psu takılıydı diyorum dostum, o yüzden psu'dur Ram'dir bilmem nedir, ben en iyilerini alacaksam AMD kartın çalışması için, zaten Nvidia parasını geçer:) neyse sonunda ortak noktada AMD'nin nasıl rezalet bir firma olduğu konusunda anlaştık sağol.

Yıllardır kurulu forumda AMD ile Nvidia sorunlu konuların sayısı bile Nvidia alın amd den kaçın diyor, sen de aynısını söylemişsin sağol. Bu arada 100 watt çeker dediğin karta zaten kötü PSU takılıyken Rx590'a iyi psu takılıydı diyorum dostum, o yüzden psu'dur Ram'dir bilmem nedir, ben en iyilerini alacaksam AMD kartın çalışması için, zaten Nvidia parasını geçer:) neyse sonunda ortak noktada AMD'nin nasıl rezalet bir firma olduğu konusunda anlaştık sağol.
seni tanrıya havale edeceğim ama o bile uğraşamaz senle rx500 serisi mimarisi kötü diyorum sorun yaşanır diyorum hala iyi psu takılıydı diyor değerli fikirlerini kendine sakla insanlara öneride bulunacaksan objektik ol daha da yanıt yazma bana rica ediyorum.

seni tanrıya havale edeceğim ama o bile uğraşamaz senle rx500 serisi mimarisi kötü diyorum sorun yaşanır diyorum hala iyi psu takılıydı diyor değerli fikirlerini kendine sakla insanlara öneride bulunacaksan objektik ol daha da yanıt yazma bana rica ediyorum.
Objektiflik 2025'te açılan konulara bile 'PSU'dandır' yazmaksa çok objektifsin. PSU'ları benim 500 serisi ekran kartımın çektiği watt üserinden örnekleyen sensin ben de öyle cevap verdim. Bence sen fikirlerini kendine sakla dostum.

amd rezalet firma sözüne ben katılmıyorum. bence sadece Ekran kartı açısında hala yeterli donanıma bir türlü gelemediler. Dünyanın en iyi işlemcilerini üreten firma sonuçta boru deyil yani. 9000 serisi ile insanların problemleri ve isteklerinin hepsi olmasada bi kısmını çözdüler. driver Amd de evet sıkıntı ama Nvidiada bal dök yala deyil. her çıkan seride bozuk driver ile çıkıp sonradan düzeltiyolar. AMD sadece düzeltmekle uğraşmak istemiyor. işlemci ile ekran kartını dengeli şekilde güncellerlerse o zaman AMD de Nvidia kadar konuşulur.

amd rezalet firma sözüne ben katılmıyorum. bence sadece Ekran kartı açısında hala yeterli donanıma bir türlü gelemediler. Dünyanın en iyi işlemcilerini üreten firma sonuçta boru deyil yani. 9000 serisi ile insanların problemleri ve isteklerinin hepsi olmasada bi kısmını çözdüler. driver Amd de evet sıkıntı ama Nvidiada bal dök yala deyil. her çıkan seride bozuk driver ile çıkıp sonradan düzeltiyolar. AMD sadece düzeltmekle uğraşmak istemiyor. işlemci ile ekran kartını dengeli şekilde güncellerlerse o zaman AMD de Nvidia kadar konuşulur.
AMD'nin driver ile kart düzeltebilme imkanı yok, kartlar dirket üretimden donanımsal olarak hatalı çıktı, AMD bunu kabullenmedi ve sürekli 'Driver'da sorun düzelecek' diyerek insanların parasını çöp etti, 400 serileride aynı şekilde sorunluydu 500 de 5000 serisini satamadı bile, 6000 seriside wattman yedi 7000 serisi de, yukarıda jumbo olacak arkadaşa konuları da attım, 2025 te bile hâla aynı sorunlar devam ediyor. Nvidia yanan kartlarda oldu, onları değiştirdi. Driver desen ilk çıkanda sorun varsa 2.de düzeltiyor. Kısacası AMD İntel ile işlemci rekabetine girebilir, fakat Nvidia ile ekran kartı konusunda yarışamıyor.

Geri