Çözüldü✓ 9070 XT Almalı Mıyım? 5070 TI'a mı uğraşmalıyım?

Öyle zaten.
Aynı ham performanslı ve aynı fiyatlı bir AMD ve bir NVIDIA kart sunulsa gözüm kapalı NVIDIA olanı seçerim. Olay burada aradaki farka deyip değmemesi. 10bin benim için büyük bir mebla.

Geliştirici ve grafik tasarımları kısmında da düşünüldüğü kadar kötü değil 9070xt. Orta seviye işlemler yapan biri için gayet yeterli. Zaten ileri seviye yapıyorsan bakacağın kart 5070ti olmaz. Kafa kafayada hala NVIDIA önde tabii ki.
amd nin olayı o zaten :D

hocam oyun sırasında vram sıcaklıkları kaç oluyor ona bakabilir misiniz o modelle alakalı tek sorum o hardware unboxed 89 gibi bir değer diyordu pulse'da
evet hocam. furmark teslerinde yüke bindiğinde vram sıcaklıkları 80-90 arasında takılıyor. ama gpu kendi sıcaklığı 60 derece üstünü göstermiyor.
Screenshot_2025-09-04-14-15-24-755_com.android.chrome.webp

5 ila 10 dakika arasında ufak bir test yaptıydım. eke bıraktım sıcaklıkları. sıcaklığı bi şekilde iyi tutuyor. tek sıkıntı vramler biraz fazla ısınıyor.

tamam hocam zaten yıllardır amd düzgün kart çıkaramadı çıkışlarda hep bir sorun oldu , bu seride tam tersi oldu nvidia 5000 serisinde sıçtı sıvadı amd sorunsuz bir çıkış yaptı bu sebeple pazar payı artmaya başladı AMD yi ekran kartı kısmında yeni yeni düzgün iş çıkarmaya başlıyor yoksa nvidia yıllardır önde zaten.
olabilir yeni çıktı zaten hala net bir şey yok ancak bir açığı öbür seri ile kapatmak ne kadar doğru eski kullanıcılarını yarı yolda bırakmaktan bir farkı yok

evet hocam. furmark teslerinde yüke bindiğinde vram sıcaklıkları 80-90 arasında takılıyor. ama gpu kendi sıcaklığı 60 derece üstünü göstermiyor. Alıntıyı görüntüle
5 ila 10 dakika arasında ufak bir test yaptıydım. eke bıraktım sıcaklıkları. sıcaklığı bi şekilde iyi tutuyor. tek sıkıntı vramler biraz fazla ısınıyor.
şu vram sıcaklıkları çok olmasa 9000 serisi kartlar ısınmıyor pek.

Dostum RX590'la aynı anda 1650S kullanıyordum, daha az FPS veriyordu 1650S ama en azından oyunum yarıda kalmıyordu. Bu arada orada yazmışım RX600 serisinde Wattman vardır, RX7000'de de aynı şekilde Wattman yapıyordu. Ben Rx590 dan kurtuldum 4070S aldım diğer PC leride satarak evet çağ atladım ama AMD hep böyleydi, Nvidia da hep böyle, kusura bakmayın ama AMD önce bozuk sattığı malların arkasında dursun sonra devamını satsın.
bak şimdi wattman dediğin hata kötü mimariden kaynaklanıyor eğer zamanında rx500,5000 serisi kartları kötü psular ile kullandıysan wattman yaşıyordun çünkü mimarisi kötü fakat 6000,7000 ve 9000 serisinde bu sorunlar çözüldü yani bu kartlar ile wattman yaşamak için c4'e bağlama lazım kartları 2025 yılında ne wattmanı gözünü seveyim 6000 de kullandım 7800xt kullanıyorum şu an wattman falan yaşamadım elimdeki psu da öyle çok kaliteli değil C segment.

şu vram sıcaklıkları çok olmasa 9000 serisi kartlar ısınmıyor pek.
Kısa vadede hiç problem çıkacağını sanmıyorum. ama bakımları düzgünce 1 senede 1 kez falan yapılmassa sıkıntı çıkabilir. şuanda kimse bişi yaşamadı onla alakalı. eğer dediğim gibi bütçeniz yetiyorsa nvidia alın. tahminimce vramler çipten uzakta olduğu için çipe sıcaklıklar fazla ulaşmıyor. ama ondan dolayıda vramlerdeki soğutmalar yeterli gelmiyodur.

Kısa vadede hiç problem çıkacağını sanmıyorum. ama bakımları düzgünce 1 senede 1 kez falan yapılmassa sıkıntı çıkabilir. şuanda kimse bişi yaşamadı onla alakalı. eğer dediğim gibi bütçeniz yetiyorsa nvidia alın. tahminimce vramler çipten uzakta olduğu için çipe sıcaklıklar fazla ulaşmıyor. ama ondan dolayıda vramlerdeki soğutmalar yeterli gelmiyodur.
8-10k toplamadan ucuz fiyatta satılan hazır sistem bulursam yapıştırırım 9070xt fiyatına 5070ti olur :D

8-10k toplamadan ucuz fiyatta satılan hazır sistem bulursam yapıştırırım 9070xt fiyatına 5070ti olur :D
hazır sistemlerin anakart soğutma mofsetleri ve ramler kötü oluyor. eğer bütçeniz 50k yı geçebiliyorsa ve pc toplamayı biliyorsanız. bana 0 dan pc toplamak daha mantıklı geliyo. yinede son söz size kalır. kullanıcı sizsiniz

hazır sistemlerin anakart soğutma mofsetleri ve ramler kötü oluyor. eğer bütçeniz 50k yı geçebiliyorsa ve pc toplamayı biliyorsanız. bana 0 dan pc toplamak daha mantıklı geliyo. yinede son söz size kalır. kullanıcı sizsiniz
çok iyi indirim olursa c4 psu bile koysalar alırım sonra gider ayrıcana A ya da B tier Psu alır paşa paşa takarım

çok iyi indirim olursa c4 psu bile koysalar alırım sonra gider ayrıcana A ya da B tier Psu alır paşa paşa takarım
almışken tek seferde alın hocam. paranıza yazık olur. tüketim çılgınlığınada gerek yok. hazır sistemlerde özelleştirmeden güzel mofset ve ram seçeneği bulursanız ve bütçenize uyarsa alın tabi.

Arkadaşın dediği gibi hazır sistemlerde psu çok leş oluyor anakartta çok giriş seviyesi koyuyorlar o yüzden toplamak daha mantıklı zira kendim 1 hafta içinde 0 dan toplayacağım 9070xt sistem 60 65k fiyata.

çok basir bir kural var oyun ise 9070xt , iş yoğunluklu / oyun ise 5070ti fazladan 10k vermenin bir anlamı yok senin için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok fazla sebebi olabilir eski driverler çakışıyor olabilir , ddu ile temiz kurulum yapmamış olabilirsiniz , aygıt yöneticisinden de güncellemek gerekiyor baze , windows dandik driver kurabiliyor gibi gibi en yaygını ise kötü bir 750w ile kullanmak hatanın ne olduğunu gösterirseniz yardımcı oluruz çünkü ben 7800xt kullanıyorum bu tarz problemler yaşadım çözümü aygıt yöneticisi ve ddu ile temiz kurulum yaparak çözdüm o gündür de en güncel driveri kullanırım sorunsuz kullanıyorum.
Hepsini yaptım, psu da iyi zaten.

Arkadaşın dediği gibi hazır sistemlerde psu çok leş oluyor anakartta çok giriş seviyesi koyuyorlar o yüzden toplamak daha mantıklı zira kendim 1 hafta içinde 0 dan toplayacağım 9070xt sistem 60 65k fiyata.
Hocam işte çok kötü olan parçaları ayrı alıp takarak ve kalanları 2. Elde satarak 55 60kya getireceksem uğraşırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,074
Üyeler
183,518
Son üye
ceyhunceylan3
Geri