Bende de 9070XT var ama tıkır tıkır sistem.
Yıllardır hep eski yazılım sürümlerini kullanırım bu zamana kadar hiç bir kullandığım kart da sorun yaşamadım.
Bios bilmem kaç update önceki bilmiyorum bile hangisindeyim, chipset sanırım 3 sene önce formatta yükledim, windows 10 un abartmıyım 2 sene önceki versiyonundayımdır, ekran kartı driverı anca çok önemsediğim yeni bir oyun çıkarsa ve ona özel bir driver geldiyse öyle güncellerim genel olarak hiç günceli takip etmem ama sistem canavar gibi çalışıyor ne kasma, ne donma, ne takılma hatta 3DMark da hem CPU hem GPU bench yapınca genelde muadil sistemlerden daha yüksek puanlar alıyorum.
Sorun yaşayan da kimi gördüysem bios dan tut chipsete, lan driverdan tut ses driverına hatta windows a kadar milim milim driver takip eden hep en güncelde kalmak isteyen adamlar. Yıllardır söylüyorum bir türlü anlatamadım en güncel driver demek = kobay olmak demek ama nedense kimse anlamak istemiyor.
Bakın recep baltaşın son videosuna SSD bozan windows 11 güncellemesi
2 sene önceki bios da, 2 sene önceki windows sürümünde yada 2-3 sene önceki chipset sürümünde olunca performansını bozulmuyor beyler merak etmeyin hiç biri performans artıran şeyler değil bariz bir sorun görmüyorsanız ekran kartı driver ı dışında hiç bir yazılımı güncellemeyin.