9070xt vs 5070 hangi kasa daha mantıklı?

The_efec

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
130
Bütçe
63000
1764857224937.webp
1764857235481.webp

sizce hangi kasayı almam lazım bu akşam almayı düşünüyorum ssd ler önemli değil kendi pcimde daha iyi bir m2 var onları değiştiricek rami sonrada yükseltirim 16gb ideal 1 2 3 sene sonrada yükseltilir ram ama ekran kartını bir kez alıp sağlam almak lazım diye düşünüyorum. gidip 32 gb ram yapıp 5060 almak istemiyorum.

Ben bir programcı ve oyun geliştiricisiyim. Kodlama, oyun geliştirme, render alma ve oyun oynama gibi tüm iş yükümü PC'de gerçekleştiriyorum.

Amacım, RTX 5070'in mevcut teknolojisi ile (varsayımsal) RTX 9070 XT arasında ciddi bir performans farkı olup olmadığını anlamaktır.

Saf kas gücü açısından 9070 XT'nin daha iyi olduğunu ve oyunlarda tahmini 20-30 FPS daha fazla verebileceğini biliyorum. Ancak asıl kaygım, Unity, Blender ve Unreal Engine gibi programlarda render alırken veya diğer yoğun görevlerde başka bir programda kod yazarken render alırken vb. şeylerde, 9070 XT'yi seçersem teknolojik açıdan mahrum kalacağım büyük bir fark oluşup oluşmayacağıdır.

Ben bir programcı ve oyun geliştiricisiyim. Kodlama, oyun geliştirme, render alma ve oyun oynama gibi tüm iş yükümü PC'de gerçekleştiriyorum.

Amacım, RTX 5070'in mevcut teknolojisi ile (varsayımsal) RTX 9070 XT arasında ciddi bir performans farkı olup olmadığını anlamaktır.

Saf kas gücü açısından 9070 XT'nin daha iyi olduğunu ve oyunlarda tahmini 20-30 FPS daha fazla verebileceğini biliyorum. Ancak asıl kaygım, Unity, Blender ve Unreal Engine gibi programlarda render alırken veya diğer yoğun görevlerde başka bir programda kod yazarken render alırken vb. şeylerde, 9070 XT'yi seçersem teknolojik açıdan mahrum kalacağım büyük bir fark oluşup oluşmayacağıdır.
9070 xt saf kas gücü
5070 her alanda iyi (ai render oyun cuda çekirdeği) yazılımsal olarak önde tek eksisi saf kas gücünde geri olması oda 10-20 fps çok önemli değil

Oyun canavarıysan 9070xt onun dışında her sey icin 5070.
Hayatı sadece oyun olan veledlerin 9070xt tavsiyesini sadece FPS kıyasla yazdıklarını unutma.

bazen 3d Modelleme vs yapıyorum nvidia dan baska bir secenek yok bu işlerde

isteklerin için 5070 daha iyi oyun tasarımı konusunda nvdia nın teknolojileri çok ileride amd o kadar başarılı degil

Geri