Çözüldü✓ 91.000 TL'lik Intel + NVIDIA Sistem Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? 5070Ti, 14600KF

"Ölü soket" demek kolay, ama biraz araştırma yaparsan Raptor Lake Refresh'in hâlâ piyasanın en güçlü tek çekirdek performansını sunduğunu görürsün.
Evet, LGA 1700 son nesil olabilir ama şu an alınan sistem senelerce götürür – öyle “seneye ağlama” seviyesinde değiliz yani.

MSI konusuna gelince… Her marka gibi onların da giriş seviyesi modelleri var, ama benim seçtiklerim 'sucuk ekmek' değil, gayet taş gibi bileşenler.

Bu arada video atmak kolay, ama teknik bilgi videoya değil, donanıma ve analiz becerisine bakar.
Sen Ryzen 9600X alıp mutluysan, ne mutlu sana. Ben tercihimi yaptım, karşılaştırmaları da yaptım. Kafam rahat, sistemim sağlam.
Kendi bileşenlerini övüyorsun kanka
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Msi yok kanka olmaz.

bu fiyatta ssd en az 2 tb olmalıydı diye düşünüyorum

🖥️ 91.000 TL'lik Sistem Hakkında Görüşleriniz? (Intel + NVIDIA tercih ettim)

Merhaba arkadaşlar,
Yeni bir sistem topluyorum ve sizin değerli görüşlerinizi almak istedim. Sistem tercihlerimde özellikle işlemcide Intel, ekran kartında ise NVIDIA markasında kalmak istiyorum, bu konuda kararım net diyebilirim. Aşağıda detaylı bileşenleri yazıyorum:

İŞLEMCİ: Intel Core i5 14600KF 3.5GHz 24MB, 14 Çekirdek, LGA1700, 10nm
ANAKART: MSI B760 Gaming Plus Wifi 6800Mhz(OC) DDR5, Soket 1700
EKRAN KARTI: MSI GeForce RTX 5070 Ti 16G SHADOW 3X OC, GDDR7, DLSS 4, 256 Bit
RAM: Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 DDR5 EXPO-XMP
SSD: MSI Spatium M480 PRO 1TB, 7400MB Okuma / 6000MB Yazma
PSU: MSI MAG A750BN PCIE 5 750W 80+ Bronze
KASA: MSI MPG Velox 100R White, Tempered Glass, ARGB, ATX
SIVI SOĞUTUCU: MSI MAG CoreLiquid E240 ARGB White (Intel & AMD uyumlu)

Bu sistem toplamda yaklaşık 91.000 TL civarında tutuyor.

💬 Sizce bu bileşenler birbirini dengeli şekilde tamamlıyor mu?
💬 Bu fiyata daha iyi bir alternatif öneriniz olur mu (Intel + NVIDIA dışına çıkmadan)?
💬 Yayın açmak, oyun oynamak (özellikle AAA), ve arada video render işleri için yeterli mi?
💬 Güç kaynağı ve soğutucu bu sistem için yeterli mi sizce?

Not: AMD ya da farklı ekran kartı seçeneklerini düşünmüyorum, sadece bu çerçevede öneri ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. 🙏
Şimdiden teşekkürler!
Baya kötü olmuş 5070ti 14600kf şu butceye hiç yakışmamış. Ayrıca intele bağlı kalmanızı önermem.

"Ölü soket" demek kolay, ama biraz araştırma yaparsan Raptor Lake Refresh'in hâlâ piyasanın en güçlü tek çekirdek performansını sunduğunu görürsün.
Evet, LGA 1700 son nesil olabilir ama şu an alınan sistem senelerce götürür – öyle “seneye ağlama” seviyesinde değiliz yani.

MSI konusuna gelince… Her marka gibi onların da giriş seviyesi modelleri var, ama benim seçtiklerim 'sucuk ekmek' değil, gayet taş gibi bileşenler.

Bu arada video atmak kolay, ama teknik bilgi videoya değil, donanıma ve analiz becerisine bakar.
Sen Ryzen 9600X alıp mutluysan, ne mutlu sana. Ben tercihimi yaptım, karşılaştırmaları da yaptım. Kafam rahat, sistemim sağlam.
Taşta da sucuk güzel pişer

Madem at gözlüğü takıp enayi olmak istiyorsun konu açma bir daha

Bu fiyata bu sistem ölü çok kötü ayrıca intel devri şu sıralar sıkıntı intel şu sıralar pek tercih edilmemeli hem uzun ömürlülük hem performans hemde soğutma olarak amd tercih edilmeli parçalar bu fiyata göre alt segment

Taşta da sucuk güzel pişer

Madem at gözlüğü takıp enayi olmak istiyorsun konu açma bir daha
“Taşta sucuk pişer lafı seni kurtarmaz. Ben burada ‘enayi’ değil, akıllı adamım. At gözlüğü takıp cehaletini savunmana izin vermem. Eğer seviyen buysa, buraya gelip laf atmaya devam etme, yoksa her cümlende ne kadar bilgisiz olduğunu bir kez daha ortaya koyarsın.

Benim tercihlerim sağlam, bilgim tam. Senin boş lafların sadece senin zavallılığını gösteriyor. Burada adam gibi tartışmak isteyen varsa, buyursun; yoksa susup kafanı kuma göm.

Kısacası, lafın ağırlığına değil, bilgiye bakılır. Sende ne bilgi var ne ağırlık.”

• Hahaha
Reaksiyonlar: Che_
Bu paraya en baba parçalarla 9800x3d işlemcili 5070ti sistem dizilir çöp denmesinin sebebi budur.

• Beğen
Bu paraya bu sisteme para vermemelisin araştırmalarını daha detaylı yapmalısın sadece bir dost tavsiyesi acı ama gercekler var ortada

Bu fiyata bu sistem ölü çok kötü ayrıca intel devri şu sıralar sıkıntı intel şu sıralar pek tercih edilmemeli hem uzun ömürlülük hem performans hemde soğutma olarak amd tercih edilmeli parçalar bu fiyata göre alt segment
“Fiyat/performans değerlendirmesinde her zaman haklı olabilirsin, ancak 'Intel devri sıkıntı' demek biraz genelleme olur. Intel’in son nesil işlemcileri özellikle tek çekirdek performansı ve oyun performansında hala çok güçlü konumda. Ayrıca, benim seçtiğim bileşenler kullanım amacım ve bütçeme göre optimize edildi.

Soğutma konusu MSI’nın kaliteli sıvı soğutucusu ile çözülmüş durumda. Uzun ömürlülük ise doğru bakım ve uygun kullanım ile sağlanır, markadan çok kullanıma bağlıdır.

'Alt segment' demek biraz haksızlık; özellikle RTX 5070 Ti ve 32 GB DDR5 RAM gibi bileşenler orta-üst segmentin oldukça iddialı parçaları.

Tabii ki herkesin tercihi ve bütçesi farklı, önemli olan kendi ihtiyacına en uygun dengeyi bulmak. Yapıcı öneriler için her zaman açığım.”

Bu paraya bu sisteme para vermemelisin araştırmalarını daha detaylı yapmalısın sadece bir dost tavsiyesi acı ama gercekler var ortada
“Dost tavsiyesi olarak yorumunu aldım, teşekkür ederim. Araştırmalarımı detaylı yaptım ve bütçem, kullanım amacım doğrultusunda en mantıklı sistemi oluşturdum. Elbette herkesin tercihleri ve beklentileri farklı olabilir, önemli olan kendi ihtiyaçlarına en uygun dengeyi kurabilmek. Acı gerçekler değil, doğru bilgilerle hareket etmek başarılı sonuç getirir.”

“Fiyat/performans değerlendirmesinde her zaman haklı olabilirsin, ancak 'Intel devri sıkıntı' demek biraz genelleme olur. Intel’in son nesil işlemcileri özellikle tek çekirdek performansı ve oyun performansında hala çok güçlü konumda. Ayrıca, benim seçtiğim bileşenler kullanım amacım ve bütçeme göre optimize edildi.

Soğutma konusu MSI’nın kaliteli sıvı soğutucusu ile çözülmüş durumda. Uzun ömürlülük ise doğru bakım ve uygun kullanım ile sağlanır, markadan çok kullanıma bağlıdır.

'Alt segment' demek biraz haksızlık; özellikle RTX 5070 Ti ve 32 GB DDR5 RAM gibi bileşenler orta-üst segmentin oldukça iddialı parçaları.

Tabii ki herkesin tercihi ve bütçesi farklı, önemli olan kendi ihtiyacına en uygun dengeyi bulmak. Yapıcı öneriler için her zaman açığım.”

Topladigim sisteme bir baksana kral. 1 2 ufak degisiklik harici olabilecek en iyi sistem toplanimi bu ...

Topladigim sisteme bir baksana kral. 1 2 ufak degisiklik harici olabilecek en iyi sistem toplanimi bu ...
“Kesinlikle, sistemin dengesi ve bileşen uyumu çok önemli. Ufak değişikliklerle daha da kişiselleştirilip optimize edilebilir ama genel hatlarıyla oldukça sağlam ve performans odaklı bir kurulum olmuş. Bu detaylara dikkat etmek, uzun vadede gerçekten fark yaratıyor. Paylaşım için teşekkürler, fikir alışverişi çok değerli!”

Sistemde sorun yok bu sisteme verdiğin para gereksiz
“Yatırım yaparken sadece 'gereksiz' demek kolay, ama aslında her parça kullanım amacım ve uzun vadeli hedeflerim doğrultusunda seçildi. Elbette bütçe herkes için farklı, ama benim için bu sistem doğru dengeyi sağlıyor. Değer biçmek kişisel önceliklere bağlı; önemli olan ihtiyaca uygun karar vermek.”

• Hahaha
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,012
Üyeler
183,044
Son üye
cag00
Geri