tamamdır normal bu değerler çünkü occt sisteme aşırı fazla yük bindiriyor, gündelik kullanimda ne oyun oynarken ne de render yaparken bu kadar ısınması mümkün değil zaten occtde test etme sebebimiz olabilecek en ağır yükte bile undervolt yüzünden crash yiyip yememesini kontrol etmekti ki dediğinize göre crash yememiş. sanırım dünkü konularda 360mm sıvı soğutmaya geçmek isteyen sizdiniz, eğer sıvı soğutma sesi sizi rahatsiz edecek kadar çok değilse elinizdeki 240mmde yeterli olur her türlü.
son olarak 95 dereceye çıkmaz zaten ama yinede biostan 80 derece termal limit koyabilirsiniz, ben kendi sistemimi öyle kullanıyorum. 80 derece limitli, -20 all cores undervolt ve 5.2 ghzde çalıştırıyorum, 360mm sıvı soğutma ile boşta 40-45 derece, oyunlarda 50-57 derece arasında gidip geliyor. occtde extreme profilde test ettigimde 80 dereceye ulastiginda cpu saat hızından kesmeye başlıyor 4.7-4.8 ghz arası çalışıyor. fakat occt kadar zorlayacak uygulama olmadığı için sabit 5.2 de çalışıyor diyebilirim. ayrıca sizin -30 da crash yememesi cidden iyi denk gelmiş, benimki -24 e kadar çıkabiliyor en fazla, -25 verdiğim an occt testinde pc kilitleniyor. bende garanti olsun diye -20 de çalıştırıyorum