9800X3D ve 5070TI Sistem Önerisi

Halihazırda 2K bir monitörüm olduğundan 5070ti'ın en uygun seçenek olduğunu düşünmüştüm ancak çok fazla 5080'e yükseltme önerisi gördüm. Pek çok kişiden 5080 için indirim kovalama tavsiyesi geldi. 5070ti siparişini önceki gün vatan indirimlerinden geçmiştim ancak iki hafta içerisinde tekrar bir indirim yakalarsam 7k farkla 5080'e yükseltip 5070ti'ı iade edebilirim.

Vatan'da mesela Web'e özel %10 indirim ile 98k 5080'li 9800X li sistemler. ( Bu indirim dün sanki %15'ti hatta dahada ucuzdu. )

İçine sinmeyen parçayı değiştirip peşin fiyatına 3 taksit alabilirsin.

Sırf performansı etkilemeyecek parça için. ( Anakart veya Kasa ) Ekran kartı veya İşlemci düşürmek mantıklı değil bence.

Mesela 1 sene sonra kampanya denk gelir X serisi anakartlar 10k ya düşer eski anakartınıda 3-4 e okutursun Anakartı yenilersin. Veya elinde kasa PSU ve Sıvı soğutma kaliteli vardır bu ürünlerden gelenleri kutularu faturaları ile satarsın flan.
O anakarta bu işlemciyi takarsan büyük ihtimalle 10dklık oyundan sonra fpsim niye yarıya düşüyor anakarttım niye alev atıyor diye ağlarsın anakarta 30k vermek le 10-8k verip 12 faz model alıp hem zen6 desteğini alırsın hemde çıkacak tüm işlemcileri kullanırsın anakarttan kaynaklı darboğaz olur 8 faz anakarta 7800x3d sorun çıkarmaz anakarttan max 120w çekiyor ama 9800x3d nin üretici tarafından limitleri açık 180 lere yaklaşıyor ki iyi çekirdekler denk gelmiş olan gelirse 200 leri bile görebilir ezbere konuşmazsanız sevinirim liste yapacak olsak
1-psu
2-ekran kartı
3- işlemci diye gider bu siralama ama işlemciden istenilen performansı almak istiyorsan anakartada para harcamak zorundasın nasıl a620 anakarta 9950x3d takamıyorsan port ihtiyaçlarına bağlı istediğin özelliklere bağlı 7.5k bandında atx anakartlar 12+2+2 faz yapısına sahip en ucuzlarıda onlar cidden gereksiz para harcamak olarak düşündüğünüz şeyin 7.5-8k alınabiliyorken 10-15k olduğunu unutmayın ki bu sistemdeki anakartta sorun yaşayan çok insan var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Halihazırda 2K bir monitörüm olduğundan 5070ti'ın en uygun seçenek olduğunu düşünmüştüm ancak çok fazla 5080'e yükseltme önerisi gördüm. Pek çok kişiden 5080 için indirim kovalama tavsiyesi geldi. 5070ti siparişini önceki gün vatan indirimlerinden geçmiştim ancak iki hafta içerisinde tekrar bir indirim yakalarsam 7k farkla 5080'e yükseltip 5070ti'ı iade edebilirim.
5080le 5070ti arasında %10 fark yok çoğu oyunda ben hiç değeceğini düşünmüyorum ki aradaki fark çok fazla fiyat olarak 5070ti iyi bir ekran kartını oclarsanız zaten aradaki performans farkını alıyorsunuz %10 u zaten ekran kartı işlemciye hali hazırda 67-70k gibi bütçeler ayırmışsınız üzerine eklerseniz hem psu düşecek hem anakartıda düşüreceksiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9800x3d ile o anakartta vrmler alev atar.
Hem alev atacak hem 10dk kullanım sonunda yarı yarıya fps i düşecek psununda ne olduğu belli değil

Geri