9800X3D vs 7800X3D sizce hangisi ?

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
327
Konuya gelip, okuyup yardımcı olmak, fikir belirtmek isteyen arkadaşlardan tek ricam konuyu iyice okuyup cevap vermeleri.

Şimdilik 6700 XT ekran kartına sahibim. İlerleyen zamanlarda 5070 Ti getirteceğim yani 2K hedefliyorum. Güncellik ve 9.nesilde 7800X3D'deki güç patlamalarının dengelenmiş olduğunu görüyorum. Sizce aradaki 6 bin TL farka 9800X3D almaya değer mi ? 6 Taksit alacağım için aylık vereceğim 1.000 TL benim için bir sorun teşkil etmeyecek. Fakat soğutma tarafında kasamın üst panel için max 280 desteği var, o yüzden 7800X3D için Frost Commander düşünüyorum, bu soğutucu 9800X3D içinde yeterli olur mu ? Sistemi 2K'da kullanmaya devam edeceğim. Biraz karışık anlattım biliyorum ama sizin fikirleriniz önemli. Eğer 9800X3D alırsam, 6700 XT ya da 5070 Ti ile de tam verim alabilir miyim ? Yoksa zaten 7800X3D verimini verecekse neden boşa para vereyim.

yani testlerde yaklaşık yüzde 10 fark oluyor ben bu yüzden 7800x3d tercih ettim parayı başka parçalara aktardım ama diyorsan ki alacağım başka bir parça yok o zaman alınabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

iki işlemciyle de 5070ti ile tam verim alırsın

9070 xt al derim aradaki farka değmez
Sağolun fikriniz için hocam ama yurtdışından getirteceğim için ülkemizde dandik markaların 45 bine satıldığı yerde Gaming Trio OC Plus modelini getirteceğim muhtemelen. Benim sorum işlemci.

yani testlerde yaklaşık yüzde 10 fark oluyor ben bu yüzden 7800x3d tercih ettim parayı başka parçalara aktardım ama diyorsan ki alacağım başka bir parça yok o zaman alınabilir

iki işlemciyle de 5070ti ile tam verim alırsın
Aslında OLED monitör aldım ama parlaklığı çok kısık olduğu için gözlerim baya yoruldu. Oledler şuan bana göre değilmiş. O yüzden bütçem baya rahatladı. Bu mantıkla 9800X3D alsam mı diye düşündüm büyük bir maliyet yükü kalktığı için. Siz memnun musunuz işlemciden sıcaklık durumu felan hiç sorun teşkil etti mi ?

Aslında konuyu açma sebebim fikir alışverişi. Yoksa 9800X3D alıp geçerim bütçem varsa ama gerek var mı, tam performans alabilir miyim, bahsettiğim hava soğutucu soğutur mu, o durumları tartışıp karar verebilmek.

9800x3d her anlamda daha iyi. Ama işlemci ağırlıklı veya 1080pde oynamayacaksan farkı hissetmen zor olur. Dediğiniz soğutucu yeterli.

9800x3d her anlamda daha iyi. Ama işlemci ağırlıklı veya 1080pde oynamayacaksan farkı hissetmen zor olur. Dediğiniz soğutucu yeterli.
CS, Vali gibi oyunlar oynamıyorum. Max pubg o da nadir.
bu videoda işlemcinin sıcaklığı fazla yükseliyor ya o beni korkutuyor 7800X3D tarafında. o yüzden 9800X3d çok daha stabil gözüküyor.

CS, Vali gibi oyunlar oynamıyorum. Max pubg o da nadir.
bu videoda işlemcinin sıcaklığı fazla yükseliyor ya o beni korkutuyor 7800X3D tarafında. o yüzden 9800X3d çok daha stabil gözüküyor.
dediğim gibi her anlamda 9800x3d daha iyi. 9800x3d daha az ısınıyor ve attığınız soğutucu 7800x3dyi rahat soğutuyor. Gene de aklımda kalmasın diyorsan 9800x3d alın direk.

bu işlemcilerin ısınmaması mümkün değil maalesef. henüz test etmedim sistemi yeni topluyorum ama sıvı soğutucu ve 7 fan olarak toplam 10 fan kullanmayı düşünüyorum. kasanız ve soğutucunuz iyiyse problem olacağını zannetmiyorum.

7800x3d dengesiz birr işlemci şuan kullanıyorum oyunlarda 78 derece maks şuan alcak olsam 7800x3d düzeltilmiş hali 9800x3d alırım

bu işlemcilerin ısınmaması mümkün değil maalesef. henüz test etmedim sistemi yeni topluyorum ama sıvı soğutucu ve 7 fan olarak toplam 10 fan kullanmayı düşünüyorum. kasanız ve soğutucunuz iyiyse problem olacağını zannetmiyorum.
Benim kasam fena değil diye düşünüyorum soğutma açısından ama 7800X3D sıcaklık patlamaları çok tatsız görünüyor gözüme. O yüzden 9800X3D tarafına bakıyorum ama o da gerçekten baya pahalı, sıvı soğutucu almak istemiyorum, hava soğutucu yeter mi onu bilmiyorum tam. Net bir bilgi bulamadım hiç

7800x3d dengesiz birr işlemci şuan kullanıyorum oyunlarda 78 derece maks şuan alcak olsam 7800x3d düzeltilmiş hali 9800x3d alırım
Kafamı karıştıran konu tam olarak o dengesizliği zaten. Yani bu ani sıçramalar sanki soğutucunun da ömründen yer gibi geliyor.

Benim kasam fena değil diye düşünüyorum soğutma açısından ama 7800X3D sıcaklık patlamaları çok tatsız görünüyor gözüme. O yüzden 9800X3D tarafına bakıyorum ama o da gerçekten baya pahalı, sıvı soğutucu almak istemiyorum, hava soğutucu yeter mi onu bilmiyorum tam. Net bir bilgi bulamadım hiç

Kafamı karıştıran konu tam olarak o dengesizliği zaten. Yani bu ani sıçramalar sanki soğutucunun da ömründen yer gibi geliyor.
7800x3d thermalight ın hava soğutması yeter diyorlar ama ben bilmiyorum bende msi coreliqued 360 vr 2 var boşta 50 oyunlarda 75 derece kasam akvaryum egzoz fanım içeri üflemesine rağmen yeterli buluyorum

Hava soğutma almayı düşünüyorsunuz zaten, ani sıcaklık yükselişlerinin hava soğutma ömrüne çok büyük etkisi olmaz. Hava soğutmaların ömrü çok uzun sıvılara göre. 2k da oynayacak iseniz 9700x bile alinabilir CPU olarak sadece %1 ve %0.1 lerde farki gorebilirsiniz

Geri