ANtiQ08
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 1,840
Onu bilmiyorum ama 10000 serisinin çıkacağını biliyoruz 10800x3d vs çıksın bakalım bu sene sonu görürüz yüksek ihtimalleÇıkış tarihi ne olacak bilgi var mı hocam
Onu bilmiyorum ama 10000 serisinin çıkacağını biliyoruz 10800x3d vs çıksın bakalım bu sene sonu görürüz yüksek ihtimalleÇıkış tarihi ne olacak bilgi var mı hocam
Aydınlatma için sağolun hocamTotişten atma bilgi olmasın diye detaylandırayım da belki faydam olur.
https://hizliresim.com/oict98j
Az önce gördüğünüz görsel 9.Nesil için vaad edilen performans verileri. her çekirdek bunu yapamaz ama en az 1 çekirdek bu frekansta çalışır. Daha fazla çekirdeğin bu frekansta çalışması şans işi olsa da bazı eleminasyonlar yapılıyor yine üstteki görsele bakarsanız segmentasyon oluşturulduğunun ve bunun belli başlı etkenlere bağlı olduğunu anlayacaksınız. Tek bir silikon wafer da %100 verim elde edilmiyor bu waferdan en verimli şekilde çekirdekler ayrışıtırılmaya çalışıyor örneği en verimli şekilde 6 çekirdekli 10 tabla ve 8 çekirdekli 5 tabla çıksın. toplam 10 adet tek ccd 6 çekirdekli 9500 9600 9600x çıkabiliyor ya da muadil x3d 9500x3d 9600x3d gibi. Bu waferı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorlar. kalan 8 çekirdekli tablaları kendi içinde boostlayabildiği hızlara göre ayırdıkları segmentlere yerleştirip varyant ortaya çıkarıyorlar 9800x3d 9700x gibi. Amd şuan 9700 (x olmayan) işlemci çıkarmıyorsa verimliliği ile alakalı ciddi gelişme kat ettiğinden. Zaten boost frekansı kötü 9700x ler 9800x3d oluyor.
https://ibb.co/9HfFc4kr tabloda netçe görebilirsiniiz. Eğer iki tane 8 çekirdekli ccdyi birleştirirseniz boom 9900 serisi oluyor. zaten kaliteli çıkan tek ccd 8 çekirdekli işlemcileri amd 9850x3d olarak piyasaya sürdü. Görüldüğü gibi verim öyle artmış ki 9950x3d2 yi yapacak kadar kaliteli tablalar çıkıyor waferlardan.
9850 vs 9950v2 arasında fark olmayacağına ya da çok yakın olacağına oyunları tek ccd üzerinde çalışmasından analayacağınızı düşünüyorum. Sevgiler saygılar iyi forumlar.
![]()
rjycb7y.jfif - Hızlı Resim
Bu görsel, Hızlı Resim'e 15 Nisan 2026 tarihinde yüklendi, 300×168 piksel çözünürlüğünde, JFIF formatındadır. — ID: rjycb7yhizliresim.com
Anlatamadıysam buyrun
22 nisan sanırımÇıkış tarihi ne olacak bilgi var mı hocam
Ben oc li 9800x3d den memnunum%0-10.
Tanıtım videosunda oyun kısmı yoktu bile direkt zaten
Önbellek düşündüğünüz kadar etki etmeyecek çünkü etmesi için oyunun 16 çekirdeği de kullanabilen bir oyun olması lazım. Oyun senaryolarının çoğunda özellikle fps gibi oyunlarda fark olmayacak bile muhtemelen.
En büyük avantajı 9900X3D ve 50x3d de olan sorunu düzeltmesi. Uygulamalar bazen önbellek olmayan CCD' yi kullanıyordu bu yüzden 9800X3D hala en iyi oyun işlemcisi 9950X3D varken bile. 9950X3D2 varken de hala lider muhtemelen 9800x3d olur ama fark minimum' a inecektir
Seni etkilemez hocam 10800 serisini bekleyin9800x3D kullanan kişiler ben dahil bence değiştirmeye gerek olmayacağını düşünüyorum ama ön belleği çok tatlı geliyor.![]()
10 bin serisi de geliyosa AMD baya ilerlemiş işlemci konusunda hocam bu kadar fark olması kötü bizim için intelde hızlanması lazım fiyatlar bu yüzden pahalı yapıyor AMD.Seni etkilemez hocam 10800 serisini bekleyin
Yurt dışındaki adam için 2-3 günlük çalışma parasına alınabiliyor bizde extrem pahalı değil intel atak yapsada o tren kaçtı gibi hissediyorum10 bin serisi de geliyosa AMD baya ilerlemiş işlemci konusunda hocam bu kadar fark olması kötü bizim için intelde hızlanması lazım fiyatlar bu yüzden pahalı yapıyor AMD.