Neler Yeni

9'dan 3'e kuran kursu mu olur?

eads

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
murat
Merhaba bu sene LGS ye girdim ve yoğun bir şekilde ders çalıştım. Bu yaz biraz dinlenmek istiyorum. Dinlenmekten kastım sabahtan akşama bilgisayar oynamak evde yatmak değil.
Dışarı falan çıkmak bir işe falan girmek istiyorum. Ama annem kuran kursuna göndermek istiyor hemde saat 9dan 15e kadar. Zaten okul 9 dan 15e kadar. Camii ye giderim kursa diyorum kabul etmiyor. Anneme ne desem anlamıyor camii de 9-12 arası ona razıyım ama 9-15 gerçekten çok fazla sizce annemi nasıl ikna edebilirim?

eads

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendisi çocuğuna öğretmesi gerekirken oraya buraya göndermek istemesi hem de dayatma ile doğru değil.
Ben zaten gitmek isterim ama süresi çok fazla neredeyse tüm gün gidiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben zaten gitmek isterim ama süresi çok fazla neredeyse tüm gün gidiyor
zaten kuran öğrenmem için değil dini daha iyi öğrenmem için göndermek istiyor zaten biliyorum kuranı

Junaiun

80+ Bronze
Sadece Ramazan'da okumak çok kötü.
Dini eğitim almak için ise Kur'an kursu değil de Medreseden mi bahsediyorsunuz ?
Eğer öyleyse Medrese eğitimini kesinlikle öneririm. 1 hafta deneseniz oranın havasını alsanız çok hayırlı olur.

Olmazsa tabi devam etmezsiniz zorla güzellik olmaz.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
"Kur'an öğrenmek zorunda değilim. Vaktimi ne anlattığını anlamadığım Arapça bir kitabı okumaya çalışmakla geçireceğime Türkçe meâlini okuyup bunun yanında bir işte çalışıp kendimi geliştirmek istiyorum" şeklinde bir konuşma yapabilirsin ama anlayış göstereceğini sanmıyorum açıkçası.

Junaiun

80+ Bronze
"Kur'an öğrenmek zorunda değilim. Vaktimi ne anlattığını anlamadığım Arapça bir kitabı okumaya çalışmakla geçireceğime Türkçe meâlini okuyup bunun yanında bir işte çalışıp kendimi geliştirmek istiyorum" şeklinde bir konuşma yapabilirsin ama anlayış göstereceğini sanmıyorum açıkçası.
İlim öğrenmek her Müslümana farzdır.
Allah'ın indirdiği aslını okumak çok önemlidir.
Örnek olarak önce aslını okumak lazım sonra okuduğumuz sayfa sayısınca kendi dilimizdeki çevirisini.
Boş yorum yapma.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Tam beton kafasın.
İlim öğrenmek her Müslümana farzdır.
Allah'ın indirdiği aslını okumak çok önemlidir.
Örnek olarak 2 sayfa aslını okumak lazım sonra okuduğumuz sayfa sayısınca kendi dilimizdeki çevirisini.
Boş yorum yapma.
Iyyy hemen hakarete başvuran sözde dinci. Uza.

Edward Norton

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Halis Özer
Merhaba bu sene LGS ye girdim ve yoğun bir şekilde ders çalıştım. Bu yaz biraz dinlenmek istiyorum. Dinlenmekten kastım sabahtan akşama bilgisayar oynamak evde yatmak değil.
Dışarı falan çıkmak bir işe falan girmek istiyorum. Ama annem kuran kursuna göndermek istiyor hemde saat 9dan 15e kadar. Zaten okul 9 dan 15e kadar. Camii ye giderim kursa diyorum kabul etmiyor. Anneme ne desem anlamıyor camii de 9-12 arası ona razıyım ama 9-15 gerçekten çok fazla sizce annemi nasıl ikna edebilirim?
6 saat fazlaymış ama elif-ba yı öğrendikten sonra tahminen 1 ay falan geçiyor annenize söylersiniz evde okursunuz kuran öğrendikten sonrası kolay zaten

LaketrooS

80+ Silver
bak şöyle diyorsun
annecim tüm yıl Lgs için çalıştım şimdi ise biraz dinlensem iyi olur. Hem senden öğrenmek bana daha iyi gelir. Allaha senin oğlum olduğuma dua etmemi sağlar. şu mübarek yüzlü kadın oğluna hiç mi acımıyorsun. biraz nezaket allah katında daha öenmldir. hem artık internet var ne ararsam bulabilirim. sende şu oğlunu kırmassan Allaha senin için her zaman dua içinde olurum.
de büyük ihtimalle hayır dicek ama dene ya o kadar yazdım

Top Bottom