9'dan 3'e kuran kursu mu olur?

"Kur'an öğrenmek zorunda değilim. Vaktimi ne anlattığını anlamadığım Arapça bir kitabı okumaya çalışmakla geçireceğime Türkçe meâlini okuyup bunun yanında bir işte çalışıp kendimi geliştirmek istiyorum" şeklinde bir konuşma yapabilirsin ama anlayış göstereceğini sanmıyorum açıkçası.
Bir Müslüman Kur'an'ı öğrenmek zorundadır. Kur'an'a basit bir Arapça metin muamelesi yapmamak gerekir. Vaktinizi onla geçirmeniz hayırlıdır. Türkçesi asla aslının yerini tutmaz. Aslını okumak daha faydalıdır ve sevaptır. Müslüman Türk'ün yapması gereken Arapçasını öğrenip okumak fakat bu esnada herhangi bir ehli sünnet alimin yazdığı tefsirden mealini ve açıklamasını da okumak olmalıdır. Arapçası meale tercih edilmez, meal de Arapçaya tercih edilmez. İkisi bir bütündür. Anlayayım diye aslını bırakmanın da anlamadan sadece aslını okumanın da anlamı yoktur. Hem okuyabilmek hem de anlamak gerekir.

Merhaba bu sene LGS ye girdim ve yoğun bir şekilde ders çalıştım. Bu yaz biraz dinlenmek istiyorum. Dinlenmekten kastım sabahtan akşama bilgisayar oynamak evde yatmak değil.
Dışarı falan çıkmak bir işe falan girmek istiyorum. Ama annem kuran kursuna göndermek istiyor hemde saat 9dan 15e kadar. Zaten okul 9 dan 15e kadar. Camii ye giderim kursa diyorum kabul etmiyor. Anneme ne desem anlamıyor camii de 9-12 arası ona razıyım ama 9-15 gerçekten çok fazla sizce annemi nasıl ikna edebilirim?
Hocam yorumlar İslam düşmanlarıyla dolmuş böyle konulara atlayıp saçma sapan yorumlar atmaktan vazgeçmiyorlar maalesef.

Süslüman seni
Hiç mi ailen arkadaşın onurun yok çocuk?
Şu edepsizce garip sesler çıkardığın adamlar Reelde karşına çıksa altına yaparsın. Kendi önemsiz ve geri kalmış fikirlerini millete zorla empoze etmeye çalışma, herkesin midesini bulandırıyorsun, gerçek hayatta böyle birinin yüzüne bakmazlar, sen yine iyi yaşamışsın bu yaşa kadar 😉
Sen neden bu tür konulara girip saçma sapan yorumlar yapıyorsun? Biraz okumanı öneririm konuyu açan kişi ben de gitmek istiyorum diyor burada kimseye zorla bir şey öğretmeye çalışmıyor aptalca yorumlarını kendine sakla sen inanmıyor olabilirsin inananlara saygı göster. İslam'a dair konulara tıklayıp saçma sapan yorumlar yapma lütfen.

Abi ben onla çok iletişim kurmaya çalıştım da hıg hıg diye ses çıkarıyor ne dediği anlaşılmıyor
Eski mesajlarını taradım da muhatap olmaya değmeyecek biri. Bu konu da turnusol kağıdı oldu, iyi oldu.

Bir Müslüman Kur'an'ı öğrenmek zorundadır. Kur'an'a basit bir Arapça metin muamelesi yapmamak gerekir. Vaktinizi onla geçirmeniz hayırlıdır. Türkçesi asla aslının yerini tutmaz. Aslını okumak daha faydalıdır ve sevaptır. Müslüman Türk'ün yapması gereken Arapçasını öğrenip okumak fakat bu esnada herhangi bir ehli sünnet alimin yazdığı tefsirden mealini ve açıklamasını da okumak olmalıdır. Arapçası meale tercih edilmez, meal de Arapçaya tercih edilmez. İkisi bir bütündür. Anlayayım diye aslını bırakmanın da anlamadan sadece aslını okumanın da anlamı yoktur. Hem okuyabilmek hem de anlamak gerekir.
Haklısınız, özellikle anlayarak okumayla ilgili cümlelerinize yüzde yüz katılıyorum fakat dinde zorlama olmamalı. Bu genç kardeşimiz en güzel zamanlarını 9-15 Kur'an öğrenmekle geçirmek istemiyor, ailesinin anlayış göstermesi gerekir. Ben de küçüklüğümde her yaz gittim o kurslara, kışın da sömestr tatillerinde devam ettim, herkesten önce cüze geçtim, belki doğru insanlara denk gelemediğimden belki de yaptığım sorgulama sonucunda içime sinmeyen bir iş yaptığımı fark ettim. Ana dili Arapça olmayan ya da çok iyi seviyede Arapça bilmeyen birinin istediği kadar çabalasın bu kitabı tam doğruluğuyla anlayamayacağını gördüm. Eğer müslüman isek, doğru dinin İslam olduğunu düşünüyorsak Türkçe meâlinin üstüne zaman varsa tefsirlerini okumanın ve hayatımızı buna uygun yaşamanın paralelinde zamanımızı Arapça öğrenmekten daha faydalı işlere harcamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Hakkını vererek okuyan ve anlayan, üstüne dinin ve en önemlisi vicdanın gerektirdiği gibi küfürden ve haramdan uzak duran insanlara ise saygım sonsuz.

Yukarda benim kafa yapıma hakarette bulunan, düzenlemeden önceki mesajında anlamsızca tehdit savuran tipleri bu yaşıma kadar çok gördüm ben, bunlar sözde dindar geçinirler ama kendi fikirleri dışında bir fikir gördükleri zaman hemen panikleyip hakarete başvururlar. Çünkü tek doğruları kendilerine empoze edilendir. Bir de İslam hoşgörü dini derler, öte yandan içlerinde büyüttükleri tek şey düşmanlık ve ayrıştırıcılıktır. İslamın farklı yorumlanışları var, o kendi yorumuyla mutluysa karışamam. Ene ene, ente ente.

Kuran kursun dan başka alternatif yokmu
Mesela ailem beni göndermek istedi bende dedimki anne kuran biliyorum hatim de yaptım imam hatipe de gidiyorum
haftada 6 saat din ağırlıklı dersler var oralardanda bir şey öğreniyorum
Ailemde anlayışla karşıladı ve voleybola yazdıracaklar

Müslüman Türk'ün yapması gereken Arapçasını öğrenip okumak fakat bu esnada herhangi bir ehli sünnet alimin yazdığı tefsirden mealini ve açıklamasını da okumak olmalıdır.
Türkçe Meali varken niye başka birisinin çevirisini okumak gereksin? Aynı kapıya getirmiş oluyorsun. Bütün ilahiyat fakültesi mezunu, camii hocalığı yapmış ya da Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni olan kişiler Türkçe mealini okumalarından yana.

Kur'an-ı Kerim Türkçe meali zaten doğru bilgiye sahiptir.

Kendisi çocuğuna öğretmesi gerekirken oraya buraya göndermek istemesi hem de dayatma ile doğru değil.
Dalga mi geciyorsun bro? Allah kurani okuyup anlayalim diye okumamizi farz kildi. Arapca bilmeyen biri arapca okusa nasil anlar? Hayatimda gördügüm en sacma düsünce bicimi

Hocam yorumlar İslam düşmanlarıyla dolmuş böyle konulara atlayıp saçma sapan yorumlar atmaktan vazgeçmiyorlar maalesef.

Sen neden bu tür konulara girip saçma sapan yorumlar yapıyorsun? Biraz okumanı öneririm konuyu açan kişi ben de gitmek istiyorum diyor burada kimseye zorla bir şey öğretmeye çalışmıyor aptalca yorumlarını kendine sakla sen inanmıyor olabilirsin inananlara saygı göster. İslam'a dair konulara tıklayıp saçma sapan yorumlar yapma lütfen.
Şu konuya bak

Başlık 'Öğretmenlik va Butik şarap evi açmak ?' https://forum.donanimarsivi.com/konu/oegretmenlik-va-butik-sarap-evi-acmak.552817/

Haklısınız, özellikle anlayarak okumayla ilgili cümlelerinize yüzde yüz katılıyorum fakat dinde zorlama olmamalı. Bu genç kardeşimiz en güzel zamanlarını 9-15 Kur'an öğrenmekle geçirmek istemiyor, ailesinin anlayış göstermesi gerekir. Ben de küçüklüğümde her yaz gittim o kurslara, kışın da sömestr tatillerinde devam ettim, herkesten önce cüze geçtim, belki doğru insanlara denk gelemediğimden belki de yaptığım sorgulama sonucunda içime sinmeyen bir iş yaptığımı fark ettim.
Dinde zorlama vardır. Bakara suresinin 256. ayetindeki "Dinde zorlama yoktur." lafı gayri müslimler içindir. Kimse zorlamayla Müslüman yapılamaz. Kişinin kendinin araştırıp benimsemesi ve Müslüman olması gerekir. Müslüman olduktan sonra ise akıl baliğ herkes İslam'ın hükümlerine uymakla mükelleftir. Bazı şeyleri yapmak zorunda kalırsın, farzdır. Bazı şeyleri yapmamak zorunda kalırsın, haramdır. Ailelerin çocuklarını İslam'a uygun şekilde yetiştirmesi gerekir. Büluğ çağına girene kadar çocuğun tüm hareketlerinden ebeveynler sorumludur. Dinden uzak çocuk yetiştirmenin vebali büyüktür. Ayrıca anne ve babasının sözünden çıkamaz çocuk. Şirkten sonra Allah'ın en sevmediği günah anne babaya asiliktir. Aile, Kur'an kursuna gönderme kararı almışsa gitmelidir. Burada tartışmaya açık olan tek mevzu 9'dan 3'e kadar 6 saat sürmesi. Bu kişiye fazla gelebilir. Bunun için de aile içerisinde ebeveynleriyle istişare ortamı kurup düzgünce konuşmalı. Bu kadar uzun süre orada durmayı istemediğini belirtmeli. Sebeplerini saymalı. Ortak bir paydada buluşulmalı. Zira çocuğun da onayı alınmadan yapılan şeyler uzun vadede olumsuz sonuçlar doğurur. Kursla bırakmamalı zaten, evdeyken aile de ellerinden geldiğince çocuğunun eğitimine katkıda bulunmalı.

Kur'an-ı Kerim Türkçe meali zaten doğru bilgiye sahiptir.
Meal okuyup Kur'an'ı anlayamazsın. Tefsir şart. Seleften nakledilen rivayetlerle dini anlarız. Rivayet bizi ayet indiği zaman ne olup bittiği ile buluşturur. Nüzul döneminde ne olup bittiğine bakmadan yapılan her yorum zırvadır. Hz. Muhammed'in sözleri, muhataplarını konuştuğu dil, ayetlerin inme sebebi, Arap kültür tarihi, ayetlerin bağlamıyla bizi o rivayetler buluşturur. O rivayetler nüzul ortamına köprüdür. Onları bilemezsen elinde kuru bir metin kalır. Herkes heva ve hevesine göre istediği ayeti büker, istediği anlamı çıkartır. Sünnet, bağlam ve sahabenin yaşamından bağımsız Kur'an anlaşılamaz.

bence gitme gereksiz sıkılıyorum ben şahsen

O zamanlarda beni her yaz okul kapanır kapanmaz 3 ay yatılı kuran yurduna gönderiyorlardı ve en sonunda soğuttular. Geldiğim son konum asosyal bir animesever

Merhaba bu sene LGS ye girdim ve yoğun bir şekilde ders çalıştım. Bu yaz biraz dinlenmek istiyorum. Dinlenmekten kastım sabahtan akşama bilgisayar oynamak evde yatmak değil.
Dışarı falan çıkmak bir işe falan girmek istiyorum. Ama annem kuran kursuna göndermek istiyor hemde saat 9dan 15e kadar. Zaten okul 9 dan 15e kadar. Camii ye giderim kursa diyorum kabul etmiyor. Anneme ne desem anlamıyor camii de 9-12 arası ona razıyım ama 9-15 gerçekten çok fazla sizce annemi nasıl ikna edebilirim?
Kuran beni çok rahatlattığı için 9-16 arası Kuran öğrenmeye gidiyordum ve inanılmaz rahatlatıcı.

Kimse de sormuyo kuran kursuna yazdırırken bu çocuk istiyomu diye :peepo1: Çocuk bunları öğrenebilir Davinci'nin şifresi öğretmiyorlar sonuçta. Yazdırmak 1 tane kimlik ve sözlesmeyi kabul etmekten ibaret yaz tatilin 1 ayını çöpe atıyorsun. Bide atıyorum sadece hafta sonları olsa ama 1 ay 1 ay 1 ayda yeni dili sökmeye başlarsın bir kitap bitirirsin ya da işte bitirmek istediğin bir dizi-filmi bitirirsin ya da oynamak istediğin bir oyunu almak için para biriktirip ay sonu oyunu alırsın.

Geri