ABD BORSASI CAİZ Mİ?

Katılım endexine uygun hisseler %100 helal değil bazı şirketler hariç ama arındırma yapılabilecek hisseler helal finans kullanıyorum BIST için ABD içinse zoya kullaniyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Emek sadece alın teri ile olmaz hele ki ABD borsasında belli arastirmalar analizler yapıyorsun emek harciyorsun eyer borsayı kumar olarak görürsen bu caiz değildir zaten

Ve sizin dediğinize göre altın da caiz degil
Diyanet değilim ama gelir elde etmek için kullanıyorsan değildir diye tahmin ediyorum. Bunlar çok tartışmaya açık konular, iyi bir ilahiyatçıdan bilgi almak lazım. Düşünmek ve analiz etmek emeğe girer mi bilemedim , fiziksel emekten bahsetmiştim.

Son düzenleme:
Tertemiz kafa. Ohhhh mis gibi.

Bu nasıl saçma soru :kekw:
Bist caiz mi mesela? Neden bunu düşünmedin işlem yaparken :D
Borsa genel olarak biraz şans biraz mantık işi. Kazanırken bir emek harcamıyorsun. Bu tür hassasiyetlerin varsa girmemen daha iyi olur.
Trade ve Borsa'da şansa para kazananlardan iseniz emek harcamıyorsun gibi saçma bir cümle kurmanız normal çünkü gerçekten bu işin eğitimini aldıysanız saatlerce , yıllarca uykusuz kalıp piyasaları takip edip grafikleri analiz edip notlarla , uykundan alarm kurup piyasa açılış saatinde masa başında hazır beklemenin emek olduğunu bilirdiniz.
Emekten anlayışınız tabii ter döküp kafayı değil de fiziği yormak ise bilemem.

Trade ve Borsa'da şansa para kazananlardan iseniz emek harcamıyorsun gibi saçma bir cümle kurmanız normal çünkü gerçekten bu işin eğitimini aldıysanız saatlerce , yıllarca uykusuz kalıp piyasaları takip edip grafikleri analiz edip notlarla , uykundan alarm kurup piyasa açılış saatinde masa başında hazır beklemenin emek olduğunu bilirdiniz.
Emekten anlayışınız tabii ter döküp kafayı değil de fiziği yormak ise bilemem.
Fiziki emekten bahsediyorum hocam , zihinsel başka bir tartışma konusu. Dediğim gibi bu çok tartışmaya açık bir konu. İlahiyatçı değilim ama islam bu konuda fiziksel emeğe ve kazanca daha çok önem verir diye düşünüyorum. Komple borsa haram mıdır bence değildir , burada işlem yaptığınız şirket ve gelir türleri de önem arzeder bence. İyi bir ilahiyatçıdan bilgi almak daha doğru olacaktır tabi. Ben kendi yorumumu belirttim :D

Fiziki emekten bahsediyorum hocam , zihinsel başka bir tartışma konusu. Dediğim gibi bu çok tartışmaya açık bir konu. İlahiyatçı değilim ama islam bu konuda fiziksel emeğe ve kazanca daha çok önem verir diye düşünüyorum. Komple borsa haram mıdır bence değildir , burada işlem yaptığınız şirket ve gelir türleri de önem arzeder bence. İyi bir ilahiyatçıdan bilgi almak daha doğru olacaktır tabi. Ben kendi yorumumu belirttim :D
Tamamen saçmalık, Trade ve Borsa kafa işi ve inandığımız Allah bize bu dünyanın en karmaşık ve hızlı makinasını vermemiş mi ? bu mantığa göre islam fiziksel emeğe daha çok önem veriyorsa bu beyni Allah bize neden verdi ? madem ki onu kullanarak para kazanmak haram veya fiziksele göre daha riskli vs... dediğiniz gibi bu tartışmaya çok çok açık bir konu maalesef o yüzden bence tamamen saçmalık.
Beynini kullanan insanların para kazanmasında herhangi bir sorun olmamalı diye düşünüyorum.

Tamamen saçmalık, Trade ve Borsa kafa işi ve inandığımız Allah bize bu dünyanın en karmaşık ve hızlı makinasını vermemiş mi ? bu mantığa göre islam fiziksel emeğe daha çok önem veriyorsa bu beyni Allah bize neden verdi ? madem ki onu kullanarak para kazanmak haram veya fiziksele göre daha riskli vs... dediğiniz gibi bu tartışmaya çok çok açık bir konu maalesef o yüzden bence tamamen saçmalık.
Beynini kullanan insanların para kazanmasında herhangi bir sorun olmamalı diye düşünüyorum.
En mantıklısı paraları yıkayıp kullanmak:kappa:

:D ne iğrenç bi konu bu

Diyanet değilim ama gelir elde etmek için kullanıyorsan değildir diye tahmin ediyorum. Bunlar çok tartışmaya açık konular, iyi bir ilahiyatçıdan bilgi almak lazım. Düşünmek ve analiz etmek emeğe girer mi bilemedim , fiziksel emekten bahsetmiştim.
Diyanet olsa bile hala bardak , çuval hesabı (arpa ile) fidye ücreti hesaplayan sistem mi dersin yoksa işine ne gelirse yada açıklama yaparken kopya çekmek mi dersin keşke ATAM hiç açmasaydı başımızdaki illetler dini düzgün şekilde anlatmak yerine arabik camper geleneklerini hala din gibi sıvıyor .

Böyle bir bakış açısının olduğu ülkede doğruyu yapsan bile millet arap geleneklerini din ile karıştırdıkları için , ben iyi insan olurum ( iyi insan olursan zaten Kuran daki neredeyse hepsi oluyor.) Ha benim düşünceme katılan olur katılmayan olur orası kişisel mesele ama gelipte başka dine inanıp(aynı kitabı yine aynı Tanrı indirdi) çok iyi bir insan olup o cennete gitmeyip başımızdaki ülkeyi ve birliğimizi parçalamaya çalışan hoca adlı şahsiyetler cennete giderse zaten Tanrı beni cehenneme göndersin ki o yoksun şahsiyetlerle aynı ortamda bulunmayayım.

* Müslüman olup her türlü pisliği yapıp cennete gideceğini zanneden üstün akıllılar var ise topunun cuması mübarek olsun..

(Bu kadar uzun yazmamın sebebi okuma ve sorgulama açısından yoksun bir toplum olduğumuz için şimdi ben bunu yazdım diye bana saldıracak var ise özellikle hoca ise ata sporumuzun yapılmasını isterdim ama bazılarının işine gelmiyor)

Helal
değil kardeşim,o şirketler çoğu israile direk destek veriyor vermese bile o terör örgütüne destek veren diğer terör örgütüne vergi veriyor

Borsa dediğin kumardan farksız zaten. Parayı yatıran hep kaybeder.
Hayır bu tamamen yanlış bir bilgi,Öyle bir durum yok.

Dostlar BIST'te işlem yapmak istemiyorum yıldım yani. ABD Borsasına geçmek istiyorum ama caiz mi değil mi? Helal olan ve olmayan hisseleri nasıl ayırt ederim. Bilgisi olan bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
Hocam söyle diyim AllahuAlem ama ABD Endeksinde'de Katılım Tarzı Helal Hisseler Borsası Tarzı bir şeyler var,tam bilmiyorum ama ona bakabilirsin.

Geri