Birşeyler Yazacaktım Ama Vazgeçtim Hocam Kişisel Sohbete Girmicem Sorunun Cevabını Gemini Yapay Zekası İle Yanıtlıyorum Aşağıda Ama Bu Kadarı Abartı Bence Din Açısından Yani İyi GünlerDostlar BIST'te işlem yapmak istemiyorum yıldım yani. ABD Borsasına geçmek istiyorum ama caiz mi değil mi? Helal olan ve olmayan hisseleri nasıl ayırt ederim. Bilgisi olan bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
Rica Ederim İyi GünlerSağ olun hocam
Altına Yatırdım Her Zaman KazandımBorsa dediğin kumardan farksız zaten. Parayı yatıran hep kaybeder.
tr'de malum parti iktidarı varken altının kazandırması çokda anormal değilAltına Yatırdım Her Zaman Kazandım
Zaten ÖyleBist'in caiz olduğunu kim söyledi?
Bu işlerde kim neyi nasıl yapıyor siz bilemezsiniz , sizin tek yapabileceğiniz paranıza odaklanmaktır . O yüzden çokda kafaya takmayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
tr'de malum parti iktidarı varken altının kazandırması çokda anormal değil
Bu nasıl saçma soruDostlar BIST'te işlem yapmak istemiyorum yıldım yani. ABD Borsasına geçmek istiyorum ama caiz mi değil mi? Helal olan ve olmayan hisseleri nasıl ayırt ederim. Bilgisi olan bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.
Katılım Endeksine uygun hisselerle ilerliyordum ondan öyle bir yazı yazmıştım. Bizim borsamızda da caiz olmayan hisseler var bunun farkındayım.Bu nasıl saçma soru
Bist caiz mi mesela? Neden bunu düşünmedin işlem yaparken![]()
Borsa genel olarak biraz şans biraz mantık işi. Kazanırken bir emek harcamıyorsun. Bu tür hassasiyetlerin varsa girmemen daha iyi olur.
Dini konuda hassassanız girmeyin. Ne olursa olsun borsa emeğe dayalı bir şey değil.Katılım Endeksine uygun hisselerle ilerliyordum ondan öyle bir yazı yazmıştım. Bizim borsamızda da caiz olmayan hisseler var bunun farkındayım.
Katılım endexine uygun hisseler %100 helal değil bazı şirketler hariç ama arındırma yapılabilecek hisseler helal finans kullanıyorum BIST için ABD içinse zoya kullaniyorumBiraz baktımda öğrendim helal kategorisi adı altında sunulan hisseler aslında tamamıyla helal değil de haramdan en uzak hisselermiş aslında yani en azından okudugumdan bunu anladım. Bilemiyorum borsadan kazanmak da istiyorum ama yani bi belirsizlik var şu an kendi içimde
Emek sadece alın teri ile olmaz hele ki ABD borsasında belli arastirmalar analizler yapıyorsun emek harciyorsun eyer borsayı kumar olarak görürsen bu caiz değildir zatenDini konuda hassassanız girmeyin. Ne olursa olsun borsa emeğe dayalı bir şey değil.
Ve sizin dediğinize göre altın da caiz degilBu nasıl saçma soru
Bist caiz mi mesela? Neden bunu düşünmedin işlem yaparken
Borsa genel olarak biraz şans biraz mantık işi. Kazanırken bir emek harcamıyorsun. Bu tür hassasiyetlerin varsa girmemen daha iyi olur.