Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Anlatmaya gerek olduğunu bile sanmıyorum o derece. Ama sevenlere de saygım sonsuzdur (belirli kişiler dışında).
Aynen bide Tanrı gibi gösterenler var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aaa olur mu? Övmek yoksa girme konuya(!)
Bak kardeşim pp den görmüssündür ittihatçıyım Benimde eleştirdigim konular var zaten baştan yazmıştım.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
İkinci madde için iki demiştim. Herkes kendi hanedanını korumak için elinden geleni yaptı, Rusya yıkıldı, Alman İmparatorluğu yıkıldı, Osmanlı yıkıldı ama önemli olan düşmanına karşı nasıl savaştığıdır. Abdülhamid iyi bir padişahtı çünkü gerçekten zeki bir adamdı. Baktığımız zaman o Düvel-i Muazzama'nın planlarını çözmüş Musul-Kerkük hattında ki petrol arazilerinin tapularını devlet üzerine geçirmiştir ve bunları "ileride" kullanılabilmesi saklamıştır (İleride kullanılmasının sebebi Osmanlı daha o petrolü işleyecek ve kullanacak güçte değildi). Sonra ileride Mustafa Kemal Atatürk buraların önemini bildiğinden burayı İngilizlere bırakmak istemedi ama o zamanın halkı daha gelişmelere o kadar iyi yönlü bakmadığı için Şeyh Sait ayaklandı ve bunun sonucunda Musul-Kerkük hattı yani Irak İngilizlere bırakıldı. Sonuç neticesinde Osmanlı'dan doğan Türkiye oldu, umarım sonumuz böyle olmaz, devletimiz daim olur ve gerçek batılılaşmış müslüman bir devlet olarak devam ederiz.
Hocam ben her zaman dinin kişisel olması taraftarıyım. Yani gelişmiş ülkelerin hiç birinde direkt dindar bir yönetim anlayışı yok. Ve halkımızın her Allah Din Peygamber diyene sarıldığını düşünürsek kesinlikle dinsel bir yönetim biçiminden uzak durulmalı. Ayrıca dediklerinize katılıyorum. Musul ve Kerkük Önemliydi Ancak biz gücümüzü yitirmiştik. İngilizler de O toprakları bırakacak kadar ***** değildi. Şuan Ordu anlamında oldukça güçlüyüz. Umarım o toprakların ve nice Türk Yurdunun Bağımsızlığa Kavuştuğunu Görürüz. Hayattaki En Büyük İsteğim bu.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yahu görüyorum ara sıra adam dua ediyor o kadar padişah var devleti kurmuş yükseltmiş gerilemesini engellemiş adam gidiyor dua ederken Abdulhamid'e dua ediyor. Yahu etsin gene etsin ama o kadar padişah var görmüyor onları sadece Abdulhamid'i bilir. Sinir oluyorum bunları görünce.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Ulu Hakan diyenleride anlamıyorum Kızıl Sultan diyenleride.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Yahu görüyorum ara sıra adam dua ediyor o kadar padişah var devleti kurmuş yükseltmiş gerilemesini engellemiş adam gidiyor dua ederken Abdulhamid'e dua ediyor. Yahu etsin gene etsin ama o kadar padişah var görmüyor onları sadece Abdulhamid'i bilir. Sinir oluyorum bunları görünce.
TRT 1 Yaptı bu kitleyi bence.

Ulu Hakan diyenleride anlamıyorum Kızıl Sultan diyenleride.
Bende bu görüşteyim.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Hocam ben her zaman dinin kişisel olması taraftarıyım. Yani gelişmiş ülkelerin hiç birinde direkt dindar bir yönetim anlayışı yok. Ve halkımızın her Allah Din Peygamber diyene sarıldığını düşünürsek kesinlikle dinsel bir yönetim biçiminden uzak durulmalı. Ayrıca dediklerinize katılıyorum. Musul ve Kerkük Önemliydi Ancak biz gücümüzü yitirmiştik. İngilizler de O toprakları bırakacak kadar ***** değildi. Şuan Ordu anlamında oldukça güçlüyüz. Umarım o toprakların ve nice Türk Yurdunun Bağımsızlığa Kavuştuğunu Görürüz. Hayattaki En Büyük İsteğim bu.
Aynı fikirdeyiz kankam.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx

Bak kardeşim pp den görmüssündür ittihatçıyım Benimde eleştirdigim konular var zaten baştan yazmıştım.
Hocam zaten Her Fikir , İdeoloji Ve Görüşte Hatalı Olan Kısımlar Vardır. Önemli Olan O konuları sorgulayıp hataları düzeltmektir. İdeolojisine körü körüne bağlı olan insanlar hiç bir zaman gelişemezler.

Yusuf Yıldırım

80+ Silver
Hocam zaten Her Fikir , İdeoloji Ve Görüşte Hatalı Olan Kısımlar Vardır. Önemli Olan O konuları sorgulayıp hataları düzeltmektir. İdeolojisine körü körüne bağlı olan insanlar hiç bir zaman gelişemezler.
Ben tarihi kişiliklerin iyi yönlerini alıyorum gerisi ilgilendirmiyor Türkiye'de bunu çok yapıyorlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Ebubekir Bayraktat
Düşüncene katılmıyorum, bu dünyayı yaratan bi tanrı varsa ve nasıl yönetileceğinr dair hükümleride varsa tanrının hükümlerini bırakıp beşeri olan insanların hükümlerini almak mantıklı değil (bana göre )

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Ben tarihi kişiliklerin iyi yönlerini alıyorum gerisi ilgilendirmiyor Türkiye'de bunu çok yapıyorlar.
Evet Bende öyle yapıyorum. İdeolojilerdeki doğru kısımları alıp bir süzgeçten geçirip doğru olan fikirleri bulmaya çalışıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,753
Üyeler
165,583
Son üye
Metanoia
Top Bottom