Neler Yeni

Abdulhamid Han Hakkında Düşünceleriniz.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
Osmanlı'nın batmasının en büyük sebepleri bir geç sanayileşme ve iki hainin çok olması. Onun dışında eksikleri var ama iyi bir padişahtı.
İki Hainden Kastınız Nedir ? Bence İttihat Ve Terakki darbesi haklı bir darbeydi. Yani sonuçta Mustafa Kemal Paşa da Başkaldırıyla Cumhuriyeti ilan etti.
Osmanlı Gerçekten Sanayi Devriminden çok geri kaldı. Ayrıca Bir de Milliyetçilik Akımı Ortaya Çıkınca Yıkılması Kaçınılmazdı. Ha 20 Yıl daha yaşardı Ancak petrolden dolayı gene yıkılırdı. İngilizler Öyle veyahut böyle bize savaş ilan edecekti .Savaşa girmeseydi rus çarlığı ayakta olur erzak yardımı için gene bize savaş ilan ederdi. O zamanda bulunan her imparatorluk yıkıldı.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
İki Hainden Kastınız Nedir ? Bence İttihat Ve Terakki darbesi haklı bir darbeydi. Yani sonuçta Mustafa Kemal Paşa da Başkaldırıyla Cumhuriyeti ilan etti.
Osmanlı Gerçekten Sanayi Devriminden çok geri kaldı. Ayrıca Bir de Milliyetçilik Akımı Ortaya Çıkınca Yıkılması Kaçınılmazdı. Ha 20 Yıl daha yaşardı Ancak petrolden dolayı gene yıkılırdı. İngilizler Öyle veyahut böyle bize savaş ilan edecekti .Savaşa girmeseydi rus çarlığı ayakta olur erzak yardımı için gene bize savaş ilan ederdi. O zamanda bulunan her imparatorluk yıkıldı.
madde olarak 2
2tane hain anlamında değil

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
İki hain dememiş hocam, ikinci sebep olarak hainler demiş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1517 yılında yapılan Ridaniye savaşıyla Yavuz Sultan Selim Memlükleri yıktı ve Mısır bizim oldu.
Hocam bana neden tarih dersi veriyorsunuz, biliyorum. Araştırırsanız görecekseniz bölgeyi hala Memluk devletinden kalma beyler yönetiyordu.

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,090
İsim
Lydranx
topraklardan belli yerlerde vazgeçmiş bile olsa o 30yıl boyunca o derece saldırıyorlardıki imparatorluğa ondan sonra 10yıl içinde çöktü
hem isyanlar hem karşıt medya hem dış güçler hem ekonomik sorunlar hemde hainlerle savaşıp 33yıl devleti ayakta tutmak cidden zor bir şey
belki anlamazsın belki anlamak istemezsin ama abdülhamid başarılı bir siyasetçidir
Hocam ben başarılı veya başarısız demiyorum. Ancak osmanlı öyle veyahut böyle yıkılacaktı. Abdulhamid tahtta olsaydı da yıkılacaktı enver paşa iktidar olsaydı da. 1.dünya savaşı sona erdikten sonra bize savaş ilan ederlerdi. Güçleri ve kuvvetleri yeniden yerine gelir ve bizim ittifak olacağımız hiç bir devlet olmazdı. Kısaca daha da zararlı çıkardık.
İngilizlerin petrol olan bir yere girmediğini gördünüz mü ?

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Adam eleştiri yapmış bu sizi ilgilendirmez bence her zaman olduğu gibi forumdakiler yine 5-6 kişi şeklinde saldırıyor.

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Herkesin düşüncesi farklıdır benim burada Abdulhamid paşanızı eleştirmem sizi üzdüyse açmasaydınız konu. :)

Top Bottom