Apu Mühendisi
80+ Platinum
Dahası
Hocam bence haklı olduğunuz kısımlar var. Ancak o kadarda ''Gök Sultan '' Denecek Kadar iyi padişah değil. Evet borçlar toprak kayıpları vs. var ancak bu birazda gene Osmanlı Ailesinden Ötürü. Alınan borçları gene kendi akrabaları çarçur etti. Saray yaptı vs. Bir de şöyle düşünün :Kim ne derse desin, Gök Sultan Abdülhamit Han Hazretleri haklıdır. Devleti 33 yıl boyunca isyan ortamı hazırlanmasın, gençleri batıya uymasın diye büyük denetlemeler yapılarak, İslami şeriata göre yöneterek; elinden gelebilecek her şeyi yapıp (silahlanma, sanayileşme, eğitim ve öğretim bakımından gelişme, savunma sanayi bakımından anlayabilirsiniz.) yönetmeye çalışmıştır. Ama şöyle bir şey vardır, Abdülhamit Han Duyun-i Umumiye'nin borçlarını geç öğrenir hem de baya geç, ama buna rağmen borçları kapatır. Tabii ki, gene yapılan oyunlarla borç devam ettirilir. Hazine-i Humayun'a giren ve çıkan paralar büyük, kalan paralar ise azdır. Devlet maddi olarak kendini bir türlü toparlayamaz, Abdülaziz zamanında Dünya'nın en iyi ikinci ordusu yapılan ordu ihtilallerle, hain asker ve paşalar yüzünden çok büyük güç kaybeder. Bunun sonucunda Abdülhamid Han her ne kadar devleti iyi yönetse de eldeki imkanlar ile daha iyisinin yapılması çok zor belki de imkansızdı. Bugün Abdülhamid Han'a iftira atanlar akılsız, cahil cühela grubunun önünde bayrak sallayanlardır, kim olursa olsun ceddimize laf atamaz. Son olarak Atatürk'te, Abdülhamit'te, Selehaddin Eyyubi'de "benim" ceddimdir, umarım kendi ceddine hakaret eden arkadaşlar bu yazıyı okurlar ve hatalarından dönebilirler.
Biraz kötü bir Türkçe ile yazmış olabilirim hem başım çatlıyor hem de daha sınava gireceğim.
Şuan bir kişi var. Dışarıdan borç alıyor saray yaptırıyor çarçur ediyor vs. Sonra onun torunu tahta geçiyor. O da durumu düzeltemiyor. Halk gittikçe fakirleşiyor. E bu durumda sizin başkaldırmanız oldukça normal değil Mi ? Sonuçta insanlar karnı doyup doymadığıyla ilgilenir. Ve sorumlusundan hesabını sorar. Bu tüm Dünya devirlerinde böyle