caglaracikmese
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
Tamam.a
tamam senin atan onlar olsun benimki alparslan
Tamam.a
tamam senin atan onlar olsun benimki alparslan
Osmanlı'nın batmasının en büyük sebepleri bir geç sanayileşme ve iki hainin çok olması. Onun dışında eksikleri var ama iyi bir padişahtı.Hocam bence haklı olduğunuz kısımlar var. Ancak o kadarda ''Gök Sultan '' Denecek Kadar iyi padişah değil. Evet borçlar toprak kayıpları vs. var ancak bu birazda gene Osmanlı Ailesinden Ötürü. Alınan borçları gene kendi akrabaları çarçur etti. Saray yaptı vs. Bir de şöyle düşünün :
Şuan bir kişi var. Dışarıdan borç alıyor saray yaptırıyor çarçur ediyor vs. Sonra onun torunu tahta geçiyor. O da durumu düzeltemiyor. Halk gittikçe fakirleşiyor. E bu durumda sizin başkaldırmanız oldukça normal değil Mi ? Sonuçta insanlar karnı doyup doymadığıyla ilgilenir. Ve sorumlusundan hesabını sorar. Bu tüm Dünya devirlerinde böyle
Hocam o öyle degil Anadoluya gelmeden önce Maveünnehirdeydik zaten Çin sınırında türkler yoktu.anadolunun kapısı açılmasa doğu türkistanda olup çin zulümüne maruz kalıcak gelmiş laf yapıyo osmanlı padişahlarına
Mesaj otomatik birleştirildi:
tahttan indirilince kaybetti
? 93 harbi, kıbrısın ingilizlere bırakılması, tunusun fransız işgali bunlar Abdulhamid döneminde oldu dostum.anadolunun kapısı açılmasa doğu türkistanda olup çin zulümüne maruz kalıcak gelmiş laf yapıyo osmanlı padişahlarına
Mesaj otomatik birleştirildi:
tahttan indirilince kaybetti
Batı tarzında okul, hastane açan kim? Orduyu batı tarzında geliştiren kim? Bir kaynakta okumuştum abdülhamid tahta kalmaya devam etseymiş latin harflerine geçmeyi düşünüyormuş. Evet İslamcılığa inandı ama bunları da unutmamak lazımAbdulhamid'in İslamcılık politikasını beğenmiyorum şahsen. Batı'ya ayak uydurmalıydık, ama ayak uydururken mesela bir İngiliz veya Fransız olup çıkmamalıydık. Osmanlı'nın çökmesinin en büyük sebeplerinden biri budur. Osmanlı kendisini hep Fatih'in, Yavuz'un zamanındaki Osmanlı sandı. 2. Viyana kuşatmasında bu durum açıkça ortaya çıkmıştır. Elbette İslam'a uymalıyız halkımız müslüman fakat batılılaşmayı kimliğimizi değiştirmeden de yapabilirdik. Atatürk'ün yaptığı gibi. Sonuç olarak Abdulhamid tahtta kaldığı sürede İslamcılık yerine güzel bir şekilde batılılaşma politikası uygulasaydı bence daha iyi olurdu. 30 yıl çok uzun bir süre.
Tunus ve Mısır hiçbir zaman bizim olmadı Kıbrıs konusunda haklısın balkanlarda devletçikler kuruluyor ondada haklısın toprak kaybetmedi demek hatalı olur.? 93 harbi, kıbrısın ingilizlere bırakılması, tunusun fransız işgali bunlar Abdulhamid döneminde oldu dostum.
Haklısın ama görüyorsun ki şu an ki jenerasyon batılılaşırken daha farklı bir şey oldu ve ********** oldu, baksana Allah aşkına kendine "layiğim" diyor, Atatürkçü diyor sonra neler yapıyor ve dinini ne kadar boşluyor. Kısaca bu konu uzarsa büyük tartışmalar çıkabilir ben fikrimi sundum olaydan çekiliyorum ama dediğim gibi sana da hak veriyorum.Abdulhamid'in İslamcılık politikasını beğenmiyorum şahsen. Batı'ya ayak uydurmalıydık, ama ayak uydururken mesela bir İngiliz veya Fransız olup çıkmamalıydık. Osmanlı'nın çökmesinin en büyük sebeplerinden biri budur. Osmanlı kendisini hep Fatih'in, Yavuz'un zamanındaki Osmanlı sandı. 2. Viyana kuşatmasında bu durum açıkça ortaya çıkmıştır. Elbette İslam'a uymalıyız halkımız müslüman fakat batılılaşmayı kimliğimizi değiştirmeden de yapabilirdik. Atatürk'ün yaptığı gibi. Sonuç olarak Abdulhamid tahtta kaldığı sürede İslamcılık yerine güzel bir şekilde batılılaşma politikası uygulasaydı bence daha iyi olurdu. 30 yıl çok uzun bir süre.
Evet dostum bunları yaptı biliyorum zaten. Ama genel politikası İslamcılık üzerineydi. Ama yine de güzel bir padişahtır, ne yerden yere vurulması gerekir ne de göğe yükseltmek.Batı tarzında okul, hastane açan kim? Orduyu batı tarzında geliştiren kim? Bir kaynakta okumuştum abdülhamid tahta kalmaya devam etseymiş latin harflerine geçmeyi düşünüyormuş. Evet İslamcılığa inandı ama bunları da unutmamak lazım
topraklardan belli yerlerde vazgeçmiş bile olsa o 30yıl boyunca o derece saldırıyorlardıki imparatorluğa ondan sonra 10yıl içinde çöktüHocam bence o kadarda abartmayın. Padişah Abdulhamidin 30 yıllık mutlak iktidar dönemi de var. Bunu da hesaba katın. Yani evet ittihat ve terakki suçlu. Ancak 30 yılda az da olsa düzeltilebilirdi. Bu hem ittihat ve terakkinin hem de abdulhamidin suçu. Abdulhamide hiç toprak kaybetmemiş demek tarihle dalga geçmektir
Sen ilK 10 Osmanlı Padişahının torunu olan degilmisin yaİyi öven de kaynaklar varmış. Deha padişahım benim.
Haklısın, Memluk beyleri yönetiyordu ve bi nevi özerk toprak diyebiliriz.Tunus ve Mısır hiçbir zaman bizim olmadı Kıbrıs konusunda haklısın balkanlarda devletçikler kuruluyor ondada haklısın toprak kaybetmedi demek hatalı olur.
Mısır ne zaman bizim olmadı? Yavuz Sultan Selim o dönemde elinde elma, armut mu topluyordu?Tunus ve Mısır hiçbir zaman bizim olmadı