Kanka, herkes farklı bir yorum yapmış. Ben çok ikonik bir tecrübe yaşadım bu laptoplar hakkında. Şimdi şöyle:
Temsili olarak isim vereceğim. Biz üç arkadaş, Ahmet, Mehmet ve ben, Kasım ayının sonlarına doğru laptop aldık. Uzun uzun arayışlar içindeydik. Ben buraya konu açtım, ne alacağıma karar veremiyordum. Çok ikonik dememim sebebi, Ahmet HP Victus'u, Mehmet Acer Nitro'yu, ben ise Acer Predator Helios Neo'yu aldım. Ekran kartlarımız 4060, onların işlemcisi 7840HS, benimki 13700HX idi. Onlar 36 bine aldı, ben 40 bine aldım. Aradaki farka değeceğini düşündüğüm için ki öyle de oldu. Kendi aramızda ufak ufak testler yaptık, şartlar eşit olacak şekilde.
FPS değerleri ve soğutma performansına bakarsak, sıralama net olarak şu şekildeydi: Neo > Nitro > Victus.
Victus'un bizce artıları daha hafif ve daha nazik, göze hoş gelen bir tasarımı olmasıydı. Ama aradaki farkı verebilirim diyorsan, fiyatlar ne oldu, bir fikrim yok Acer Predator al veremiyorum diyorsan, Nitro'yu al. Bu arada, Victusu olan Ahmet laptopu iade etti ve o da benim gibi Neo aldı. Çok memnun. Nitrosu olan Mehmet de çok memnun zaten. Onda şey kafası var. Ben bir şeye para veriyorsam sonuna kadar zorlarım diyor hep. Şu zamana kadar laptopun üstünden girdi, altından çıktı ama cihaz ilk günkü gibi cayır cayır çalışıyor.
Şunu söylemek istiyorum dediğim gibi isimler temsili ve yaptığımız testler kendi aramızdaydı ama bence etkiliydi çünkü hepimiz aynı performans ayarlarını yaptık ve oyunlarda aynı grafik ayarlarını kullandık.
( Bu arada karma karışık yazdım bütün yazıyı attım chatgptye 10 numara düzeltmiş
)