Neler Yeni

Acer Nitro 16 vs Acer Predator Helios Neo 16

emrxaydin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Emre AYDIN
Bütçe
45000
Selamlar arkadaşlar. Mimarlık için kullanılacak üniversite boyunca götürebilmesi için birkaç günlük araştırma sonucunda aşağıdaki iki modele ulaştım. Render vb. mimarlıkta ne varsa o işlerde kullanılacak genel hatlarıyla pek oyun oynanmaz. Predator'da 2k ekran olması beni cezbetti fakat bunun render vb. işlerde eksisi olur mu bilmiyorum. İntel işlemciler çok fazla w çekip ısındığı için pek sıcak bakamadım ama ona da limit tdp limiti vesaire koyarak çözülüyormuş sanırım. Bu iki arkadaş arasından hangisi bu üniversiteyi bitirtir fikirlerinizi bekliyorum. Hp victuslara baktım fakat malzeme kalitesi olsun, ekranın 45 ntsc gelmesi gibi şeyler olsun riske atmak istemiyorum.

Karşılaştırma linki.

Acer Nitro 16 - Acer Predator Helios Neo 16

Hermitus

80+ Bronze
Selamlar arkadaşlar. Mimarlık için kullanılacak üniversite boyunca götürebilmesi için birkaç günlük araştırma sonucunda aşağıdaki iki modele ulaştım. Render vb. mimarlıkta ne varsa o işlerde kullanılacak genel hatlarıyla pek oyun oynanmaz. Predator'da 2k ekran olması beni cezbetti fakat bunun render vb. işlerde eksisi olur mu bilmiyorum. İntel işlemciler çok fazla w çekip ısındığı için pek sıcak bakamadım ama ona da limit tdp limiti vesaire koyarak çözülüyormuş sanırım. Bu iki arkadaş arasından hangisi bu üniversiteyi bitirtir fikirlerinizi bekliyorum. Hp victuslara baktım fakat malzeme kalitesi olsun, ekranın 45 ntsc gelmesi gibi şeyler olsun riske atmak istemiyorum.

Karşılaştırma linki.

nitro 16 daha mantıklı olur. pil ömrü predatora göre daha iyi. bu arada bende predator kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

neden ikisinden birini önermek yerine 10 bin daha yüksekteki cihazı önerirsiniz ki bütçem 55 bin mi demiş?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Qwerty1029384756
nitro 16 daha mantıklı olur. pil ömrü predatora göre daha iyi. bu arada bende predator kullanıyorum.

neden ikisinden birini önermek yerine 10 bin daha yüksekteki cihazı önerirsiniz ki bütçem 55 bin mi demiş?
Bütçe artarsa diye sormuşmuyum peki?

Hermitus

80+ Bronze
Bütçe artarsa diye sormuşmuyum peki?
adam 45 bin demiş bütçem artar artmaz belirtmiş mi? ve niçin bu laptopu öneriyorsun her seferinde daha incelemesi bile yok etrafta. 10 bin tl 4060dan 4070e geçmek için gereksiz fazla.

emrxaydin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Emre AYDIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef hocam, en üst sınır bu civarlar.

Sadece pil ömrü mü daha iyidir? Predator kasası ve malzemesi daha iyi sanırım. 2 bin tl fark vermek değmez mi? Sizin deneyimleriniz nasıl?

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Qwerty1029384756
adam 45 bin demiş bütçem artar artmaz belirtmiş mi? ve niçin bu laptopu öneriyorsun her seferinde daha incelemesi bile yok etrafta. 10 bin tl 4060dan 4070e geçmek için gereksiz fazla.
Bütçe artmaz deseydi atmazdım. Kendisi öyle bir şey belirtmedi bende seçenek sundum.

Hermitus

80+ Bronze
Maalesef hocam, en üst sınır bu civarlar.

Sadece pil ömrü mü daha iyidir? Predator kasası ve malzemesi daha iyi sanırım. 2 bin tl fark vermek değmez mi? Sizin deneyimleriniz nasıl?
benim deneyimlerim iyi. pil süresi nitro 16 işlemci gücü predator daha iyi. ekran olarak da predator önde. ama dediğim gibi pil predatorun zayıf noktası 2-3 saat anca gider. sıkıntı olmayacaksa predator her türlü önde.

emrxaydin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Emre AYDIN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim deneyimlerim iyi. pil süresi nitro 16 işlemci gücü predator daha iyi. ekran olarak da predator önde. ama dediğim gibi pil predatorun zayıf noktası 2-3 saat anca gider. sıkıntı olmayacaksa predator her türlü önde.
Anladım hocam. Pil çok sıkıntı olmaz fakat şarjda uzun süre kullanımda bir zararı olur mu?

Hermitus

80+ Bronze

sirefeee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
efe baki
aynı nitro 16 cihazı hepsiburadadan aldım bende 40.500 e yazın başında mayıs civarı da 38 küsürmüş sanırım cihaz geldiğinde hd sentiel indir güç süresine bak benim aldıklarımda kullanılmıştı

ConquerorXIV

80+ Gold

Karşılaştırma linki.

render içinse kuşkusuz 13700hx li predator almalısın.

emrxaydin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Emre AYDIN
hayır olmaz aksine pil sağlığını korur.
Peki şarjda kullanırken bir ayarını falan açmak gerekiyor mu yoksa direkt tak kullan tarzı mı? Laptoplara hiç aşina değilim saçma geliyosa sorularım kusura
bakmayın.

aynı nitro 16 cihazı hepsiburadadan aldım bende 40.500 e yazın başında mayıs civarı da 38 küsürmüş sanırım cihaz geldiğinde hd sentiel indir güç süresine bak benim aldıklarımda kullanılmıştı
Teşekkür ederim bu tüyo için.

render içinse kuşkusuz 13700hx li predator almalısın.
İnternetten baktığım testlerde de hep 13700hx önde görünüyor. Isınması gözüme çok battı açıkçası. TDP ayarı ile bunu çözebilir miyiz? 100 dereceleri görmek rahatsız edici olacaktır.

Top Bottom