Neler Yeni

Çözüldü✓ Acer Nitro 16 vs Asus Tuf A15

Hiatix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mustafa özgür

Ömer0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Ömer
Hayırlı olsun hocam gelince bekliyoruz deneyimlerinizi

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Mahir Cengiz
Arkadaşlar selam, önümüzdeki hafta laptop almayı düşünüyorum şu iki model arasında kaldım. Acer donanım ve kasa bakımından asusun önünde gözüküyor ancak acer ile ilgili uzun vadeli yorumlar çok da iyi değil asus uzun ömürlülük açısından acer ise ekranı dış kasası ve donanımsal olarak aklımı baya çeliyor. Sizin öneriniz nedir bu modelleri kullanan veya bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. İşin içinden çıkamadım valla.
➖➖
Asus Tuf Gaming A15 FA507NU-LP051 6gb RTX4050 Ryzen 7 7735HS 8gb Ram 512GB SSD 15.6 Inç Fhd 144Hz Taşınabilir Blgisayar
➖➖
Nitro 16 tokatlar tuf a15 i

Hiatix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mustafa özgür
Nitro 16 tokatlar tuf a15 i
baya bi araştırdım ki asusta karar kılmama rağmen acerı ilk başta görünce direkt alıyordum bir gün sonra zam gelince taksit bazında beni zorlayacaktı o yüzden biraz daha beklemek istedim. O süreçte araştırdım 3 kişiyle konuştum 2 si de ilerleyen zamanlarda ısınmadan şikayetçilerdi ama nedeni çözememişler birisi yanılmıyorsam 1 seneye yakın diğeri de 4 5 ay falan kullanmış. Genel olarak özellikle ekran konusunda asusun çok çok önünde, zaten ben konuyu açtığımda taksit bazında ikisi de hemen hemen aynıydı. Hem bütçeyi hem de kafamı bulandırınca tufu seçtim. İlerleyen zamanda daha iyilerini alırız inşallah.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayırlı olsun hocam gelince bekliyoruz deneyimlerinizi
Bilgilendirme yaparım hocam teşekkür ediyorum

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Daha önce Asus Tuf A15 kullandım, şuan Acer Nitro 5 kullanıyorum.

Şöyle söyleyeyim kasanın hafifliği, görüntü anlamında ve kasasının suya dayanıklı vs olması gibi özelliklerden Asus Tuf çok iyi,

Diğer yandan performansa ve soğutmaya bakınca Acer' ın fanları dehşet çalışıyor.
NitroSense uygulamasıyla Performans moduna aldığımda 8000 RPM' lere kadar dayanıyor ve 2 tane Fanı var.
Örneğin Valorantı açtığımda bu modda 2 saat oyun sonunda işlemci ortalama 75-85 °C aralığında gidiyor.

Acer' ın ekran menteşeleri bu segmentte sanırım en kalitelisi, açıp kapattığında çok dayanıklı bir his veriyor.

Asus Tuf A15 1 tane Hint filmini bütünüyle izletip kapanıyordu şarjıyla ( 3,5 saat )

Acer Nitro 5 ile dün Berserk diye bir anime izledim ve 93 şarj ile izlemeye başladım, 3 saat sonunda şarjım 51' di.

Genel olarak bakacak olursak ben Acer' ı daha çok beğendim ama Asus da çok iyi bir marka.

Hiatix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mustafa özgür
Daha önce Asus Tuf A15 kullandım, şuan Acer Nitro 5 kullanıyorum.

Şöyle söyleyeyim kasanın hafifliği, görüntü anlamında ve kasasının suya dayanıklı vs olması gibi özelliklerden Asus Tuf çok iyi,

Diğer yandan performansa ve soğutmaya bakınca Acer' ın fanları dehşet çalışıyor.
NitroSense uygulamasıyla Performans moduna aldığımda 8000 RPM' lere kadar dayanıyor ve 2 tane Fanı var.
Örneğin Valorantı açtığımda bu modda 2 saat oyun sonunda işlemci ortalama 75-85 °C aralığında gidiyor.

Acer' ın ekran menteşeleri bu segmentte sanırım en kalitelisi, açıp kapattığında çok dayanıklı bir his veriyor.

Asus Tuf A15 1 tane Hint filmini bütünüyle izletip kapanıyordu şarjıyla ( 3,5 saat )

Acer Nitro 5 ile dün Berserk diye bir anime izledim ve 93 şarj ile izlemeye başladım, 3 saat sonunda şarjım 51' di.

Genel olarak bakacak olursak ben Acer' ı daha çok beğendim ama Asus da çok iyi bir marka.
Yorumuzun için sağ olun hocam, zaten tuf soğutma konusunda maalesef benzer cihazlara göre çok kötü ancak orada da limit devreye giriyor. Yoksa normal kullanımda o ısınmalarla bu kadar tutamazdı zaten. Nitro serisi cidden soğutmada iyi deniliyor ama nedense bir süre sonra sonra problem olabiliyor biraz da şans işi. Konuştuğum diğer kişi de sıfır problemsiz kullanıyormuş, ben şansıma da çok güvenmediğimden asus almak içime sindi :d

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Yorumuzun için sağ olun hocam, zaten tuf soğutma konusunda maalesef benzer cihazlara göre çok kötü ancak orada da limit devreye giriyor. Yoksa normal kullanımda o ısınmalarla bu kadar tutamazdı zaten. Nitro serisi cidden soğutmada iyi deniliyor ama nedense bir süre sonra sonra problem olabiliyor biraz da şans işi. Konuştuğum diğer kişi de sıfır problemsiz kullanıyormuş, ben şansıma da çok güvenmediğimden asus almak içime sindi :d

Dediğim gibi Asus da çok iyi marka, sorun yaşamazsın zaten işlemciler 105 derece civarına kadar sorun çıkarmıyor.

Asustayken de max 95 derece görmüştüm.

Arkadaşlar selam, önümüzdeki hafta laptop almayı düşünüyorum şu iki model arasında kaldım. Acer donanım ve kasa bakımından asusun önünde gözüküyor ancak acer ile ilgili uzun vadeli yorumlar çok da iyi değil asus uzun ömürlülük açısından acer ise ekranı dış kasası ve donanımsal olarak aklımı baya çeliyor. Sizin öneriniz nedir bu modelleri kullanan veya bilgisi olan birisi yardımcı olursa çok sevinirim. İşin içinden çıkamadım valla.
➖➖
Asus Tuf Gaming A15 FA507NU-LP051 6gb RTX4050 Ryzen 7 7735HS 8gb Ram 512GB SSD 15.6 Inç Fhd 144Hz Taşınabilir Blgisayar
➖➖
Acer'de G-Sync var. Hiç düşünmeden Acer..

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Mahir Cengiz
Asusta da var hocam g-sync
Hocam nitro 16 da 165hz 3ms 400nit %100 srgb gsync destekli ekran var tufda evet ekran %100 srgb ama 25ms ghosting olan bir ekran her türlü nitro 16 tokatlar. Yukarıda ki arkadaş nitro 5 le tufu karşılaştırmış ama nitro 5 le 16 alakası olmayan modeller nitro 16 sıvı metalle geliyor işlemci 80-85 dereceyi rahat rahat geçmez. 90wh bataryayla geliyor kapasitesi epey büyük tufun ekran süresi daha çok olacaktır ama nitro 16 da gayet tahmin edecektir. Üstüne 1tb ssd ile geliyor cihaz ikisininde ram ilavesi şart olduğundan ekstra masraf çıkarmaması anlamında önemli bir detay.

Top Bottom