Acer Nitro 5 AN515-46 laptopta GPU ve CPU kullanımları çok düşük

Reaksiyon skoru
0
Laptopumda ne yaparsam yapayım GPU kullanımı 2 3'ü geçmiyor (MSI Afterburner'da 0 gözüküyor) buna rağmen sıcaklıkları 70 dereceyi görüyor. Aynı şey CPU'da da mevcut. Kullanımı en fazla 17, 18'e cıkıyor ve buna rağmen sıcaklıklar neredeyse 94 95'i görüyor. YouTube'daki neredeyse bütün çözümleri denedim ama hiçbirinde fayda göremedim. Cihaz Acer Nitro 5 AN515-46 işlemci AMD Ryzen 6800H ekran kartı NVIDIA RTX 3070 Ti. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Laptopumda ne yaparsam yapayım GPU kullanımı 2 3'ü geçmiyor (MSI Afterburner'da 0 gözüküyor) buna rağmen sıcaklıkları 70 dereceyi görüyor. Aynı şey CPU'da da mevcut. Kullanımı en fazla 17, 18'e cıkıyor ve buna rağmen sıcaklıklar neredeyse 94 95'i görüyor. YouTube'daki neredeyse bütün çözümleri denedim ama hiçbirinde fayda göremedim. Cihaz Acer Nitro 5 AN515-46 işlemci AMD Ryzen 6800H ekran kartı NVIDIA RTX 3070 Ti. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
dahali gpu mu kullanımda harici mi

Dostum kullanım yüzdesinden ziyade çekilen gücü takip etsen daha iyi olur. Bir de bu sıcaklıkları aldığın anda fan RPM'leri kaç oluyor onları da gözlemler misin?

Dostum kullanım yüzdesinden ziyade çekilen gücü takip etsen daha iyi olur. Bir de bu sıcaklıkları aldığın anda fan RPM'leri kaç oluyor onları da gözlemler misin?
CPU RPM'i 4000 GPU'nun ise 4500 dolaylarında geziyo ama tabi bu fan kontrolu oto oldugu zamanda. GPU watt kullanımı ise 17 gözüküyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dahali gpu mu kullanımda harici mi
harici gpu kullanımda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu arada ekran kartım da 150 watt

Son düzenleme:
Bence bahsettiğiniz değerler çok absürt. İşlemciniz veya ekran kartınız için 17w devede kulak ve bu sıcaklıkları bu kadar düşük güç tüketimi ile görmesi de acil bakıma ihtiyacı olduğunun göstergesi. Bence güzelce bakımını yapın veya yaptırın sonra da bir format atın temiz kurulum yapın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,065
Üyeler
183,375
Son üye
tolga81
Geri