Aliyılmaz
80+ Bronze
problem yaşayan çok fazla kişi var forumdaBu benim için bir şey ifade etmiyor yaptığım test ortada
Mesaj otomatik birleştirildi:
katılmıyorum laptop altlığı ilede 90 derece oluyorsa çöpe atalım zaten ne gerek var sıfır laptopa ram takmak ve macun değiştirmek gerekiyorsa 5 bin daha verir düzgün bi model alırım rahat rahat kullanırımArkadaşlar bu kadar niye büyütülüyor bu laptoplarda ısınma anlamış değilim. Biri kullanırken 70 çıkar biri kullanırken 80 çıkar burada etken sadece laptop soğutması değil. Altına laptop altlığı kullanıyor musun? Oda sıcaklığı nasıl? Ev içindeki hava akışı bile etkiler 2,3 derece. Evde klima varsa ki testlerde büyük ihtimal daha serin ortamda yapılmıştır ki her büyük youtube kanalı gidip testleri normal koşullarda yapar 20-22 derece üstünde olmaz ortamları. Adam gidip 30 derece ev koşulunda test edip paylaşmaz ki cihazı. Yazın bu sıcaklıklar oluyor sadece.
Bir de bu laptop fiyat performans laptobu. Bu performansı bu fiyata alıp bir de 50binlik cihazın soğutma değerini nasıl bekliyorsunuz aklım almıyor. İçinde sıvı metal macun veya son model kaliteli termal macun yok. Asus Rog serisinde soğuk mesela bende var ama sıvı metal var içinde nedeni o. Ona da bu acer a koyduğun termal macunu koy aynı sıcaklığı elde edersin.
Ben bu laptobu alsam ilk iş çok kaliteli bir termal macun ile yeni de olsa laptop değişim yaparım. en az 5,6 derece fark eder ki bence daha fazla fark olacaktır.
He eğer sorunsuz serin bir laptop istiyorsanız bu performans ekran kartı ve işlemci gücüne sahip evde 30 derece iken. Buyrun gidin 40 50 bin verip legion veya rog serisi alın. Ventusların da bu laptopdan fazla serin çalışacağını sanmıyorum. 3,5 derece daha düşük çalışıyorsa o da soğutmadan ziyade ortam koşulları ve termal macun etkisidir.
Ekler
Son düzenleme: