Neler Yeni

🔥İndirim Acer TravelMate P4 Serisi Laptoplar i5-1335U 15199TL/i7-1260P 15299TL

MoonWalk

80+ Bronze
bu milleti kazıklamak kullanım amacı için demedim ben. ofis pc si olduğu için 50k ver o zaman bu kafayla ne diyeyim.
Kazıklamak değil, ekonomiden ve sunduklarından ötürü fiyatı normal. Ofis bilgisayarı olduğu için 50k verecek olanların da parasını dert etmek kimsenin haddine değil, eğer ki vermek isterse 100k de verebilir, bu alıcının kararıdır. İkinci el seçeneğini de ikinci el bir üründe alternatif olarak sunmak daha mantıklıdır, bu ürün sıfır olarak satılıyorsa alternatifi de sıfır olmalıdır çünkü şu an ki konu bu ürünün satıldığı fiyat ve ne şekilde satıldığı, öneri konusu değil. Oyuncu laptopu alan birisi de ne kadar ekran süresi alacak, ne kadar ağır bir ürünü sürekli taşıyacak bir de tasarımı nasıl olacak soruları önemli. Gülünecek bir durum da yok ayrıca, orada sadece bir fikir belirtilmiş ancak karşı belirtilen fikir de düz(gün) çizgide olmadığından o şekilde belirtildi.

bak güzel kardom 14 inç 15.6 inç değil ayriyeten bu laptoplar dediğin gibi daha minimal yani daha güçsüz aciz değersiz birer donanıma sahip bilgisayar toplamaları tamam mı. Kalkıp böylesine aciz zavallı acınası bir laptop yapıp 2.el oyuncu bilgisayarı ile hemen hemen aynı fiyatta satmanın adı ahlaksızlıktır. Elbette buna göz yumup üretici haklı vs diyerek o tarafı haklı bulan 3-5 dane ekmek elden su gölden yaşayan insanlar çıkacaktır. Fakat bu tarz bir şey yapıp 16 ram i bile çok görüp 8 ram koyup bu fiyatı istemek kötü bir amaç emel veya olguya sebep olur.
Piyasada sadece oyunculara odaklı ürünlerin bulunmadığı ve herkesin de ikinci eli kabul etmediği kabul edilirse olay daha iyi anlaşılacaktır, bunun dışında ne yazılırsa anlamsız sabit bir düşünceye karşı.

Böyle düşünmek yanlış ama 14" seçeneğinde güzel laptoplar bu fiyata satılıyor ayrıca adaptörleri çok küçük oluyor ve type-c girişli oluyor. İnsanlar taşınabilmesi ve hafif olması için tercih ediyor bunları sizse oyuncu bilgisayarı öneriyorsunuz.
Swift 3 SF314-43 modelinin bellek düzeni ve ekran kalitesi nasıldır?
MODERN 14 C12MO-1039XTR modelinin ekran kalitesi nasıldır ve batarya değeri nedir?
ThinkPad E14 G5 21JR0009TX modelinin bellek düzeni, ekran kalitesi ve işlemci gücü nasıldır?

i5 1335U'lu modelde %100 sRGB ekran olması sizin için bir anlam ifade ediyor mu?

@1905

Saygı bu tür konularda önemli, mantıklı kararlara karşı saygılı olmak bir de mantıklı düşünebilmek. Etten kemikten bir yapı değil bu; plastikten, alüminyumdan veya metalden yapılar. Yazılan kelimeler de bu cihazlar için elle tutulur değil, şu cihaz ihtiyacı gördükten sonra çok kötü olmasa ne olur olsa ne olur? Aldıktan sonra iş gördüğü sürece şöyle böyle diye düşünüp demiyordur çoğu kullanıcı.

Son düzenleme:

Satriani

80+ Silver
bak güzel kardom 14 inç 15.6 inç değil ayriyeten bu laptoplar dediğin gibi daha minimal yani daha güçsüz aciz değersiz birer donanıma sahip bilgisayar toplamaları tamam mı. Kalkıp böylesine aciz zavallı acınası bir laptop yapıp 2.el oyuncu bilgisayarı ile hemen hemen aynı fiyatta satmanın adı ahlaksızlıktır. Elbette buna göz yumup üretici haklı vs diyerek o tarafı haklı bulan 3-5 dane ekmek elden su gölden yaşayan insanlar çıkacaktır. Fakat bu tarz bir şey yapıp 16 ram i bile çok görüp 8 ram koyup bu fiyatı istemek kötü bir amaç emel veya olguya sebep olur.
Hayatımda bu kadar saçma bi' arguman görmedim; niye aciz donanıma sahip olsun kardeşim? Herkes oyuncu laptopu almak zorunda mı?
Buradaki cihazları 2.el oyuncu laptopu ile kıyaslamak elma ile armutu karşılaştırmakla aynı şey. Senin amacın oyun oynamaktır, ekran kartlı model ararsın ona göre de bütçe belirler gider onu alırsın. Başkasının amacı pil ömrünün uzun olması ve prizden uzak kullanımdır, ki zaten bu cihazlar günlük kullanımda adaptörsüz pil ömrünü uzun tutmak için donanımsal olarak minimal tasarlanarak güç tüketimi azaltılır.
Muhalif olacam diye saçma sapan kıyaslama yapmaya gerek yok. Hiç bir firma alıcısı olmayan ürünü üretmez.
Bu kafayla o zaman oyuncu laptopu almak da kazıklanmaktır, aciz donanımdır. Niye PC almıyorsun derler adama!
Kişi mobildir, sürekli hareket halindedir, amacına uygun ürün de o'dur, mevzu bu kadar basit...

overkill

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Axl Rose
1260p işlemcili olan modeli günlük ofis işlerimde kullanıyorum. Kasa küçük, taşıması kolay, adaptörünü almasam dahi gittiğim yerlerde sunumlarımı yapıp tüm günü şarja ihtiyaç duymadan hallediyorum.

Bu makinelere alternatif olarak önerilen HP ya da MSI Modern laptoplar ucuz plastik ürünler. Hatta konu başlığındaki Travelmate serisi, kasa olarak yine konu altında önerilen Aspire serisinden de daha kaliteli metal bir kasaya sahip.

Ayrıca hoparlörleri de benzer fiyat grubundaki cihazlardan daha iyi.

Bilgisayarın ekranı %100 sRGB ve oldukça başarılı.

MicroSD kart yuvası da olmak üzere 2 tane tip c, 2 tane tip a, HDMI, RJ45 ve 3.5mm gibi pek çok giriş çıkış sağlıyor. Belki detay bir şey ama önemli.

2. ram yuvası boş uygun fiyatlı ram alarak 16 GB yapabilirsiniz.

Bunun yerine 2. el oyuncu bilgisayarı alırım diyen arkadaşlarımız tabii ki bu tercihi yapabilirler ancak kullanım senaryoları bambaşka, böyle bir laptopla çalışmak varken, üstelik 2. el bir oyuncu bilgisayarı almayı kesinlikle düşünmedim, zaten ikinci el almak herkesin tercih edeceği bir şey olmayacaktır. (kaldı ki evde güçlü bir masaüstü bilgisayarım varken üstelik).

Özellikle firmaya fatura kestiriyorsanız zaten kafadan %20 KDV + gelir ya da kurumlar vergisini düşününce 2. el çoğu durumda pahalı kalıyor benim için.

Son düzenleme:

MoonWalk

80+ Bronze
1260p işlemcili olan modeli günlük ofis işlerimde kullanıyorum. Kasa küçük, taşıması kolay, adaptörünü almasam dahi gittiğim yerlerde sunumlarımı yapıp tüm günü şarja ihtiyaç duymadan hallediyorum.

Bu makinelere alternatif olarak önerilen Acer Swift ya da MSI Modern laptoplar ucuz plastik ürünler. Hatta konu başlığındaki Travelmate serisi, kasa olarak yine konu altında önerilen Aspire serisinden de daha kaliteli metal bir kasaya sahip.

MicroSD kart yuvası da olmak üzere 2 tane tip c, 2 tane tip a, HDMI, RJ45 ve 3.5mm gibi pek çok giriş çıkış sağlıyor. Belki detay bir şey ama önemli.

Bunun yerine 2. el oyuncu bilgisayarı alırım diyen arkadaşlarımız tabii ki bu tercihi yapabilirler ancak kullanım senaryoları bambaşka, böyle bir laptopla çalışmak varken, üstelik 2. el bir oyuncu bilgisayarı almayı kesinlikle düşünmedim, zaten ikinci el almak herkesin tercih edeceği bir şey olmayacaktır. (kaldı ki evde güçlü bir masaüstü bilgisayarım varken üstelik).

Özellikle firmaya fatura kestiriyorsanız zaten kafadan %20 KDV + gelir ya da kurumlar vergisini düşününce 2. el çoğu durumda pahalı kalıyor benim için.
Mantıklı düşünebilmenin ve yorumlayabilmenin hâli bir başka.

mychar276

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Muhammed

dakika91

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Selami kaplan

Bu makinelere alternatif olarak önerilen Acer Swift ya da MSI Modern laptoplar ucuz plastik ürünler. Hatta konu başlığındaki Travelmate serisi, kasa olarak yine konu altında önerilen Aspire serisinden de daha kaliteli metal bir kasaya sahip.

Acer swift ucuz plastik kısmından sonrasını okumadım, ben de var her yeri alüminyum alaşım.

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
ömer
15 bine iyi ama 15 binde az para değil fiyatına göre makul tek sıkıntı amazonun saçma taksit politikası

lappelduvide

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
lappelduvide
15 bine iyi ama 15 binde az para değil fiyatına göre makul tek sıkıntı amazonun saçma taksit politikası
yakın zamanda 3 ve 6 taksit olayını yok denecek kadar azalttılar bazı ürünlerde taksit hiç yapılmıyor mesela son kale de yıkıldı yıkılacak

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
ömer
yakın zamanda 3 ve 6 taksit olayını yok denecek kadar azalttılar bazı ürünlerde taksit hiç yapılmıyor mesela son kale de yıkıldı yıkılacak
Troy karta taksit olmayınca bitti o iş artık bankalar troy kart veriyorlar:( 11 e casper x600 aldım 13420 h işlemcili ikinci el kutulu, buna neden 15 k vereyim yani mantıklı değil zaten ikinci elde satsan 5k zarar edicen piyasa kötü ikinci el temiz yeni cihazlara yönelmek mantıklı

MoonWalk

80+ Bronze
15k fiyata verdiği ekranı verebilen laptop yok. Bu bile başlı başına sebep.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Troy karta taksit olmayınca bitti o iş artık bankalar troy kart veriyorlar:( 11 e casper x600 aldım 13420 h işlemcili ikinci el kutulu, buna neden 15 k vereyim yani mantıklı değil zaten ikinci elde satsan 5k zarar edicen piyasa kötü ikinci el temiz yeni cihazlara yönelmek mantıklı
Mantık kısmını da kişiye göre düşünmek gerek. Casper'ın ofis laptopları daha tam belirli değil nasıl oldukları konusunda.

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
ömer
15k fiyata verdiği ekranı verebilen laptop yok. Bu bile başlı başına sebep.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mantık kısmını da kişiye göre düşünmek gerek. Casper'ın ofis laptopları daha tam belirli değil nasıl oldukları konusunda.
10 k ya lenovo buldum sıfır 12450 h işlemcili tek sorun tn panel olması tek seçenek casper yok

stanczyk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
ilkay

MoonWalk

80+ Bronze
Arkadaşlar konudakini mi almalıyım yoksa üstüne ekleyip bunu mu?

Thinkpadin trackpadini seviyorum açıkcası iş bilgisayarını ful onunla kullanıyorum. Ancak pil olarak konudaki daha iyi sanırım. Bilgili birisi yardımcı olursa sevinirim teşekkürler
Acer'ın ekranı daha iyi. İşlemciler benzer güçte, pil ömürleri de benzer olur (Lenovo az! daha iyi olabilir kullanıma göre). Lenovo'da 2, Acer'da 1 adet M.2 SSD slotu var ancak Acer'da 2, Lenovo'da 1 adet RAM slotu var (biri lehimli). Malzeme kaliteleri fazla fark etmez ancak görünüm ve tasarım konusunda Lenovo önde tabii ki. Trackpad konusu da farklı biraz, buna sahip olup da fiyatına göre özelliği kabul edilebilir olan paylaştığınız ThinkPad E14 Gen 5 modeli. Ürünün ekranı dışında büyük falsosu bulunmuyor (ekranı büyük falso değil, sadece; canlı deneyimde daha net anlaşılacağı üzere renk ayarı olarak daha geride), CPU'su daha güçlü model de var ancak trackpade sahip değil. Bu model de pil ömrü tatmin eder gayet, bu tarafa özel bir ilgi varsa da alternatif göremedim şahsen (bu bütçelerde).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,181
Üyeler
171,885
Son üye
faithy
Top Bottom